Wintersportliefhebbers kunnen nog een paar maanden genieten van de sneeuw in Europa of ver daarbuiten. Maar ski jij een keer per jaar of ga je meerdere keren? Stap je na een drukke werkweek direct in de auto en maak je de dag na aankomst direct een afdaling? Of bereid je je toch goed voor en test je de wintersport skills ook in Nederland voor vertrek?

Bereid je voor op de wintersport in SnowWorld Zoetermeer

Jaarlijks keren vele mensen terug vanuit wintersport bestemmingen met blessures of erger nog met een gipsvlucht. De afgelopen vijf jaar ben ik voor de wintersport naar het buitenland afgereisd en telkens bereid ik me voor in Nederland. Ik ben dan wel in veel wintersportgebieden geweest maar eerlijk is eerlijk, ik ben geen ervaren skiër.

Mijn techniek kan nog wel wat beter en ik wilde gewoon eens rustig oefenen op een brede helling in het maken van bochten. Ik kan het iedereen aanraden om op een doordeweekse ochtend naar Snowworld in Zoetermeer af te reizen om de ski’s onder te binden en even te oefenen.

Snowworld Zoetermeer, skiën in eigen land

Ik heb afgesproken met twee vrienden waarvan de één nog nooit heeft geskied en voor de ander is het alweer drie jaar geleden. We krijgen onze bonnen voor de materiaalhuur en halen de schoenen op. Een lange rij kluisjes biedt de mogelijkheid om je spullen op te bergen. Met de skischoenen aan halen we onze ski’s op en lopen door de deurtjes zo de sneeuw in.

Indoorskien

Als je ook voor de eerste keer gaat skiën hoef je echt niet gelijk een hele wintersport outfit aan te schaffen. Kijk maar eens online bij Otto voor betaalbare wintersportkleding.

Wintersport skills oefenen op indoor piste

Links is de piste waar beginners kunnen oefenen en als je gevorderd bent dan kan je met een sleeplift naar boven om een afdaling te maken. Wil je halverwege de piste werken aan je eerste afdaling dan kun je de lopende band op en eerder eraf stappen om in een pizzapunt naar beneden te skiën. Want ja, zo oefen je het.

De hal wordt in het midden gescheiden door een rij sleepliften met aan de rechterkant een funpark voor de avontuurlijke ski- en snowboarders onder ons. Even ben ik lichtelijk teleurgesteld als ik een paar keer naar beneden ben geweest van de piste maar dan ontdek ik dat er ook nog een andere hal is. Ik ski er naar toe en kijk ver naar boven. Dit is het, een nog hogere en langere piste. Ik laat me omhoog slepen en als ik naar beneden ski voel ik de kou in mijn gezicht en ervaar ik weer dat fijne gevoel van actief zijn in de winterse lucht.

Indoorskien - Snowworld Zoetermeer

Mijn vrienden blijven achter in de eerste hal om te oefenen en ik vermaak mij op de lange piste. Het is rustig en ik heb alle tijd om aan mijn techniek te werken. Enig nadeel is dat de piste wat ijzig is en dat maakt het moeilijker voor mij. Ik zie mijn vrienden beneden aan de piste staan. De 4 uur is omgevlogen en het is tijd om onze spullen in te leveren. Voldaan stappen we het Oostenrijke restaurant in waar we kiezen voor een hartige snack met warme chocolademelk en Almdudler, een typische Oostenrijkse frisdrank. Even bijkomen van onze inspanningen.

Voorbereiden wintersport, ga naar SnowWorld Zoetermeer

Voordelen:

  • Ideaal om te oefenen voor beginners
  • Geschikt om te werken aan je techniek
  • Je kan er diverse lessen volgen op verschillende niveaus

Nadelen:

  • Doordeweeks kan het druk zijn met school klassen die les krijgen
  • Aan het einde van het seizoen kan de piste wat ijzig zijn

Bereid jij je voor op de wintersport in Nederland?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post