Gek op de bossen en de frisse lucht? Ga wandelen tussen de boomtoppen in Europa en ontdek deze mooie boomkroonpaden.

Wandelen tussen boomtoppen in Europa, mooie boomkroonpaden!

Ga de hoogte in, daar waar de vogels fluiten, de wind ruist en je kunt uitkijken over de mooie natuurlijke omgeving. In heel Europa vind je plekken waar je kan wandelen tussen boomtoppen en ik heb een aantal mooie boomkroonpaden op een rij gezet voor je die ik zelf heb bewandeld.

In Nederland is het boomkroonpad in Drouwen wellicht het meest bekend. Ik woonde er vroeger vlakbij en ging er met mijn ouders regelmatig naar toe. Helaas zijn die foto’s van toen niet zo goed om hier te delen.

De laatste keer dat ik ging wandelen tussen boomtoppen in Europa, was in Slovenië. Daar volgde ik de Pohorje Treetop Walk.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wandelen tussen boomtoppen

Wandelen langs boomtoppen in Slovenië

De Pohorje Treetop Walk werd in 2019 geopend en is gelegen in het Sloveense skigebied Rogla. De naam Pohorje verwijst naar de gelijknamige bergketen in het noorden van Slovenië. Het wandelen tussen de boomtoppen in Slovenië gaat over een lengte van ongeveer 1000 meter op een hoogte van 20 meter boven de grond.

*Meer over deze wandelroute? Lees hier alles over de Pohorje Treetop Walk.
**Ontdek hier alle reistips voor skigebied Rogla in Slovenië.

Wandelen tussen boomtoppen - Mooie boomkroonpaden

Wandelen langs boomtoppen in Oostenrijk

In de Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich (Opper-Oostenrijk) vind je maar liefst 7000 kilometer aan wandelroutes. Vlakbij het plaatsje Gmunden kan je een boomtop wandeling op de Grünberg maken.

Van verre zie je al het van hout en staal gemaakte bouwwerk dat door iedereen beklommen kan worden. Het spiraalvormige looppad kronkelt zich geleidelijk omhoog naar het uitzichtpunt op 39 meter hoogte. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht op de Traunsee, Salzkammergut en Dachstein.

*Ontdek hier meer info over deze wandelroute.

Wandelen tussen boomtoppen Europa - Mooie boomkroonpaden

Wandelen tussen de boomtoppen in Europa,
welke mooie boomkroonpaden wil jij ontdekken?

Print Friendly, PDF & Email