UPDATE JANUARI 2024, NOG NIETS BEKEND! HELAAS, OOK IN 2023 GAAT HET VUURWERK FESTIVAL IN SCHEVENINGEN NIET DOOR WEGENS TE WEINIG POLITIE CAPACITEIT.

 

Zoals het nu lijkt (mei 2022) gaat het Vuurwerkfestival in Scheveningen in 2022 eindelijk weer door! Als er iets is waar ik elk jaar naar uit keek dan is dat wel het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen. Zet de weekenden van 19 en 20 en 26 en 27 augustus maar in je agenda, want als de vergunningen verleend worden, dan is er eindelijk weer vuurwerk te zien op het strand van Scheveningen!

Vuurwerkfestival Scheveningen 2023 AFGELAST

Jaaa, er is een nieuw bestuur van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival en ze zijn druk bezig om voor de zomer van 2022 vergunningen te krijgen om weer vuurwerk in Scheveningen af te mogen steken. Goed nieuws voor alle vuurwerk liefhebbers want sinds 2018 moeten we dit mooie evenement in de badplaats al missen. Het jaar 2018 was namelijk de laatste keer dat we met zijn allen op het strand zaten te kijken naar de mooiste vuurwerkshow van Nederland.

Het Vuurwerkfestival in Scheveningen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenementen van heel Europa. Vanwege deze enorme belangstelling zijn de veiligheidseisen voor het verkrijgen van de vergunning dan ook sterk toegenomen. Dus laten wij met zijn allen keihard duimen dat we dit jaar tijdens 2 weekenden in augustus weer volop kunnen genieten van de mooie vuurwerk shows op het strand van Scheveningen.

*Bekijk hier de laatste info over het evenement.
**Reserveer goedkoop een parkeerplaats van o.a. particulier via Mobypark.
***Tip: Boek op tijd je hotel in Scheveningen zodat je zeker weet dat je erbij bent!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Waar wordt het vuurwerk afgestoken?

Normaal gesproken werden de vuurwerkpijlen altijd vanaf een drijvend ponton in zee ter hoogte van het Kurhaus Hotel afgestoken. Ik vermoed dat dit tijdens het vuurwerk in 2022 niet anders zal zijn maar omdat nog niet alles bekend is is deze info op basis van hoe het de laatste keer in 2018 ging. Een half uur voor aanvang van de show wordt het ponton met daarop het vuurwerk door twee sleepboten vanaf de Scheveningse Haven richting de Pier gevaren.

De bedoeling is om op die vier dagen vuurwerk af te steken bij de haven, de Keizerstraat, de Pier en het Zwarte Pad, meldt het nieuwe bestuur van het festival. Ook komen er spectaculaire droneshows en zijn er muziekpodia’s op het strand. Een voordeel van deze spreiding is dat bezoekers niet allemaal op een plek samenkomen.

Tip: Boek nu alvast je hotel in Scheveningen!

 Vuurwerkfestival Scheveningen

Programma Vuurwerk Scheveningen 2023 AFGELAST

Op dit moment is het programma voor het Vuurwerkfestival in Scheveningen 2024 nog onbekend. Op basis van eerdere edities kan je rekening houden met de onderstaande tijden. Het voornemen van het nieuwe vuurwerk bestuur is om meer shows op diverse plekken te organiseren zodat er meer bezoekers spreiding is.

Vrijdag 19 augustus 2022:

–         21:45 uur: Vuurwerk
–         22:30 uur: Vuurwerk

Zaterdag 20 augustus 2022:

–         21:45 uur: Vuurwerk
–         22.10 uur: Vuurwerk
–         22:30 uur: Vuurwerk

Vrijdag 26 augustus 2022:

–         21:45 uur: Vuurwerk
–         22.10 uur: Vuurwerk
–         22:30 uur: Vuurwerk

Zaterdag 27 augustus 2022:

–         21:45 uur: Vuurwerk
–         22.10 uur: Vuurwerk
–         22:30 uur: Vuurwerk

Tip: Boek nu alvast je hotel in Scheveningen!

Programma Vuurwerk Scheveningen 2018

De beoordeling van de Vuurwerkshows Scheveningen

Alle vuurwerkshows worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die al vele jaren betrokken zijn bij het Vuurwerkfestival. De vuurwerkshows worden op de onderstaande punten beoordeeld:

 • Originaliteit;
 • Diversiteit in kleur en vorm;
 • Opbouw en opeenvolging van de stukken;
 • Ieder landenteam moet hetzelfde budget gebruiken;
 • Er morgen maximaal 2000 eenheden per vuurwerk worden afgeschoten;
 • De lengte van de vuurwerkshow moet tussen de 10 en 13 minuten bedragen;
 • Het vuurwerk moet voor minimaal 80% uit exponenten uit het betreffende land bestaan;

De einduitslag en de winnaar wordt op de laatste dag van het Vuurwerkfestival bekend gemaakt rond de klok van 23.30 uur. Hou je oren gespitst want dit wordt bekendgemaakt via de luidsprekers op de boulevard.

Tip: Boek nu alvast je hotel in Scheveningen!

De beoordeling van de Vuurwerkshows

Geschiedenis Vuurwerkfestival in Scheveningen

Het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen is voor mij een event waar ik elk jaar naar uitkijk. Vanuit het hele land komen vrienden logeren om mee te genieten van de vuurwerkshows en de speciale sfeer op het strand. De 39e editie in 2018 was de laatste editie en toen streden 8 landen om de titel; ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’.

Scheveningen kent een lange traditie qua vuurwerk afsteken, in 1907 werd de lucht boven het strand al verlicht. Als klein kind ging ik altijd samen met mijn vader naar het vuurwerk kijken vanaf het dak waar nu Sea Life is gevestigd. Hier moet mijn vuurwerk fascinatie vandaan komen. Toentertijd was dit echt een van de beste spots. De laatste jaren is het Vuurwerkfestival een uitje waar ik met vrienden echt naar uit kijk. Elk jaar plannen we met zijn allen een van de twee weekenden vrij. Iedereen neemt iets te drinken en te knabbelen mee en we nestelen ons op een groot kleed op het strand.

Tip: Boek nu alvast je hotel in Scheveningen!

Vuurwerk Scheveningen

Tips voor bezoek aan het Vuurwerkfestival 2022

 • Bij regen gaat het Vuurwerkfestival bijna altijd door;
 • Wil je naar huis? Verplaats je over het strand i.p.v. de boulevard;
 • Check de tips voor goedkoop parkeren in Scheveningen;
 • Is het laatste vuurwerk voorbij? Ga niet direct de boulevard op, wacht minimaal een uur;
 • Hou de website van het Vuurwerkfestival Scheveningen in de gaten voor de laatste updates;
 • Kom op tijd! En dan bedoel ik ook echt op tijd, Scheveningen stroomt vol tijdens het vuurwerk;
 • Ben je met het OV? Tram 1 gaat naar Station Hollands Spoor en Tram 9 naar Den Haag Centraal;
 • Denk ook aan Tram 11 ter hoogte van de vuurtoren in Scheveningen, daar is het een stuk rustiger;
 • Alleen bij harde wind wordt het Vuurwerkfestival afgelast omdat het te gevaarlijk is om dan vuurwerk af te steken;
 • Het Vuurwerkfestival trekt jaarlijks rond de 120.000 bezoekers per avond. Je kan Scheveningen het beste bereiken met het openbaar vervoer. Zorg dat je op tijd bent want ook al rijden er extra trams en bussen, die zitten al gauw vol en dat geldt hetzelfde voor de parkeerplekken;
 • Ik ben van mening dat je het vuurwerk het beste kan zien vanaf het strand. Neem een kleedje mee en wat lekkers en geniet van al het moois dat de lucht in wordt geknald.

Vuurwerkfestival Scheveningen

Goedkoop parkeren Scheveningen vuurwerkfestival

Helaas zijn er zijn steeds minder plekken om goedkoop te parkeren op Scheveningen!  Je hebt het goedkoopste uit als je van tevoren een parkeerplaats reserveert bij een particulier in Scheveningen. Via de linken hieronder vind je al mijn tips! En ik woon op Scheveningen dus ik kan het weten;)

Scheveningen stroomt snel vol op de dagen dat het Vuurwerk Scheveningen wordt gehouden. Kom op tijd naar Scheveningen zodat je zeker weet dat je het vuurwerk kan zien. Er zijn twee toegangswegen naar Scheveningen en hoewel het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid op Scheveningen blijft het elk jaar een drama voor mensen die met de auto komen.

*Hier kan je goedkoop parkeren in Scheveningen!
**Reserveer goedkoop een parkeerplaats van o.a. particulier via Mobypark

Opbouw vuurwerkshow Scheveningen 2018

Ben jij een echte vuurwerk fanaat en ben je benieuwd hoe het vuurwerk wordt opgebouwd? Ik mocht eens een kijkje nemen bij de opbouw van het vuurwerk op een ponton in de haven van Scheveningen. Zie ook mijn blog; ‘Opbouw Vuurwerkfestival in haven Scheveningen“.

Opbouw vuurwerk Scheveningen

Wat te doen in Scheveningen

Heb je plannen om naar het Vuurwerk Scheveningen te komen? Maak er een dagje uit van en ga ook wat andere dingen ondernemen. Wat dacht je van:

 1. Zipline Scheveningen met korting
 2. Reuzenrad de Pier Scheveningen
 3. Bestel online je tickets voor reuzenrad Scheveningen 

Ontdek Scheveningen vanuit het reuzenrad

Vuurwerk kijken vanaf zee op Powerboat

LET OP: MOGELIJKHEDEN 2022 NOG NIET BEKEND! Wil je het vuurwerk Scheveningen vanaf zee bekijken? Ook dat is mogelijk! Powerboat Scheveningen vaart op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus de haven uit van Scheveningen en jij kan erbij zijn. Voor €25,- per persoon kan jij de vuurwerkshow vanaf het water bekijken. De vertrek tijd is om 21.00 uur, na het laatste vuurwerk wordt er terug gevaren. De verwachte terugkomst tijd is rond 23.00 uur.

 • Opstapplaats: 2e binnenhaven Scheveningen – Dr. Lelykade 24 (Di Sopra Ristorante) – 2583 CM Den Haag
 • Reserveren: Neem telefonisch contact op via 06-81018213 of 06-51519227. Betaling kan vooraf via bankoverschrijving of contant aan de kade. Er is geen pin aanwezig.

Kom jij ook kijken naar het vuurwerk Scheveningen 2022?

Print Friendly, PDF & Email