Ik ben een groot liefhebber van auto’s, PK’s, snelheid en avontuur en keek er dan ook erg naar uit om naar het Duitse Autostadt af te reizen. Autostadt is het paradepaardje van Volkswagen en alle andere automerken die onder de holding vallen. Als autoliefhebber is Autostadt de place to be en je kan zelfs zelf achter het stuur kruipen van een 88.000 Euro kostende Volkswagen Touareg om de speciaal gebouwde off-road track te testen waarbij het uiteraard gaat om het testen van alle Volkswagen features en natuurlijk ook voor de fun.

Off-road track autotest Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg - Autostadt

Ik kon niet wachten om achter het stuur te kruipen van de Volkswagen Touareg maar het eerste rondje mocht ik naast Mattias plaatsnemen. Zo kon ik eerst eens goed de track bekijken. We reden over hellingen, bonkten over hoge obstakels heen, hingen schuin (55 graden) op een helling en kiepten heen en weer op de kiepbrug.

Na het rondje proefrijden in de Volkswagen Touareg is het mijn beurt om achter het stuur plaats nemen van deze SUV en gaat Mattias naast mij zitten. Als eerste rij ik richting de helling voor de welbekende hellingproef. Zou ik in mijn eigen auto even een goede ruk aan mijn handrem geven, nu hoef ik alleen maar een knopje in te drukken en het zilveren gevaarte staat stil.

Innovatieve features Volkswagen Touareg

Terwijl wij schuin op de helling staan vraag Mattias mij; “wil je rijden zoals het hoort of hou je van een beetje actie”? Aan mijn big smile te zien, weet Mattias hoe ik erover denk. De toon was gezet en terwijl ik de helling afrijdt, een leuke feature hierbij is de “Hill Descent Control”, automatisch versnelt de auto natuurlijk als je naar beneden rijdt maar nee, je hoeft niet te remmen, de beste man Touareg remt automatisch af. Fijn dat die zo meedenkt. Mocht je op een helling moeten stoppen dan kan één druk op de knop er ook voor zorgen dat je niet terugrolt. Terwijl de Touareg rustig vooruit rolt kan ik vast de volgende knop indrukken zodat mijn wielen zich uit de wielkassen laten zien. Ik pas de luchtvering een beetje aan en ben klaar voor mijn one girl show over enorme obstakels. Je zal ze maar tegenkomen! De maximaal verhoogde wielkassen kunnen prima over obstakels rijden met een hoek van maximaal 30 graden. Je kan de bodem verstellen in hoogte van 16 tot 30 centimeter en daarmee is het een ideale auto voor op reis als je divere terreinen gaat ontdekken en ervan houdt om van de gebaande paden af te wijken.

Off-road track - Autostadt

Ik mag het gas even intrappen voor een scheurpartij over de schuine helling en hobbel daarna over twintig meter lange hobbestraat richting de kiepbrug. Naast het schuin hangen op de helling vond ik vooral de kiepbrug erg tof! De truc is namelijk om een beetje in het midden te balanceren zodat je het bijna kiepende gevoel ervaart waarbij het dan weer de kunst is om de auto snel even iets achteruit te manouvreren zodat je niet helemaal doorkiept, super leuk om te doen!

Deze SUV van Volkswagen heeft of-road kwaliteiten waar je versteld van staat en ik zou hier wel de IJslandse wegen op doorkruisen. Wat een power!

Dan heb ik nog niets een alle andere innovatieve features benoemd van deze woest aantrekkelijke SUV. Hoe handig is het dat hij zelf inschat dat er voetgangers aankomen, dat de auto zo is ingesteld dat hij ook vast nadenkt wat er na een eventueel ongeluk kan gebeuren, dat de lichten automatisch iets dimmen als er een autot tegemoet rijdt en schijnt zelfs automatisch de snelheid aan te passen aan de verkeersomstandigheden. Last but not least, hij is zo slim, er zit zelfs een ‘driver alert’ op die checkt of jij wel oplet.

Wil jij ook off-road Volkswagen rijden in Autostadt?

Wil je dat ook? Hou er rekening mee dat het zo populair is dat je minstens twee weken van te voren moet reserveren. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan je ook in een Volkswagen Amarok of Tiguan stappen om de nieuwste features te testen op een paar gave obstakels.

Autoliefhebbers gaan naar Autotostadt

Bugatti Veyron - Premium House - Autostadt

Autostadt is dé place to be voor autoliefhebbers. Hier leer je alles over de productie van de Volkswagen- en andere automerken die hier gebouwd worden. Wolfsburg en Autostadt worden vaak in één zin genoemd en eigenlijk moet je het zo zien; “Wolfsburg is een stad waarin het grote themapark over mobiliteit, Autostadt van Volkswagen ligt. Autostadt is een plaats op zich met een oppervlakte van 25 hectare. De torens van de Volkswagen fabriek en de twee enorme Car Towers zijn de iconen die je direct ziet als je Autostadt binnen rijdt”. Niets voor niets is het motto; “Mensen, auto’s en alles wat hen beweegt“.

 • Autostadt heeft €435 miljoen gekost en inmiddels hebben 34 miljoen bezoekers het ontdekt
 • Het Volkswagen en Seat auto aflever systeem is het grootste in de wereld, 168.514 nieuwe auto’s in 2015, 500 nieuwe per dag
 • De twee 48 meter hoge Car Towers is door Guiness World Records uitgeroepen tot ‘s werelds snelste auto parkeersysteem
 • Op 28 juni 2016 werd auto nummer 2.5 miljoen afgeleverd

Wat moet je doen in Autostad?

Als autoliefhebber voelde ik mij best dom dat ik nog nooit van Autostadt had gehoord. Daarom is het ook zo leuk om de wereld te ontdekken en te reizen zodat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Ik ben blij dat ik geweest ben want ik had nooit kunnen inschatten dat ik zoeel tijd nodig zou hebben om alles te bekijken, bewonderen en te ervaren. Inmiddels heb ik een uitgebreid artikel aan het Duitse Autostadt gewijd dat je zeker even moet lezen. Ik zet in elk geval mijn tips kort op een rij hier:

  1. Test de off-road track
  2. Bezoek de twee Car Towers
  3. Laat je verrassen in Premium Clubhouse van Bugatti
  4. Verbaas je in het Lamborghini paviljoen
  5. Neem plaats in een Porsche
  6. Dwaal rond in het Zeithaus
  7. Verwen jezelf met een overnachting in het Ritz Carlton
  8. Rondrijden in een Audi A1 naar Schloss Wolfsburg

Audi A1 - Autostadt

Reisvideo Autostadt & Wölfenbuttel

Ik heb van de reis naar Autostadt & Wölfenbuttel een reisvideo gemaakt. Wil je deze Duitse steden ook ontdekken bekijk dan zeker de reisvideo voor meer inspiratie.

Ben jij een autoliefhebber en zou je wel eens naar Autostadt toe willen?

Print Friendly, PDF & Email