Dat willen wij allemaal wel toch? Vrije dagen slim plannen voor meer vakantiedagen in 2023! Pak je agenda er maar bij en check de verplichte vrije dagen zodat jij precies weet wat de gunstige dagen zijn om vrij te nemen. En we hebben geluk in 2023 want dit jaar heb je meer vrije dagen dan vorig jaar! Als je slim plant kan je in totaal van 49 dagen vakantie genieten!

Vrije dagen slim plannen in 2023

Als je gek bent op reizen dan kom je elk jaar vrije dagen te kort. Tenminste, toen ik in loondienst was vond ik altijd dat ik veel te weinig vrije dagen had. Mijn droom was altijd om meer vrije dagen te hebben en daarom was een van mijn doelen om als ondernemer te gaan werken. Niet dat dat persé zegt dat je meer vrije dagen hebt, want ik werk nu misschien wel harder en meer dan ooit te voren maar het grootste goed is; VRIJHEID waardoor ik mijn vrije dagen slim plannen kan.

Wil jij ook je vrije dagen slim plannen en meer vakantiedagen in 2023? Check dan nu deze tips voor meer vakantiedagen. Want door heel goed naar de wettelijk verplichte vrije dagen te kijken kan je slim vakantiedagen opnemen en weet jij precies wat de meeste gunstige en beste dagen om vrij te nemen zijn.

We hebben dit jaar meer geluk dan vorig jaar want dit jaar heb je maar liefst 5 vrije vakantiedagen extra! Afhankelijk van de branche waarin je werkt natuurlijk. Zo kan je in 2023 gebruik maken van de 20 vaste vrije dagen en die uitbreiden naar maar liefst 49 vrije dagen totaal. TravelHunter zocht uit op welke dagen je het beste vrij kunt nemen.

*Ontdek alles over dé Error Fare, een goedkoop vliegticket scoren;
**Handige tips voor waar je op moet letten bij een online reisboeking

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Vrije dagen slim plannen in 2023

Dé tips voor meer vakantiedagen in 2023

Het meeste voordeel aan vrije dagen kan je behalen in april en mei rondom de wettelijk verplichte vrije dagen. Heb jij plannen voor een rondreis van een aantal weken? Dan kan je het beste rondom Pasen en Koningsdag vrij vragen.

Met Hemelvaart en Pinksteren kan je dezelfde truc toepassen voor nog meer vrije dagen opnemen. En met kerst en Oud & Nieuw kan je ook weer langer op vakantie door minder dagen vrij te vragen.

Wanneer neem jij je vakantiedagen op in 2023?

Meer vakantiedagen in 2023

Wettelijke verplichte vrije dagen 2023

Als je fulltime werkt in Nederland dan heb je 20 wettelijke verplichte vrije dagen per jaar. Het ligt er aan in welke branche je werkt en soms heb je het geluk dat je bovenop de standaard vrije dagen nog een aantal extra vrije dagen hebt.

Onderaan zie je de wettelijke verplichte vrije dagen in 2023, oftewel de standaard vrije dagen. Let op, niet elke dag geldt voor iedereen. Bevrijdingsdag is bijvoorbeeld in 2023 geen verplichte vrije dag.

Feestdag Datum Dag
Nieuwjaarsdag 1 januari 2023 Zondag
Goede Vrijdag 7 april 2023 Vrijdag
1e paasdag 9 april 2023 Zondag
2e paasdag 10 april 2023 Maandag
Koningsdag 27 april 2023 Donderdag
Bevrijdingsdag (geen verplichte vrije dag in 2023) 5 mei 2023 Vrijdag
Hemelvaartsdag 18 mei 2023 Donderdag
1e pinksterdag 28 mei 2023 Zondag
2e pinksterdag 29 mei 2023 Maandag
1e Kerstdag 25 december 2023 Maandag
2e Kerstdag 26 december 2023 Dinsdag
Nieuwjaarsdag 2024 1 januari 2024 Maandag

 

Handige gadgets voor reizen

Vrije dagen slim plannen, doe jij dat al?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email