Dat willen wij allemaal wel toch? Vrije dagen slim plannen voor meer vakantiedagen in 2024! Pak je agenda er maar bij en check de verplichte vrije dagen zodat jij precies weet wat de gunstige dagen zijn om vrij te nemen. Als je slim plant kan je in totaal van 44 dagen vakantie genieten!

Vrije dagen slim plannen in 2024

Als je gek bent op reizen dan kom je elk jaar vrije dagen te kort. Tenminste, toen ik in loondienst was vond ik altijd dat ik veel te weinig vrije dagen had. Mijn droom was altijd om meer vrije dagen te hebben en daarom was een van mijn doelen om als ondernemer te gaan werken. Niet dat dat persé zegt dat je meer vrije dagen hebt, want ik werk nu misschien wel harder en meer dan ooit te voren maar het grootste goed is; VRIJHEID waardoor ik mijn vrije dagen slim plannen kan.

Wil jij ook je vrije dagen slim plannen en meer vakantiedagen in 2024? Check dan nu deze tips voor meer vakantiedagen. Want door heel goed naar de wettelijk verplichte vrije dagen te kijken kan je slim vakantiedagen opnemen en weet jij precies wat de meeste gunstige en beste dagen om vrij te nemen zijn. We hebben een beetje pech dat Koningsdag in 2024 op een zaterdag valt, dat betekent een dag minder vrij helaas!

Als je in 2024 je vakantiedagen slim plant kan je lange vakanties creëren! Afhankelijk van de branche waarin je werkt natuurlijk en gebaseerd op werkdagen van maandag tot en met vrijdag. Zo kan je in 2024 22 vakantiedagen opnemen en die uitbreiden naar maar liefst 44 vrije dagen totaal. TravelHunter zocht uit op welke dagen je het beste vrij kunt nemen.

*Ontdek alles over dé Error Fare, een goedkoop vliegticket scoren;
**Handige tips voor waar je op moet letten bij een online reisboeking

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Vrije dagen slim plannen 2024

Dé tips voor meer vakantiedagen in 2024

Het meeste voordeel aan vrije dagen kan je behalen eind maart/begin april tijdens Pasen, in mei en december/januari rondom de wettelijk verplichte vrije dagen. Heb jij plannen voor een rondreis van een aantal weken? Dan kan je het beste rondom Hemelvaart en Pinksteren en/of rondom Kerstmis en Oud & Nieuw vrij vragen.

De beste periode is vakantie opnemen tussen Hemelvaart en Pinksteren in 2024. Met 13 vakantiedagen heb je dan maar liefst 23 achtereenvolgend vrij. Het grote voordeel is dat het ook nog eens een gunstige reistijd is voor zowel verre bestemmingen als voor vakantiebestemmingen in Europa.

Wanneer neem jij je vakantiedagen op in 2024?

Vakantiedagen slim plannenn 2024

Wettelijke verplichte vrije dagen 2024

Als je fulltime werkt in Nederland dan heb je 20 wettelijke verplichte vrije dagen per jaar. Het ligt er aan in welke branche je werkt en soms heb je het geluk dat je bovenop de standaard vrije dagen nog een aantal extra vrije dagen hebt.

Onderaan zie je de wettelijke verplichte vrije dagen in 2024, oftewel de standaard vrije dagen. Let op, niet elke dag geldt voor iedereen. Bevrijdingsdag is bijvoorbeeld in 2024 geen verplichte vrije dag. Daarbij valt Bevrijdingsdag in mei 2024 op een zondag. 

  • Nieuwjaarsdag: maandag 1 januari 2024
  • Goede Vrijdag: vrijdag 29 maart 2024
  • Pasen (eerste en tweede paasdag): zondag 31 maart en maandag 1 april 2024
  • Koningsdag: zaterdag 27 april 2024
  • Bevrijdingsdag: zondag 5 mei 2024
  • Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei 2024
  • Pinksteren (eerste en tweede pinksterdag): zondag 19 en maandag 20 mei 2024
  • Kerstmis (eerste en tweede kerstdag): woensdag 25 en donderdag 26 december 2024

Handige gadgets voor reizen

Vrije dagen slim plannen, doe jij dat al?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email