Waarom een vakantiehuis huren? Wil jij met je vrienden of met je familie op reis? Dan zijn er een paar goede redenen om te kiezen voor het huren van een vakantiehuis of een mooie vakantie villa.

Waarom een vakantiehuis huren?

Ben jij van plan om met je familie en of een groep vrienden op reis te gaan en zit je na te denken over de soort accommodatie waar je wilt verblijven? Ik geef je graag een paar persoonlijke redenen waarom een vakantiehuis huren de ideale optie kan zijn.

Zelf ben ik bijvoorbeeld voor een trouwerij naar Colombia afgereisd. Daar hadden de bruid en de bruidegom een grote finca (boerderij) gehuurd voor alle bruiloftsgasten. Zo was het ideaal dat iedereen op één locatie verbleef, zijn of haar eigen ding kon doen, en wij voorafgaand en naderhand met zijn allen de liefde konden vieren van dit bruidspaar en met elkaar waren.

Volgende week reis ik zelf naar Finland toe waar ik ook weer een groep internationale vrienden tref. Na onze reis voor werk verlengen wij nog een aantal dagen en verblijven wij met zijn allen in een vakantiehuis in het noorden van Finland. Zo kunnen wij echt even tijd voor elkaar nemen, samenwerken en uren bijpraten. Hier kan je meer reistips voor Finland vinden.

Wat mij betreft heeft het huren van een vakantiehuis een flink aantal voordelen. En sowieso meer voordelen dan nadelen. Al zou dat voor iedereen anders zijn. Iemand die de voordelen van het huren van een vakantiehuis beaamt is de oprichter van Club Villamar. Hij verhuisde samen met zijn vrouw naar Spanje en merkte juist door die verhuizing dat het contact met vrienden en familie meer diepgang kreeg door quality time met elkaar door te brengen in een vakantiehuis. Uiteindelijk leidde dat tot het idee om meer reizigers te laten genieten van een villa in Spanje als accommodatie. Inmiddels bieden ze tientallen soorten vakantiehuizen in Spanje aan, voor ieder wat wils.

*Ontdek hier al mijn reistips voor Spanje.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Natuurhuisje met buiten zwembad

Meer vrijheid in een vakantiehuis

Het is natuurlijk een beetje relatief en vrijheid betekent voor iedereen iets anders. Wat mij betreft heb je meer vrijheid in een vakantiehuis omdat je alleen maar rekening hoeft te houden met de overige gasten en alle faciliteiten voor eigen gebruik zijn.

Heb je trek, dan kan je iets te eten klaar maken in de keuken van je vakantiehuis. Heb je een villa met zwembad gehuurd in Spanje? Dan hoef je niet te wachten tot het zwembad opengaat en kan je erin plonzen wanneer je wilt. Wil je een drankje drinken in het zwembad dan kan dat en je hoeft verder geen rekening te houden met onbekende gasten.

Luxe vakantiehuis

Je kan de kosten delen

Verblijf je met je groep vrienden of familie in een vakantiehuis dan kan je de totaalkosten delen. Over het algemeen is het zo dat je door het delen van de kosten een groter budget hebt waardoor het betaalbaarder wordt om in een luxer vakantiehuis of villa te verblijven. Meer waarde voor je geld dus!

Waarom een vakantiehuis huren met zwembad

Tijd voor elkaar maken

Verblijf je met zijn allen in een vakantiehuis dan kan je echt de tijd voor elkaar vrij maken. In de ochtend samen ontbijten. Daarna met elkaar erop uit trekken of juist even zelf iets ondernemen, daarna borrelen bij de vakantievilla en een duik in het zwembad.

In de avonden kan je met elkaar het eten klaarmaken wat je misschien in de middag met elkaar op een markt hebt gekocht. Daarna samen koken en uren natafelen en kletsen over alles dat jullie bezig houdt.

Huisdiervriendelijke villa’s

Heb jij een leuke viervoeter die je graag mee wilt nemen op vakantie? Ook dan is het huren van een vakantiehuis een aanrader. Je moet dan natuurlijk wel zoeken naar een huisdiervriendelijk vakantiehuis waar een hond is toegestaan.

Waarom een vakantiehuis huren?

Waarom zou jij een vakantiehuis huren?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email