Heb je reisplannen voor een citytrip Newcastle en wil je ook een wedstrijd van Newcastle United zien? Of wil je weten wat de mogelijkheden qua voetbalreizen Newcastle zijn?

Voetbalreizen Newcastle naar St. James Park

De meeste voetbal liefhebbers zullen bij het horen van Newcastle gelijk denken aan Newcastle United, de thuisbasis van de club. Het stadion St. James Park staat midden in het centrum van Newcastle. Ik heb mij laten vertellen dat dit redelijk uniek is. De meeste voetbalstadions zijn buiten het stadshart te vinden. Ik ben niet zo’n voetballiefhebber dat ik de wereld over reis om voetbalwedstrijden te gaan kijken.

Wat ik wel ben is een liefhebber van lokale sferen en ik geniet van de vibe die een evenement, festival of in dit geval een wedstrijd met zich meebrengt. Thuis kijk ik meestal alleen het EK en WK, puur voor de sfeer en het bijzondere gevoel dat saamhorigheid geeft. Al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd de Champions League wel een beetje heb gevolgd. Toen ik een citytrip Newcastle beleefde voor mijn werk had ik de mogelijkheid om een wedstrijd te bezoeken van Newcastle United tegen Aston Villa. Ik zei gelijk, JA, dat wilde ik wel eens meemaken!

Om de twee weken is er op zondag een wedstrijd in het stadion, St. James Park. Met DFDS Seaways kan je een weekend met de boot naar Newcastle reizen. Aan boord kwamen wij allerlei soorten reizigers tegen. Waaronder groepen vrienden en vaders met zoons die de minicruise Newcastle aangrijpen om een wedstrijd van Newcastle United live bij te wonen. De wedstrijd is rond half vier afgelopen waardoor je weer net op tijd bij de terminal terug bent voor inscheping. Ga je liever vliegen naar Newcastle of wil je specifiek een bepaalde wedstrijd bijwonen dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een voetbalreis naar Newcastle.

Newcastle United     Newcastle United

Citytrip Newcastle en een voetbalwestrijd beleven

Ik verbaas me over de drukte richting het stadion. Vanuit alle straten en hoeken lopen mensen in hoog tempo richting het stadion. Voor drie Pond koop je een programma bij één van de vele pop-up kiosken. Al hoewel er veel politie op straat is hangt er absoluut geen vervelende sfeer. Het valt me op bij het betreden van het stadion dat er geen controle is op tassen en dergelijke en daarom zou ik ook aanraden om zelf wat te drinken of te eten mee te nemen. Bij de snack corners in het stadion is het superdruk en als je het in de pauze al red om beneden te komen, tegen de tijd dat je wat kan bestellen is het meeste al op.

Voetballiefhebbers weten wat het is om in een volgepakt stadion te zitten maar ik kijk mijn ogen uit. Het testosteron van de fervente club fans spat er van af en er wordt een hoop ‘aahhh‘ en ‘oooh‘ geroepen. Tegen het einde van de wedstrijd lopen er al veel mensen boos de tribunes af omdat er nog steeds niet is gescoord. Maar dan gebeurt het, in de 91e minuut scoort Newcastle United een doelpunt en gaat het dak eraf. Daar kwam ik voor, de adrenaline giert door mijn lijf en ik juich hard mee en zwaai ook met mijn toeristen sjaal. Ik had het geluk dat ik net aan het filmen was en ik het enthousiasme heb kunnen vastleggen. Nieuwsgierig geworden?  Bekijk mijn video hieronder:

Voetbalreizen naar Engeland

Wil je net als ik ook eens naar Newcastle United? Een voetbalreis naar Newcastle United is helemaal jouw ding als je houdt van bijzondere stadions volgens Equipo voetbalreizen. ‘Het stadion van Newcastle United, St. James’ Park, bestaat uit verschillende tribunes. De grootste tribune heeft 3 ringen en de kleinste tribune maar 1 ring’. 

Of heb je zin in een voetbalreis naar Engeland om de Premier League te beleven? Wil je Manchester United of Arsenal eens live zien spelen? Heb je zin in een weekend Londen of een citytrip Liverpool en wil je de clubs die tegen elkaar spelen in de Champions League finale 2019 in het echt zien?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van voetbalreizen naar Engeland die allemaal worden aangeboden? Equipo Voetbalreizen organiseert al 15 jaar voetbalreizen waaronder naar deze Engelse clubs: Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Newcastle United, Southampton, Tottenham Hotspur, Watford, West Bromwich Albion, West Ham United, Queens Park Rangers en Millwall FC.

Het voordeel van een reis boeken bij Equipo voetbalreizen is dat ze jarenlange ervaring hebben, goede reviews ontvangen hebben, het Thuiswinkel waarborg certificaat mogen dragen en lid zijn van de SGR, (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Afhankelijk van met hoeveel personen je de voetbalreis maakt, garandeert Equipo Voetbalreizen tot 3 personen zitplaatsen bij elkaar in het stadion, wel zo leuk! De website is handig in gebruik, zo kan je voetbalreizen naar Engeland of andere bestemmingen selecteren op basis van:

  1. Zie per land een overzicht van de voetbalclubs waar voetbalreizen naar worden aangeboden;
  2. Zoek op basis van de voetbal competities die worden gespeeld, wil je naar de Premier League, naar de Coppa Italia of liever de Bundesliga;
  3. Bekijk de wedstrijdkalender van 2019 en kijk welke voetbalreis in jouw reisschema past;
  4. Ook leuk, geef iemand een cadeaubon zodat je hem of haar kan verrassen met een voetbalreis.

Newcastle United

Ben jij wel eens naar een voetbalwedstrijd in het buitenland geweest?

 

Print Friendly, PDF & Email