Ben je een dagje of een weekend in Den Haag? Ga wandelen door Den Haag langs alle verborgen plekjes in de Hofstad die meer dan de moeite waard zijn om te zien.

Wandelen door Den Haag langs verborgen plekjes

Een stadscentrum ontdekken doe je wat mij betreft het beste te voet. Reis je naar een grote stad dan is een fiets natuurlijk ideaal zodat je de hele stad en de omgeving van de stad kan beleven.

Wandel niet te snel, kijk eens omhoog, gluur eens om een hoekje, duw een klink van een hek naar beneden om te zien of je er misschien toch naar binnen mag en verwonder jezelf.

Neem een rugzakje mee met wat te drinken en iets lekkers te snacken voor tijdens je wandeling door Den Haag langs alle verborgen plekjes. Trek lekker zittende schoenen aan zodat je geen blaren krijgt tijdens je wandeling. Ik loop altijd het liefste op een mooie en leuke sneakers.

*Bekijk hier alle leuke tips van locals voor Den Haag voor nog méér verborgen plekjes.

De Franse Tuin in Den Haag – Noordeinde

Wil je wandelen door Den Haag langs verborgen plekjes? Wandel dan vanaf het Noordeinde in Den Haag naar De Franse Tuin, die bevindt zich achter de Raad van State (Council of State). De Franse Tuin is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De Franse Tuin in Den Haag - Noordeinde

Bezoek de verborgen Willibrorduskapel

Dit is zo’n plek in Den Haag dat als je het niet weet je er zo voorbij zou lopen. Wandel naar de Oude Molstraat en zonder direct op je doel af te lopen, kijk eens of je iets ziet dat op een kerk lijkt. De locatie van de Willibrorduskapel en Monastic Store was vroeger namelijk een schuilkerk.

Nu kan je er de kapel bekijken, rondsnuffelen in de Monastic Store en het zelf gebrouwen bier van Sint Jan kopen. De kapel is altijd geopend en de winkel is meestal geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Bezoek de verborgen Willibrorduskapel

Verscholen musea in Den Haag

Ben je gek op kunst? Dan moet je naar Het Buitenmuseum aan de Bierkade in Den Haag. Dit museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van Van Balckeneynde, de bouwer van het Catshuis. In 1631 woonde de Nederlandse landschapsschilder Jan van Goyen hier.

Op de hoek, aan de Paviljoensgracht 72-74 streek filosoof Baruch de Spinoza neer en schreef op de zolder zijn ‘Ethica’. Meer informatie over rondleidingen en prijzen voor het Buitenmuseum vind je hier.

Verscholen musea in Den Haag

Rode auto aan muur Den Haag

Je ziet het pas als je naar boven kijkt, de rode auto die aan de muur is bevestigd aan de rand van het centrum in Den Haag. Deze rode auto hangt in de Haagse Schilderswijk, op de kruising tussen de Tullinghstraat en de Koningstraat en is een kunstwerk van Theo van Laar.

Rode auto aan muur Den Haag

Print Friendly, PDF & Email