Update: Zoals iedereen weet is het tijdens de jaarwisseling van 2018/2019 onrustig geweest in Scheveningen door het vliegvuur dat ontstond door het vreugdevuur. Helaas is begin december 2019 besloten dat het Vreugdevuur niet doorgaat! 

Het grootste spektakel van Nederland tijdens de jaarwisseling, het Vreugdevuur Scheveningen. Een bijzonder schouwspel is het om honderden pallets gestapeld te zien worden door een enthousiaste groep vrijwilligers die maar één doel voor ogen hebben; het bouwen van het hoogste vreugdevuur van Nederland.

Vreugdevuur Scheveningen, Oud & Nieuw aan het strand

De vreugdevuren in Nederland zijn er een van wereldformaat. Elk jaar beginnen de Scheveningers en de Duindorpers, (wijk op Scheveningen) op Tweede Kerstdag, 26 december, met de start van de opbouw op het strand van de Vreugdevuren. De traditie is door de jaren heen uitgebarsten tot een heuse strijd tussen het vreugdevuur op het Noorderstrand en op het Zuiderstrand. De vraag is: ‘Waar prijkt op 31 december het hoogste vreugdevuur van Nederland’?

Het Vreugdevuur Scheveningen heeft sinds 2014 de eervolle vermelding van; ‘Immaterieel Cultureel Erfgoed‘. Als inwoonster van Scheveningen mag het duidelijk zijn dat ik het Vreugdevuur Scheveningen volop support! In 2017 werd er wederom een nieuw wereldrecord neergezet als grootste vreugdevuur ter wereld! Het vreugdevuur met een hoogte van 33,42 meter had een volume van maar liefst 8695 m3 dat officieel was aangemeld bij Guinness World Records. De enorme ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben ertoe geleid dat een lokale traditie is uitgegroeid tot een mega evenement waar jaarlijks rond de 350.000 bezoekers in 5 dagen tijd op af komen uit binnen- en buitenland.

 

Vreugdevuur Scheveningen

Programma Vreugdevuur Scheveningen 2018

Toegang: toegang is gratis, je kunt op gepaste afstand toekijken.
Locatie:
 strand Scheveningen – Strandweg – ter hoogte van Keizerstraat.
Opbouw: de opbouw is vanaf tweede kerstdag, 26 december, om 22.00 in de avond en er wordt doorgewerkt tot 31 december om 15:00 uur.
Vreugdevuur ontsteking: op 31 december 2018 wordt exact om 00.00 uur de stapel pallets in de fik gestoken met een vuurwerkshow.
Programma Vreugdevuur Scheveningen 2018


Blijf slapen met Oud & Nieuw op Scheveningen

Wil je de dagen voorafgaand aan Oud & Nieuw de bouw van het vreugdevuur op de voet volgen? Plan dan een paar dagen weg naar Scheveningen en vier Oud & Nieuw aan het strand. Vanuit het Boulevard Hotel, dat direct aan de boulevard van Scheveningen is gelegen, kun je de even verderop gelegen palletbult steeds groter zien worden. Op Zoover krijgt het hotel in Scheveningen gemiddeld een 9 als eindcijfer, voornamelijk vanwege de locatie en de service.

Na het inluiden van het nieuwe jaar kun je zo naar je hotelkamer rollen en ben je ook gelijk in de buurt voor de Unox Nieuwjaarsduik de volgende ochtend. En als je dan iedereen de ijskoude zee in hebt zien duiken kan jij daarna genieten van een fijne strandwandeling op Nieuwjaarsdag en daarna een lekkere warme chocomelk drinken.

Blijf slapen met Oud & Nieuw op Scheveningen

Kom jij kijken naar Vreugdevuur Scheveningen?

Print Friendly, PDF & Email