Ik hou ervan om te wandelen met honden op het strand van Scheveningen. Nu het weer herfst is en de winter eraan komt heb je weer alle mogelijkheden om lekker met je honden op het strand van Scheveningen te gaan wandelen. In de zomer zijn er twee aangewezen ‘hondenstranden op Scheveningen’ waar je je viervoeter uit mag laten en andere hondenliefhebbers ontmoet.

Wandelen met honden strand Scheveningen

Waar mogen honden op het strand in Scheveningen“? Het is een van de veel gestelde vragen die ik krijg van mensen die net als ik honden liefhebbers zijn.

Het antwoord is; ‘van 1 oktober tot en met 15 mei mogen honden overal op het strand van Scheveningen komen. Zo kan je ellenlange strandwandelingen met je hond maken en úren dollen en spelen op het strand.

Tussen 15 mei en 1 oktober mogen honden niet worden uitgelaten op het strand in verband met het zomerseizoen en de vele bad- en strandgasten. In deze periode mag je alleen honden op het strand uitlaten op de daartoe aangewezen plekken.

In de zomermaanden zijn er twee ‘hondenstranden’ op Scheveningen strand. Één honden uitlaatplek op het strand van Scheveningen is aan het einde van het Zwarte Pad waar je ook je auto betaald kan parkeren. Je loopt het verharde pad via de duinen af naar beneden en je kan zo het strand oplopen met je hond.

Het andere hondenstrand in Scheveningen bevind zich links van het Noordelijke havenhoofd. Je loopt daar naar beneden en daar mogen alle honden los op het strand en in de zee. Het hondenstrand bij het Noordelijk havenhoofd ligt recht voor het vrij nieuwe Inntel Hotels Den Haag Marina Beach.

Wandelen met honden op het strand van Scheveningen is het hele jaar door een van mijn meest favoriete uitlaatplekken. Van al het geren en gedol op het strand en de kans dat de honden het zoute zeewater opdrinken.Vergeet niet zelf een opvouwbaar drinkbakje voor honden mee te nemen dat je zelf vult met water.

Wil je even rustig op het strand zitten en kan je jouw hond niet loslaten? Dan adviseer ik je een hondenkabel met aanlegspiraal te kopen. Ten eerste is de aanlegspiraal ideaal omdat je dat makkelijk in het zand draait. Daarnaast kan je je hond dan vastmaken aan de hondenkabel. Enerzijds klik je de kabel vast aan de aanlegspiraal en anders aan je hond. Zo hoef je niet je eigen hondenriem daarvoor te gebruiken.

*Handig! Deze tips voor goedkoop parkeren in Scheveningen;
**Bestel hondenzakjes hier voor het uitlaten, i.v.m. opruimplicht;
***Mijn tips voor leuke uitlaatplekken in Den Haag en Scheveningen;
****Leuk! Een wellness huisjes waar hond is toegestaan voor wellness vakantie.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wandelen met honden strand Scheveningen

Hond uitlaten Scheveningen strand

Warme kleding voor herfst/winter strandwandeling honden

Mocht je nou denken bij het zien van de foto’s, wat een leuke kleding draagt Henriëtte en haar vriend. Hier kan je alles lezen over mijn outfit van Helly Hansen en hier kan je alles lezen over de warme kleding van het Zweedse merk Haglöfs.

Ja, dit is een commerciële vermelding, maar zonder commercie kan ik jullie niet van gratis reis tips voorzien:). En je begrijpt met al die honden, dat je regelmatig toe bent aan nieuwe kleding. Ik hou van dollen en spelen met honden en dan gebeurt het wel eens dat een hond met zijn nagels in je kleding blijft hangen;).

*Dit is het witte snow vest en dit is het dames jack bij Bever;
**Ontdek hier alle producten van Haglöfs bij Bever en/of bij bol.com;
***Bekijk hier alle producten van Helly Hansen bij Bever en/of of bij bol.com.

Honden uitlaten strand Scheveningen

Ga jij ook graag met honden wandelen op het strand
van Scheveningen of ergens anders?

Print Friendly, PDF & Email