Wat dacht je van voorbereiden op wintersport bij Snowworld in Zoetermeer? Maak gebruik van deze 40% korting bij SnowWorld Zoetermeer en zorg dat je fit op je vakantie bestemming aankomt en alvast het gevoel weer te pakken hebt voordat je op de piste staat.

Voorbereiden wintersport in SnowWorld Zoetermeer

Wintersportliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen, de winter komt er weer aan en de eerste skigebieden zijn alweer geopend. Ski of snowboard jij één keer per jaar of ga je meerdere keren? Stap je na een drukke werkweek direct in de auto en maak je de dag na aankomst direct een afdaling? Of bereid je je goed voor en ga je fit op wintersport vakantie door je goed voor te bereiden?

Jaarlijks keren vele mensen terug vanuit wintersport bestemmingen met blessures of erger nog met een gipsvlucht. Ik reis elk jaar naar de sneeuw maar ben geen ervaren skiër. Ik sta hoogstens twee keer per jaar op de latten en dan voor zo’n twee dagen achter elkaar. Daarom probeer ik altijd tijd vrij te maken om mij en eraan te denken mijzelf te voorbereiden op de wintersport.

Mijn techniek kan nog steeds wat beter en ik vind het fijn om alvast weer even op de latten te hebben gestaan voordat ik op de piste sta in het buitenland. Ik kan het iedereen aanraden om op een doordeweekse ochtend naar SnowWorld in Zoetermeer af te reizen om de ski’s onder te binden en even te oefenen.

*Leuk om te lezen, bekijk hier al mijn wintersport reistips!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Voorbereiden wintersport in SnowWorld Zoetermeer

Oefenen in SnowWorld

Links is de piste waar beginners kunnen oefenen en als je gevorderd bent dan kan je met een sleeplift naar boven om een afdaling te maken. Wil je halverwege de piste werken aan je eerste afdaling dan kun je de lopende band op en eerder eraf stappen om in een pizzapunt naar beneden te skiën. Want ja, zo oefen je het.

De hal wordt in het midden gescheiden door een rij sleepliften met aan de rechterkant een funpark voor de avontuurlijke ski- en snowboarders onder ons. Even ben ik lichtelijk teleurgesteld als ik een paar keer naar beneden ben geweest van de piste maar dan ontdek ik dat er ook nog een andere hal is. Ik ski er naar toe en kijk ver naar boven. Dit is het, een nog hogere en langere piste. Ik laat me omhoog slepen en als ik naar beneden ski voel ik de kou in mijn gezicht en ervaar ik weer dat fijne gevoel van actief zijn in de winterse lucht.

Mijn vrienden blijven achter in de eerste hal om te oefenen en ik vermaak mij op de lange piste. Het is rustig en ik heb alle tijd om aan mijn techniek te werken. Enig nadeel is dat de piste wat ijzig is en dat maakt het moeilijker voor mij. Ik zie mijn vrienden beneden aan de piste staan. De uren zijn omgevlogen en het is tijd om onze spullen in te leveren. Voldaan stappen we het Oostenrijkse restaurant in waar we kiezen voor een kaasfondue met warme chocolademelk en Almdudler, een typische Oostenrijkse frisdrank. Even bijkomen van onze inspanningen. Ik kan niet wachten op mijn volgende wintersportreis.

SnowWorld Zoetermeer

Nu 40% korting bij SnowWorld Zoetermeer

Wil jij je alvast voorbereiden op de wintersport? Maak dan nu gebruik van deze korting bij SnowWorld en oefen extra voordelig je ski- of snowboard skills.

*Helaas, de kortingsactie is afgelopen!
**Leuk om te lezen, bekijk hier al mijn wintersport reistips!

Oefenen in SnowWorld

Voordelen van skiën bij SnowWorld Zoetermeer:

  • Ideaal om te oefenen voor beginners;
  • Geschikt om te werken aan je techniek;
  • Je kan er diverse lessen volgen op verschillende niveaus.

Nadelen van skiën bij SnowWorld Zoetermeer:

  • Aan het einde van het seizoen kan de piste wat ijzig zijn;
  • Doordeweeks kan het druk zijn met school klassen die les krijgen.

Voorbereiden wintersport, ga naar SnowWorld Zoetermeer

Maak jij gebruik van deze korting bij SnowWorld Zoetermeer?

Print Friendly, PDF & Email