Wil jij de natuur rondom de Zuid-Tiroolse stad Merano te voet ontdekken? Hotel Golserhof is een wandelhotel in Dorf Tirol, gelegen tussen de wijngaarden, waar meestal vier begeleide wandelingen per week worden georganiseerd voor de hotelgasten. Niet alleen wandelliefhebbers reizen hier natuurlijk naar toe, ook natuurliefhebbers die van kleinschalige hotels houden en wellness liefhebbers vertoeven hier graag.

Ontdek de omgeving te voet vanuit een wandelhotel in Dorf Tirol

Wil jij aan de rand van het wandelparadijs van het Meraner Land verblijven? Dan is Hotel Golserhof een kleinschalig en fijn toevluchtsoord voor wandelliefhebbers en levensgenieters. De eigenaren Hiltrud Gufler en Patrick Mair van het wandelhotel in Merano organiseren vier begeleide wandelingen per week. Zo krijg je talloze insidertips en persoonlijk advies van de wandelspecialisten van het hotel. Er is hier meer dan genoeg te voet te ontdekken want er ligt in de gehele regio een wandelnetwerk van 600 kilometer met goed onderhouden wandelpaden tussen de 400 en 2.500 meter hoogte.

Dorf Tirol ligt aan de rand van kuurstad Merano. Het is een ideaal startpunt voor een wandelvakantie in Zuid-Tirol, voor de deur van het hotel ligt een wandelnetwerk van zo’n 70 kilometer met goed aangegeven wandelpaden op allerlei hoogteliggingen.

Voor elk type wandelaars is er wel een mooie wandelroute, van eenvoudige routes tot pittige wandelingen voor geoefende bergwandelaars. Je kan struinen langs de botanische promenades en wandelroutes volgen door het middelgebergte en hooggebergte. Ook het natuurpark Texelgruppe en het merengebied Spronser Seenplatte zijn populaire wandelgebieden. Natuurpark Texelgruppe is het grootste natuurpark in Zuid-Tirol.

Het leuke aan wandelen in Dorf Tirol en omgeving betekent niet alleen genieten van de natuur, maar ook cultuursnuiven. Op de foto hieronder zie je Schloss Tirol, een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de omgeving. In het kasteel bevind zich tegenwoordig het cultuurhistorisch museum. Nog meer highlights die je kan zien zijn:

  1. Bezoek de waterval van Partschins en de Spronser Seen;
  2. De 100 kilometer lange Meraner Höhenweg slingert door het landschap;
  3. Wandel naar het grootste hoogalpiene merenlandschap van Europa.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Bezienswaardigheden Dorf Tirol

Hotel Golserhof in Zuid-Tirol

Wandelarrangement Hotel Golserhof

Voor de echte wandelliefhebbers is er een speciaal wandel arrangement dat je kan reserveren bij Hotel Golserhof. Het hotel arrangement voor wandelaars is te boeken vanaf 3 nachten tot 6 overnachtingen in de periode van 29 juni tot 13 juli en van 13 tot 25 oktober 2024. De vanafprijs vanaf 3 overnachtingen bedraagt €608,- Euro.

  1. 3 tot 6 overnachtingen;
  2. Massagewaardebon ter waarde van €50,- per persoon
  3. Kennismakingswandeling “bosbaden en diep ademhalen”;
  4. 3 begeleide themawandelingen per week, persoonlijk advies en suggesties voor wandelingen en gratis gebruik van wandeluitrusting.

♥ Ontdek hier alle hotel arrangementen.

Hotel Golserhof in Zuid-Tirol

Krijg jij al zin om te voet de omgeving van Merano te ontdekken?

Print Friendly, PDF & Email