Dat willen wij allemaal wel toch? Vrije dagen slim plannen voor meer vakantiedagen in 2021! Pak je agenda er maar bij en check de verplichte vrije dagen zodat jij precies weet wat de gunstige dagen zijn om vrij te nemen.

Vrije dagen slim plannen

Als je gek bent op reizen dan kom je elk jaar vrije dagen te kort. Tenminste, toen ik in loondienst was vond ik altijd dat ik veel te weinig vrije dagen had. Mijn droom was altijd om meer vrije dagen te hebben en daarom was een van mijn doelen om als ondernemer te gaan werken. Niet dat dat persé zegt dat je meer vrije dagen hebt, want ik werk nu misschien wel harder en meer dan ooit te voren maar het grootste goed is; VRIJHEID waardoor ik mijn vrije dagen slim plannen kan.

Wil jij ook je vrije dagen slim plannen en meer vakantiedagen in 2021? Check dan nu deze tips voor meer vakantiedagen. Want door heel goed naar de wettelijk verplichte vrije dagen te kijken kan je slim vakantiedagen opnemen en weet jij precies wat de meeste gunstige en beste dagen om vrij te nemen zijn.

We hebben een beetje pech in 2012 dat kerst uitgerekend in het weekend valt maar gelukkig zijn er ook gunstige vakantiedagen op te nemen in 2021 rondom de wettelijk verplichte vrije dagen in Nederland. Zo kan je in 2021 gebruik maken van de 18 vaste vrije dagen en die uitbreiden naar maar liefst 36 vrije dagen totaal. TravelHunter zocht uit op welke dagen je het beste vrij kunt nemen.

Vrije dagen slim plannen

Dé tips voor meer vakantiedagen in 2021

Het meeste voordeel aan vrije dagen kan je behalen in april en mei rondom de wettelijk verplichte vrije dagen. Heb jij plannen voor een rondreis van een aantal weken? Dan kan je het beste rondom Hemelvaart en Pinksteren je vrije dagen opnemen. Dan heb je namelijk maar liefst 18 dagen achter elkaar vrij voor maar 10 vakantiedagen.

Wil je nog langer achtereenvolgend vrij zijn, dan kun je ook de 3 dagen voor Hemelvaart vrij vragen, dan heb je zelfs 23 dagen achter elkaar vrij voor maar 13 vakantiedagen. Dat is pas slim vakantiedagen opnemen 2021.

Wanneer neem jij je vakantiedagen op in 2021?

meer vakantiedagen in 2021

Wettelijke verplichte vrije dagen 2021

Als je fulltime werkt in Nederland dan heb je 20 wettelijke verplichte vrije dagen per jaar. Het ligt er aan in welke branche je werkt en soms heb je het geluk dat je bovenop de standaard vrije dagen nog een aantal extra vrije dagen hebt.

Stel dat je 27 vakantiedagen per jaar hebt dan kan je door je vrije dagen slim te plannen uitkomen op 54 vrije dagen totaal. Daarin zijn de feestdagen en de weekenden meegerekend.

Onderaan zie je de wettelijke verplichte vrije dagen in 2021, oftewel de standaard vrije dagen:

Nieuwjaar Vrijdag, 1 Januari 2021
Goede vrijdag Vrijdag, 2 April 2021
Pasen Zondag, 4 april 2021
Paasmaandag Maandag, 5 April 2021
Koningsdag Dinsdag, 27 April 2021
Bevrijdingsdag Woensdag, 5 Mei 2021
Hemelvaart Donderdag, 13 Mei 2021
Pinksteren Zondag, 23 Mei 2021
Pinkstermaandag Maandag, 24 Mei 2021
Kerstmis Zaterdag, 25 December 2021
2de Kerstdag Zondag, 26 December 2021

 

Vrije dagen slim plannen, doe jij dat al?

Print Friendly, PDF & Email