Zin in een bezoek aan een leuke kerstmarkt in Nederland? Bezoek de bijzondere kerstmarkt in Valkenburg! Je kan hier twee ondergrondse kerstmarkten bezoeken en overdekt je kerstinkopen doen in een grot.

Kerstmarkt in Valkenburg tickets kopen

De meest bijzondere kerstmarkt in Nederland vind je in Valkenburg. Aan de voet van de Cauberg ligt de Gemeentegrot en Fluweelengrot. Hier wordt jaarlijks de oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa georganiseerd. Laat je verrassen door de lichtjes, de prachtige decoraties en de setting waarin dit wordt georganiseerd.

Naast de kerstmarkt is er elke woensdag- en zaterdagavond ook een bovengrondse Christmas Parade die door het centrum van Valkenburg trekt. Eind 2018 heeft een internationale jury de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale Kerstaward toegekend. In de categorie “gemeenten tot 100.000 inwoners” werd Valkenburg gekroond tot “European City of Christmas 2018”. Kerststad Valkenburg is ook genomineerd voor ‘European Best Christmas Market 2020‘!

Op zoek naar een goedkope parkeerplaats in Maastricht? Check deze opties bij Mobypark eens!

Wanneer kerstmarkt Valkenburg grotten

In Valkenburg zijn er ieder jaar 2 kerstmarkten in de grotten. Het beste is om alvast vooraf online tickets te kopen zodat je ter plaatse minder lang in de rij staat. Je kan kiezen voor een bezoek aan de markt in de Gemeentegrot of kiezen voor een bezoek aan de Fluweelengrot. Uiteraard kan je ook kiezen voor een combiticket. Dan kan je allebei de overdekte kerstmarkten bezoeken. Wanneer is de kerstmarkt in Valkenburg? Je kan de grotten vol leuke kerstkramen bezoeken in de periode van vrijdag 15 november tot en met zondag 29 december 2019. Hou er rekening mee dat Valkenburg heel populair is, ook voor toeristen uit België, Duitsland en Frankrijk.

Kerstmarkt Gemeentegrot

Openingstijden Kerstmarkt Gemeentegrot
Vrijdag 15 november tot en met zondag 29 december 2019
Zondag – Donderdag 10:00 – 19:00 uur
Vrijdag – Zaterdag 10:00 – 20:00 uur
Uitzonderingen:
24 & 26 december: 10:00 – 18:00 uur
25 december: gesloten
Let op, de kassa sluit 45 minuten voor sluitingstijd van de kerstmarkt

Locatie Kerstmarkt Gemeentegrot
Cauberg 4
6301 BT Valkenburg, Nederland

Kerstmarkt Fluweelengrot

Openingstijden Kerstmarkt Fluweelengrot
Vrijdag 15 november tot en met zondag 29 december 2019
Dagelijks geopend van: 10:00 – 19:00 uur
Uitzonderingen:
24 december: 10.00 – 16.00 uur
25 december: gesloten
29 december: 10.00 – 18.00 uur
Let op, de kassa sluit 45 minuten voor sluitingstijd van de kerstmarkt

Entreeprijs Kerstmarkt Gemeentegrot & Fluweelengrot
Kinderen > 4 Jaar € 0,00
Kinderen > 12 Jaar € 5,00
Volwassenen € 7,50

Locatie Kerstmarkt Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg

Christmas Parade Valkenburg 2019

Elk jaar vind er tijdens de kerstmarkt in Valkenburg, de Christmas Parade plaats. De Christmas Parade trekt door het centrum van Valkenburg en duurt ongeveer 25 minuten. De Christmas Parade in Valkenburg is te zien van 16 november tot en met 28 december. Wil je de Christmas Parade zien? Er zijn publieksvakken op de volgende locaties: Pelerinstraat, Dr. Erensplein en op het Walramplein. Alleen op woensdag is er een VIP-vak voor de kinderen. Tip: als het erg druk is, ga dan naar het Walramplein. Hier is altijd genoeg plek.

  • Elke woensdag om 19.00 uur en elke zaterdag om 19.30 uur.
    * Op Eerste Kerstdag is er geen parade.

Valkenburg kerstmarkt Hotel

Wil je een heel weekend genieten van de kerstsfeer in Valkenburg? Check dan de prijzen en beschikbaarheid hier voor een leuk hotel in Valkenburg. Tip, combineer je bezoek aan de kerstmarkt in Valkenburg met een bezoek aan de kerstmarkt in Maastricht

Nog meer kerstmarkt in Nederland tips vind je hier!

Kerstmarkt Valkenburg busreis 2019

Geen zorgen aan je hoofd, lekker ergens opstappen in Nederland en zonder zelf te hoeven rijden naar Limburg, uitstappen in Valkenburg. De hele dag shoppen, genieten van het gezellige zuiden, een chocomelk met rum drinken of een glühwein want je word ook weer ‘thuis gebracht’.

Ben jij wel eens bij de kerstmarkt in Valkenburg geweest?

Print Friendly, PDF & Email