Woowww wat gaaf, waar heb jij dat gedaan? Weet jij wat zoiets ongeveer kost? Wat is de beste tijd om daarheen te gaan? Waar kan ik nog meer leuke tips vinden? Het antwoord op de vraag; “waarom heb ik een reisblog”, lees je hieronder.

Waarom heb ik een reisblog?

Die vragen kreeg ik steeds vaker als ik weer eens op reis was of juist terugkwam van een reis. Via mijn waarbenjij.nu dagboek plaatste ik regelmatig updates zodat mijn vrienden en familie op de hoogte bleven van al mijn belevenissen.

Naast mijn eigen online dagboek was ik al jaren lid van het Nederlandse reisforum Wereldwijzer.nl waarop ik zelf zocht naar tips maar ook mijn eigen tips deelde. Twee jaar geleden zag ik daar een oproep staan; “vrijwilliger gezocht voor opzetten persredactie”. Ik heb gelijk gereageerd want dit leek mij ontzettend leuk om te gaan doen naast mijn baan in de sales. Ik kom uit het toerisme maar helaas kon ik daar geen baan in vinden en dit zag ik als kans om mijn netwerk verder uit te bouwen in de hoop ooit weer te kunnen werken in de (voor mij) leukste branche die er is.

Ik ging aan de slag en bouwde vanuit het niets een stevig netwerk op met enerzijds als doel het platform Wereldwijzer.nl op de kaart te zetten en anderzijds om het reizigersplatform in te zetten als inspiratiebron voor diverse bestemmingen. Ik legde contact met allerlei partners, van PR bureaus, verkeersbureaus, hotels tot aan redacteuren en journalisten. Na een aantal maanden ging één van onze leden van de reisredactie een weekend naar België. Dat vond ik zo gaaf, eindelijk ging het vele netwerken zich lonen en kwamen er meer mogelijkheden voor de reisredactie. Nadat diverse mensen op reis waren geweest zei iemand opeens, “Henriëte, waarom ga je zelf eigenlijk niet een keer mee of ergens naar toe?”.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Ik? Een reisverhaal schrijven?

Wereldwijzer.nl werd uitgenodigd voor een weekend Brugge en de overige redactieleden vonden dat ik deze kans moest pakken. Ik was zo onzeker en haalde van alles in mijn hoofd. Wat nou als ze het verhaal niet leuk vinden? Of niet goed geschreven? Of dat ze mijn foto’s niet mooi vinden?

Als, als, als leidde uiteindelijk toch tot mijn eerste reisverhaal online, “Reis terug naar de gouden tijd van Brugge”.  Wat er daarna gebeurde daar kon ik toen alleen maar van dromen. Mensen reageerden enthousiast en vertelden mij dat ik vaker verhalen en reistips moest gaan schrijven.

Waarom heb ik een reisblog?          Waarom heb ik een reisblog?

Waarom heb ik een reisblog?          Waarom heb ik een reisblog?

Ik bleef schrijven voor Wereldwijzer en genoot van de kansen die ik kreeg om af en toe naar bestemmingen te gaan voor een reportage. Toen ik in 2013 in Italië werkte en werd benaderd om ook voor een ander platform te gaan schrijven ben ik mij eens verder gaan verdiepen in alles. Toen pas kwam ik achter het bestaan van de bloggerswereld en ontdekte ik een hele nieuwe online wereld.

Travel around with me

Ik twijfelde geen moment en met iemand die ik kende bouwde ik op de camping in Italië mijn eigen website. Een goede naam kon ik niet bedenken en dus werd het “www.henriettebokslag.com”.  Precies een dag na terugkomst reed ik naar Amsterdam voor een bloggers evenement van het Curaçaos Verkeersbureau. Vanuit Wereldwijzer had ik een blog geschreven waarom ik graag naar Curaçao zou willen.

Het ongelofelijke gebeurde en ik won een plek op de eerste bloggers reis naar Curaçao. Daar leerde ik pas echt wat het is om blogger te zijn en toen pas activeerde ik ook mijn Instagram account, henriette_traveller.

Waarom heb ik een reisblog?

Al gauw bleek mijn site achterhaald en ouderwets en met fantastische hulp van een paar mede bloggers kwam afgelopen zomer mijn reisblog “Travel around with me” online. Vanaf deze plek deel ik nu al mijn ervaringen en belevenissen op reis. Het afgelopen jaar was een geweldig reisjaar en ik heb zo ontzettend veel mogen doen en meemaken. Nieuwsgierig naar mijn terugblik op reisjaar 2014?

Kort en krachtig het antwoord op de vraag; “Waarom heb ik een reisblog?”

Ik vind het super leuk om op te schrijven wat ik allemaal ervaar en beleef tijdens het reizen en daar een mooi verslag van te maken met fotografie en video. Voor mijzelf is het één groot online dagboek en dat ik daarmee ook nog mensen kan inspireren en kan helpen vind ik heel bijzonder.

Wie is reisblogger Henriëtte?

Ik dacht dat het nog maar kort geleden was maar mijn laatste persoonlijke post over wie ik ben is alweer van maart vorig jaar?! Veels te lang geleden dus en hoog tijd voor deze update. Voor mijn intro verwijs ik graag even terug naar mijn “Wie ben ik” blog en natuurlijk ook naar mijn “over mij” pagina waar ik aan de hand van travel quotes vertel wie ik ben. 

In maart van dit jaar schreef ik een artikel over wie ik ben. Ik zou het snel een vervolg geven schreef ik. Inmiddels is het al weer november dus werd het hoog tijd.

*Bekijk hier mijn gehele Reis C.V.

Waarom blog, schrijf en fotografeer ik?

Als ik terugdenk aan vroeger dan herinner ik mij dat ik met pen vriendinnen, dat was toen hip, schriften vol schreef met hele verhalen. Voor mijzelf hield ik dagboeken bij. Toen ik na mijn afstuderen begon aan het ontdekken van de wereld schreef ik daarover op waarbenjij.nu. Zo kon ik iedereen in één keer op de hoogte houden van mijn belevenissen.

Sinds 2008 ben ik lid van het Wereldwijzer.nl, het grootste Nederlandse reisforum, Wereldwijzer.nl. Twee jaar geleden zag ik een oproep dat er een vrijwilliger werd gezocht om de persredactie op te zetten en te onderhouden.

Ik dacht er weleens aan hoe leuk het zou zijn als ik meer met die verhalen zou doen en toen ik de oproep zag dacht ik, dat is een goede en mooie manier om te gaan netwerken en contacten te leggen in deze branche.

Van het één kwam het ander en eigenlijk bouwde ik binnen no time een netwerk op en konden we veel betekenen voor diverse klanten met Wereldwijzer.

Voor de eerste keer publiceren

In de tussentijd zeiden een aantal mensen tegen mij dat het tijd werd om nu eens een eigen reisverhaal online te publiceren. Ik was er aan het begin onzeker over en haalde van alles in mijn hoofd. Wat nou als ze het verhaal niet leuk vinden? Of niet goed geschreven? Of dat ze mijn foto’s niet mooi vinden? Als, als, als leidde uiteindelijk toch tot mijn eerste verhaal online en wat er daarna gebeurde daar kon ik toen alleen maar van dromen. Mensen reageerden enthousiast en vertelden mij dat ik vaker verhalen en reistips moest gaan schrijven.

Ik heb ontzettend veel tijd en energie gestoken in Wereldwijzer, het leggen van contacten, netwerken, bezoeken van beurzen en evenementen en inmiddels mag ik zeggen dat ik een interessant netwerk heb opgebouwd dat mij vele mogelijkheden biedt. Nog steeds doe ik dat allemaal vrijwillig omdat ik het hartstikke leuk vind om te doen.

Eigen website, travel around with me

In de zomer van 2013 merkte ik pas hoeveel mensen er zijn die online schrijven over van alles en nog wat. Ik twijfelde geen moment en bouwde samen met een kennis een website waarop ik alles kwijt kon wat ik wil delen met betrekking tot reizen. In november 2013 ging mijn website live.

Precies negen maanden later en 10 wereldwijde bestemmingen verder blog ik nu vanaf mijn nieuwe website, travel around with me. Met mijn nieuwe design, technische snufjes en url heb ik nog meer mogelijkheden om jullie op de hoogte te houden van de leukste reistips.

Gek op travel quotes

Ik hou van quotes en in het speciaal van reis quotes. Mijn hele “over mij” pagina heb ik geschreven aan de hand van voor mij inspirerende travel quotes. Wat reizen voor mij betekent en van wat voor soort reizen ik hou kan je daar allemaal lezen.

Ik sluit af met de quote, “reizen is een vorm van escapisme”, dat hoorde ik Jelle Brandt Corstius ooit zeggen. Een psychologisch quote waarbij ik de zorgen van het alledaagse leven en de daarbij horende verplichtingen vergeet. Dat betekent voor mij dat ik op reis mezelf volledig kan richten op de omgeving waar ik dan ben.

Wil jij nog meer weten over mij?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email