Waar wil jij gaan wandelen tijdens je vakantie? Kies je deze keer voor een stevige wandeltrektocht? Dan hebben wij hier enkele tips om van jouw reis een sportieve en aangename wandelvakantie te maken.

Voorbereiden op jouw wandeltocht doe je zo

Een van de belangrijkste voorbereidingen op je trektocht het maken van een nauwkeurige planning. Het eerste wat je nodig hebt, is een goede wandelkaart. Je kan op voorhand al eens een route uitstippelen en berekenen hoelang je er over zou doen.

Het is ook aan te raden om de symbolen op de kaart en hun betekenissen alvast te ontdekken. Weet je niet goed waar te beginnen? Dan kan je ook gebruik maken van de kant-en-klare wandelroutes van andere bergwandelaars.

Als je bijvoorbeeld het Kullaberg Nationaal Park in Skåne of een van de andere mooie Nationale Parken in Zuid Zweden wil gaan verkennen, dan kan je hier inspiratie voor jouw wandelroute  opdoen. Na je wandeling kan je tot rust komen bij een van deze fijne sauna’s in Zweden.

Het plannen van je routes en bestemming(en) gaat ook hand in hand met het plannen van je overnachtingen. Tijdens je trektochten zal je meestal terecht kunnen in berghutten waarin je niet alleen kan genieten van een rustgevend bed maar ook van een stevig ontbijt en een heerlijk avondmaal. Je zal waarschijnlijk ook een lunchpakket mee kunnen nemen voor onderweg. Ook kun je kiezen om met een tent de bergen in te trekken en te gaan kamperen. Dit is namelijk (onder voorbehoud van plaatselijke regels weliswaar) doorgaans toegestaan in de meeste landen!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wandelvakantie Zweden

Goede wandel kleding

Tijdens een wandeltrektocht is de juiste kleding dragen erg belangrijk. Ga je wandelen in Lapland? Bekijk dan deze Lapland kleding tips. Voor een wandeltrektocht, zijn uiteraard de juiste schoenen van groot belang. Ken jij de schoenen van engelbert strauss? Het Duitse bedrijf is al jaar en dag gespecialiseerd in het maken van beschermende werkschoenen, ideaal om mee te wandelen tijdens helse trektochten. Zo kan je onder andere gaan voor hun duurzame werkschoenen van Carna of voor hun comfortabele veiligheidsschoenen van Pavonis. Veiligheidsschoenen en werkschoenen zijn namelijk ideaal voor lange hiking holidays en kunnen vele jaren en bergbeklimmingen meegaan. Als je er dan ook nog eens goede wandelsokken draagt, zul je minder kans op blaren oplopen tijdens je lange bergwandelingen.

Als je op je hiking trip vertrekt is het aan te raden om laagjes te dragen. Zo kan je een t-shirt aandoen met daarover een trui (die je aan en uit kan doen afhankelijk van het weer) en eventueel nog een dunne (waterbestendige) wandeljas. Een kledingstuk dat zeker in jouw rugzak moet zitten is een regenbroek die je droog door je wandeltochten zal helpen. Ontdek hier nog meer handige outdoor gadgets.

Zorg goed voor jezelf

Niet alleen vóór maar ook tijdens je trektocht is het enorm belangrijk om op je voeding te letten. De dag beginnen kan je bijvoorbeeld doen met een heerlijke banaan of een mueslireep zodat je iets in je maag hebt voor vertrek. Voor lunch en avondeten kan je ofwel een lunchpakket meenemen vanuit je accommodatie of kan je ook gaan voor een bord pasta, een broodje of andere koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Eet regelmatig kleine porties om je energielevel op pijl te houden.

Neem ook voldoende vocht op zodat je steeds gehydrateerd blijft. Zorg ervoor dat je je fles of bidon niet in één keer leegdrinkt maar dat je je vochtinname verspreidt doorheen je wandeling.

Heb jij nog meer goede tips?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email