Waarom een rondreis maken? Omdat je dan in korte tijd relatief veel kan zien en ontdekken en onderweg heb je alle ruimte voor avontuur.

10 redenen waarom een rondreis gaaf is

Je kan op zoveel manieren reizen. Van A naar B, sommige reizigers maken een stopover en vliegen daarna pas door naar de eindbestemming. De ander gaat twee weken lang op vakantie naar één bestemming, misschien ben je ooit wel eens van eiland naar eiland gehopt of heb je wel eens een rondreis gemaakt in een land?

Ik hou ervan om rondreizen te maken in een land. Op die manier heb je de kans om in een relatief korte tijd veel van een land te zien en te ontdekken. Zo maakte ik eens een rondreis door Florida met een huurauto, reed ik het schiereiland bij Kaapstad rond, maakte ik een rondreis door Israël en Jordanië en maakte ik een zesdaagse rondreis door Thailand. Een rondreis Canada, gevolgd door rondreis Italië en een rondreis Amerika zijn de eerste drie zoekresultaten op Google als je rondreis intoetst. Maar wat is er nou zo gaaf aan?

Rondreis Israel, een bijzonder cultureel avontuur

Veel zien in korte tijd

Het is natuurlijk afhankelijk van je reisplanning maar tijdens een rondreis kan je in een relatief korte tijd veel zien. Denk daarbij goed na of je elke dag ergens anders wilt zijn of dat je het juist fijn vind om op sommige plaatsen wat langer te blijven.

Het onverwachte blijf je reislust triggeren

Tijdens een rondreis verblijf je elke dag of om de paar dagen in een andere omgeving. Dat triggert je mind en zorgt zeker niet voor sleur of dat je niet weet wat je moet gaan doen tijdens een reis.

Vrijheid = blijheid

Voor mij staat een reis centraal aan vrijheid. Mits je natuurlijk de gehele reis al bij voorbaat tot in de puntjes hebt geregeld. Vrij om te gaan en staan wanneer en hoe ik dat wil. Daarbij heb ik het over een reis met bijvoorbeeld een camper of een (huur) auto.

Ruimte voor avontuur

Omdat je constant of in elk regelmatig onderweg bent brengt de reis meer avontuur met zich mee. Wat kan je verwachten op de volgende bestemming, gaat alles goed onderweg?

Je komt meer te weten over een land

Als je op één plek verblijft tijdens je reis heb je alleen de ervaringen van daar. Als je een reis maakt naar meerdere plaatsen kom je veel meer te weten over het land, de gewoonten en ontdek je wat het nog meer te bieden heeft.

Je wordt flexibel en stapt uit je comfort zone

Tijdens een rondreis moet je flexibel zijn. In- en uitpakken, veel onderweg, nieuwe omgeving en nieuwe mensen. In Nederland schiet je misschien gelijk in de stress bij een kleine verandering en tijdens een reis leer je om flexibeler te worden, het gaat nou eenmaal zoals het gaat.

Stoppen wanneer jij wil

Zie je een mooi uitkijkpunt, heb je een dier gespot of wil je gewoon even je benen strekken? Tijdens een rondreis weet je vaak dat je van A naar B gaat maar hoe lang je erover doet om die dag daar te komen bepaal je zelf. Dus stop wanneer en hoe lang jij wilt.

Een rondreis maken kan overal

Of je nou een rondreis door Toscane gaat maken of naar Zuid Amerika vliegt voor een rondreis. Ga je liever met een rondreis van een reisorganisatie mee of huur je liever een auto en stel je je eigen rondreis samen? Een rondreis maken kan overal, ver weg en dichtbij.

Je ervaart en beleeft meer

Als je rondreist ervaar je veel meer dan dat je op 1 bestemming blijft ‘hangen’. Je doet veel nieuwe indrukken op en als je op een afwisselende bestemming bent dan kan je veel nieuwe ervaringen op doen.

Van de sneeuw naar de zon

Tijdens een reis kan je in zoveel diverse omgevingen terecht komen. Misschien zag je gisteren nog de besneeuwde bergtoppen en lig je vandaag wel aan het strand, terwijl je morgen een jas aan trekt tegen de spetters in het regenwoud.

Heb jij nog meer redenen waarom een rondreis gaaf is?

Print Friendly, PDF & Email