Jij wilt dolgraag op vakantie maar ziet door de bomen het bos niet meer en je wilt goed reisadvies op maat? Wij vertellen je graag wat de voordelen van een persoonlijk reisadviseur van Personal Touch Travel voor je kan betekenen.

Vakantiestress door alle maatregelen?

Met het vastleggen van je vakantiedagen en het uitzoeken van je droomvakantie begint de vakantiepret al. Alleen is dit jaar wederom alles anders dan anders. We zijn in een bizarre tijd beland waarin voor de vakantieliefhebbers een oerwoud aan regels in ontstaan dat erg veranderlijk is!

In het begin probeerde ik zelf nog de beste reistips te schrijven voor mijn lezers maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dat niet meer bij te houden is. Dagelijks veranderd er veel en ieder land heeft zo zijn eigen regels. Alle reistips qua bezienswaardigheden etc. op Travelaroundwithme.com zijn natuurlijk nog steeds actueel. Al moet je wel van tevoren kijken of er in deze tijd wellicht gereserveerd moet worden en wat de openingstijden zijn.

Pre-corona waren er drie kleurcodes waar je rekening mee moest houden maar die kleurcodes duiden nu aan hoe het staat met de corona maatregelen in het betreffende land. Code groen, geel, oranje, rood? Wat als het oranje wordt als ik naar een op dat moment van boeken geel land ben gereisd? Moet er nog een test worden afgenomen als ik al gevaccineerd ben? Krijgt Nederland ineens code rood en wat betekent dat? Zijn er nou wel of geen quarantaineregels? En hoe is het ter plaatse op de vakantiebestemming? Is er een avondklok, hoe laat gaan de restaurants dicht, moet ik wel of geen mondkapje op?

Helemaal zorgeloos en 100% veilig op reis gaan is nooit te garanderen, dat was voor de pandemie al zo, tijdens en dat zal ook nooit veranderen. Er kan altijd iets gebeuren als je op vakantie bent maar de situatie waarin wij nu zijn beland is zo uitzonderlijk. En dan al die berichten, social media en de informatie in de reguliere media maken het er niet makkelijker op. Ik kan mij goed voorstellen dat je er helemaal gek van wordt!

Voordelen persoonlijk reisadviseur 

Wil jij dolgraag even weg uit je eigen omgeving, eropuit om op te laden na een zwaar jaar maar ervaar je vakantiestress door alles wat er momenteel speelt? Laat je adviseren en inspireren door een zelfstandig reisadviseur van Personal Touch Travel. Het enige wat je zelf nog moet regelen is een goede reis- en annuleringsverzekering, al kan je dat ook direct laten regelen door je persoonlijk reisadviseur bij het boeken van je reis.

Ik heb zelf jaren in de reisbranche gewerkt, vroeger bij V&D Reisbureau en later bij een touroperator en zelfs op een camping in Italië. Veel mensen die een reis reserveren via een reisbureau kiezen daar juist voor vanwege het persoonlijk reisadvies en het uit handen laten nemen van de reisorganisatie. In deze tijd is voor veel reizigers een goed persoonlijk reisadvies op maat belangrijker dan ooit. Daarom laat ik je graag zien wat de voordelen zijn van een persoonlijk reisadviseur. Om jou te helpen een mooie vakantie uit te zoeken bij een betrouwbare reisorganisatie en waarbij je niet in de kou komt te staan als er in het vakantieland iets verandert ten tijde van je vakantie.

Een persoonlijk reisadviseur is eigenlijk gewoon een on-the-go en pop-up mini reisbureau bij jou thuis. Het grote extra voordeel van het gebruik maken van een zelfstandig reisadviseur ten opzichte van een reisbureau is dat je een afspraak kan maken op een tijd en locatie die jou uitkomt en dat je niets extra’s betaald. Wil jij aan de keukentafel reistips ontvangen of spreek je liever af op een terras? Kan je alleen in de avond jouw reiswensen bespreken? Heb je toch nog een vraag, dan bel je gewoon even met jouw contactpersoon. En liever gewoon bellen en niet afspreken kan natuurlijk ook.

In Nederland zijn er vele persoonlijk reisadviseurs actief, alleen al bij Personal Touch Travel zijn er verspreid door het hele land 150 persoonlijke reisadviseurs. Wat dat betreft is er altijd wel een persoonlijk reisadviseur in jouw woonomgeving te vinden.

Een aantal van mijn oud-collega’s in de reisbranche zijn inmiddels ook zelfstandig reisadviseur geworden. Tijdens een studiereis in Thailand heb ik ook een persoonlijk reisadviseuse van Personal Touch Travel leren kennen en sindsdien hebben wij altijd contact gehouden. De meeste mensen die Travelaroundwithme.com bezoeken zijn op zoek naar reistips maar ik ontvang ook wel eens mails van mensen met de vraag voor persoonlijk reisadvies, die verwijs ik altijd door naar iemand in mijn kennissenkring, zo kan je elkaar versterkten en verder helpen.

 1. Expertise en ervaring > waar je ook heen wil, wat voor soort reis je ook zoekt.
 2. Persoonlijke reisadviseurs zijn op de hoogte van de meest actuele informatie.
 3. Persoonlijke service van één contactpersoon, van boeken reis t/m veilige terugkeer naar huis.
 4. Voor een reisadvies aan huis betaal je niets extra’s! Je betaalt dezelfde reissom en de reisadviseur ontvangt een commissie van de reisorganisatie.
 5. Personal Touch Travel is lid van de ANVR, SGR en van het Calamiteitenfonds en werkt samen met reisorganisaties die hier ook lid van zijn. De ANVR en de SGR zijn de overkoepelende brancheorganisaties die de Nederlandse reizigers beschermt in het geval van faillissement. Als de reisaanbieder ook nog is aangesloten bij het Calamiteitenfonds dan ben je meestal ook gedekt voor onvoorziene omstandigheden, zoals een natuurramp, bosbrand of vulkaanuitbarsting.

Vakantie tips Portugal

Hoe werkt een zelfstandig reisadviseur?

 1. Kennis maken via de telefoon, per e-mail of via de website met één van onze persoonlijke reisadviseurs
 2. Maak een afspraak waar en wanneer jij wil voor reisadvies op maat.
 3. Bespreek je reisplannen en de reisadviseur stelt een persoonlijk reisadvies op dat je per mail ontvangt.
 4. Eventuele aanpassingen kunnen worden verwerkt voordat de reis wordt geboekt.
 5. Tussendoor word je op de hoogte gehouden door je contactpersoon en als alles voor je geboekt is, krijg je de reisbevestiging toegestuurd.
 6. Heb je nog een vraag? Dan kan je altijd terecht bij je eigen reisadviseur, ook tijdens je reis in het geval dat nodig is. En na terugkeer vindt hij of zei het natuurlijk leuk om te horen hoe je reis was.

Waar op vakantie? Maatregelen per land

Extra info, wat betekent code rood voor Nederland

Het aantal besmettingen stijgt en ineens heeft iedereen het over de kans dat code rood voor Nederland in aantocht is. Vroeger kleurden landen rood waar oorlog woedde of een natuurramp plaatsvond. Met code rood voor Nederland bedoelt men in deze tijd de kleurcode die Nederland krijgt op de kaart van het ECDC, het Europese Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. De ECDC-adviezen en kleurcodes zijn niet bindend maar de meeste Europese landen baseren hun reisadvies op deze informatie. De kaarten worden elke donderdag geactualiseerd op basis van de gemiddelde cijfers van de afgelopen 14 dagen.

Wanneer de besmettingen in Nederland blijven oplopen, dan zal de kleurcode rood worden. Dit kan gevolgen hebben op de inreisbeperkingen voor Nederlanders die naar andere landen afreizen. Wat voor voorwaarden een land invoert, beslist dat land zelf. In Europa moet je op het moment sowieso al een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag tonen. Elk land mag daarnaast aanvullende eisen stellen aan reizigers, zoals een quarantaineplicht. Wat het voor jouw vakantie betekent wanneer Nederland rood kleurt, hangt dus af van het land van bestemming en van de regels die daar gehanteerd worden.

Belangrijk om te weten: tot voor kort was Nederland ook rood op de ECDC kaart maar dat was toen niet opgepikt door de media zoals nu wel het geval is. Wel weten we dat de rode codering toen weinig extra maatregelen tot gevolg had. In veel gevallen zullen de voorwaarden niet anders zijn dan bij de kleur oranje die Nederland op dit moment toegewezen heeft gekregen.

Het is altijd al, maar nu vooral heel belangrijk dat je jezelf van goede informatie voorziet voorafgaande en tijdens je reis. Je wilt niet weten hoeveel reizigers jaarlijks stranden omdat bijvoorbeeld hun paspoort is verlopen of omdat vakantiegangers denken met een ID kaart te kunnen reizen naar een bestemming. Zo stranden jaarlijks veel vakantiegangers al vóór de reis omdat ze niet alles op orde hebben. Nu is het extra belangrijk om alle informatie en de benodigde documenten op orde te hebben. Kies jij voor een persoonlijk reisadviseur dan kan je altijd je twijfels bespreken en goed doornemen wat je nodig hebt. De voordelen van een persoonlijk reisadviseur zijn dat hij of zij altijd op de hoogte is van de meest actuele informatie en kan je daar waar nodig helpen en adviseren.

Mooiste tulpenroutes in Nederland met de auto

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van de
voordelen van een persoonlijk reisadviseur voor reisadvies op maat?

Print Friendly, PDF & Email