Alles wat je wilt weten over vuurwerk Scheveningen 2019 vind je hier! Als er iets is waar ik elk jaar naar uit keek dan is dat wel het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen.

Vuurwerk Scheveningen 2019 AFGELAST!

*Update 24 juli 2019: Het bestuur van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival heeft helaas moeten besluiten de 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen definitief af te gelasten. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenementen van heel Europa. Vanwege deze enorme belangstelling zijn de veiligheidseisen voor het verkrijgen van de vergunning dan ook sterk toegenomen. Zie de website van het vuurwerkfestival Scheveningen voor meer info.

Het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen is voor mij een event waar ik elk jaar naar uitkijk. Vanuit het hele land komen vrienden logeren om mee te genieten van de vuurwerkshows en de speciale sfeer op het strand. Tijdens de 39e editie in 2018 strijden 8 landen om de titel; ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’.

Scheveningen kent een lange traditie qua vuurwerk afsteken, in 1907 werd de lucht boven het strand al verlicht. Als klein kind ging ik altijd samen met mijn vader naar het vuurwerk kijken vanaf het dak waar nu Sea Life is gevestigd. Hier moet mijn vuurwerk fascinatie vandaan komen. Toentertijd was dit echt een van de beste spots. De laatste jaren is het Vuurwerkfestival een uitje waar ik met vrienden echt naar uit kijk. Elk jaar plannen we met zijn allen een van de twee weekenden vrij. Iedereen neemt iets te drinken en te knabbelen mee en we nestelen ons op een groot kleed op het strand.

Tip: Boek nu alvast je hotel in Scheveningen!

Vuurwerk Scheveningen

Waar wordt het vuurwerk afgestoken?

De vuurwerkpijlen worden afgeschoten vanaf een drijvend ponton in zee ter hoogte van het Kurhaus hotel. Een half uur voor aanvang van de show wordt het ponton met daarop het vuurwerk door twee sleepboten vanaf de Scheveningse Haven richting de Pier gevaren. Voor een idee check mijn video van vorig jaar:

 Vuurwerkfestival Scheveningen

Programma Vuurwerk Scheveningen 2018

In verband met het noodweer van vrijdagavond 17 augustus is de programmering van het Vuurwerk Scheveningen 2018 aangepast. Hieronder zie je het nieuwe programma.

Zaterdag 11 augustus:

–         21:45 uur: Vuurwerk Oostenrijk
–         22:30 uur: Vuurwerk Engeland

Vrijdag 17 augustus:

–         21:45 uur: Vuurwerk Nederland
–         22.10 uur: Vuurwerk België
–         22:30 uur: Vuurwerk Duitsland

Zaterdag 18 augustus:

–         21:45 uur: Vuurwerk China
–         22.10 uur: Vuurwerk Japan
–         22:30 uur: Vuurwerk Spanje

 

Programma Vuurwerk Scheveningen 2018

De beoordeling van de Vuurwerkshows

Alle vuurwerkshows worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die al vele jaren betrokken zijn bij het Vuurwerkfestival. De vuurwerkshows worden op de onderstaande punten beoordeeld:

• Het vuurwerk moet voor minimaal 80% uit exponenten uit het betreffende land bestaan;
• Ieder landenteam moet hetzelfde budget gebruiken;
• Er morgen maximaal 2000 eenheden per vuurwerk worden afgeschoten;
• De lengte van de vuurwerkshow moet tussen de 10 en 13 minuten bedragen;
• Diversiteit in kleur en vorm;
• Originaliteit;
• Opbouw en opeenvolging van de stukken.

De einduitslag en de winnaar wordt op de laatste dag van het Vuurwerkfestival bekend gemaakt rond de klok van 23.30 uur. Hou je oren gespitst want dit wordt bekendgemaakt via de luidsprekers op de boulevard.

De beoordeling van de Vuurwerkshows

Tips voor bezoek aan het Vuurwerkfestival 2018

 • Kom met het openbaar vervoer en/of parkeer je auto bij een P+R;
 • Check de tips voor (gratis) parkeren in Scheveningen;
 • Kom op tijd! En dan bedoel ik ook echt op tijd, Scheveningen stroomt vol tijdens het vuurwerk;
 • Bij regen gaat het Vuurwerkfestival bijna altijd door;
 • Alleen bij harde wind wordt het Vuurwerkfestival afgelast omdat het te gevaarlijk is om dan vuurwerk af te steken;
 • Hou de website van het Vuurwerkfestival Scheveningen in de gaten voor de laatste updates;
 • Het Vuurwerkfestival trekt jaarlijks rond de 120.000 bezoekers per avond. Je kan Scheveningen het beste bereiken met het openbaar vervoer. Zorg dat je op tijd bent want ook al rijden er extra trams en bussen, die zitten al gauw vol en dat geldt hetzelfde voor de parkeerplekken;
 • Is het laatste vuurwerk voorbij? Ga niet direct de boulevard op, wacht minimaal een uur;
 • Wil je naar huis? Verplaats je over het strand i.p.v. de boulevard;
 • Ben je met het OV? Tram 1 gaat naar Station Hollands Spoor en Tram 9 naar Den Haag Centraal
 • Denk ook aan Tram 11 ter hoogte van de vuurtoren in Scheveningen, daar is het een stuk rustiger
 • Ik ben van mening dat je het vuurwerk het beste kan zien vanaf het strand. Neem een kleedje mee en wat lekkers en geniet van al het moois dat de lucht in wordt geknald.

Vuurwerkfestival Scheveningen

Vuurwerk kijken vanaf zee op Powerboat

Wil je het vuurwerk Scheveningen vanaf zee bekijken? Ook dat is mogelijk! Powerboat Scheveningen vaart op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus de haven uit van Scheveningen en jij kan erbij zijn. Voor €25,- per persoon kan jij de vuurwerkshow vanaf het water bekijken. De vertrek tijd is om 21.00 uur, na het laatste vuurwerk wordt er terug gevaren. De verwachte terugkomst tijd is rond 23.00 uur.

 • Opstapplaats: 2e binnenhaven Scheveningen – Dr. Lelykade 24 (Di Sopra Ristorante) – 2583 CM Den Haag
 • Reserveren: Neem telefonisch contact op via 06-81018213 of 06-51519227. Betaling kan vooraf via bankoverschrijving of contant aan de kade. Er is geen pin aanwezig.

Winnaar vuurwerk Scheveningen 2017

De 38ste editie van het International Vuurwerkfestival Scheveningen is gewonnen door titelverdediger Spanje. De winnaar van Vuurwerk Scheveningen 2017 zal in 2018 op zaterdagavond weer van zich laten horen.

Gratis parkeren Scheveningen

Gratis parkeren op Scheveningen kan nog op een beperkt aantal plekken. Optie 1 en 2 zijn het meest dichtbij het Kurhaus. De rest betreft een minimale loopafstand van 20 á 30 minuten. Parkeer je je auto op één van deze plaatsen zorg dat er geen spullen in het zicht liggen. Zeker tijdens drukke evenementen is de kans op inbraken groter.

 1. Cremerweg;
 2. Rechterkant Badhuisweg langs de Scheveningse bosjes;
 3. Garage Havenkwartier, Dr. Lelykade 220 (eerste uur gratis,*let op, daarna €5,- per uur).

Is er geen plek te vinden? Download de Parkmobile app dan kan je eenvoudig via je telefoon de parkeeractie aanzetten en betaal je per minuut achteraf.


Gratis parkeren Scheveningen

*Let op: de informatie over gratis parkeren kan wijzigen. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de tips die ik hier heb gegeven. Augustus 2018.

Parkeren vuurwerk Scheveningen 2018

Scheveningen stroomt snel vol op de dagen dat het Vuurwerk Scheveningen wordt gehouden. Kom op tijd naar Scheveningen zodat je zeker weet dat je het vuurwerk kan zien. Er zijn twee toegangswegen naar Scheveningen en hoewel het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid op Scheveningen blijft het elk jaar een drama voor mensen die met de auto komen.

Je kan er ook voor kiezen om je auto te parkeren bij P+R Hoornwijck en van daaruit met een dagkaart verder te reizen met het openbaar vervoer. Een dagkaart voor 1 persoon kost €5,-. P+R Hoornwijck is tevens een P+B locatie, oftewel een Park & Bike locatie. Net zoals P+B Duindigt. Lees hier meer over Park & Bike naar Den Haag en Scheveningen.

*Ik probeer dit artikel zo vaak als mogelijk te updaten, maar de genoemde prijzen zijn o.v.b. van wijzigingen. 

Wil je goedkoper parkeren?

 • Ga naar de Pathé bioscoop in Scheveningen. Op vertoon van je bioscoopkaart kan je goedkoper parkeren in de parkeergarage Scheveningen Bad aan de Zwolsestraat.
 • Ga je naar het casino? Koop een uitrijkaart voor €7,50. Hiervoor kan je 24 uur parkeren bij parkeergarage Nieuwe Parklaan 248.
 • Reserveer vooraf een parkeerplaats en huur een privé parkeerplaats bij particulieren voor een dag of langer via Mobypark.
 • Bekijk het overzicht aan bij Mobypark aangesloten parkeerplaatsen in Scheveningen via de link.
 • Download de Parkmobile app en betaal per minuut.

Opbouw vuurwerkshow Scheveningen

Ben jij een echte vuurwerk fanaat en ben je benieuwd hoe het vuurwerk wordt opgebouwd? Ik mocht eens een kijkje nemen bij de opbouw van het vuurwerk op een ponton in de haven van Scheveningen. Zie ook mijn blog; ‘Opbouw Vuurwerkfestival in haven Scheveningen“.

Opbouw vuurwerk Scheveningen

Wat te doen in Scheveningen

Heb je plannen om naar het Vuurwerk Scheveningen te komen? Maak er een dagje uit van en ga ook wat andere dingen ondernemen. Wat dacht je van:

 1. Zipline Scheveningen met korting
 2. Reuzenrad de Pier Scheveningen
 3. Floaten op de Pier in Scheveningen

 

Kom jij ook kijken naar het vuurwerk Scheveningen 2018?

Print Friendly, PDF & Email