Zin in een winterzonvakantie op Tenerife? Bekijk dan ook eens de vluchten van Brussel naar Tenerife. Dan skip je de Schiphol chaos en je hebt ook nog kans dat het iets goedkoper reizen naar Tenerife is.

Vluchten van Brussel naar Tenerife voor winterzonvakantie

De Canarische Eilanden zijn een heerlijke allround vakantiebestemming! In totaal bestaat de eilandengroep, die voor de kust van Afrika ligt, uit 7 eilanden, waarvan Tenerife het grootste eiland is. Je kan er genieten van een heerlijke zomervakantie, maar ook de herfstzon en de winterzon zijn zeer aangenaam.

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 22 graden staat het eiland bekend als het ‘eiland van de eeuwige lente’. Voor wie van de warmte houdt, en de zonnestralen op zijn of haar huid wilt voelen, is Tenerife dus ook een ideale winterzonbestemming.

En Tenerife heeft het allemaal wat een reiziger zich maar kan wensen! Zon, zee, strand, natuur, leuke dorpjes, een grote stad en een mooi onderwaterleven. De highlights die je moet zien op Tenerife zijn:

  1. Bijzonder! De zwarte vulkaan stranden;
  2. In de wateren rondom Tenerife kan je dolfijnen spotten;
  3. Parque Nacional del Teide, sinds 2007 UNESCO Werelderfgoed;
  4. Duiken op Tenerife, kans op schildpadden en zeepaardjes zien;
  5. Tenerife is een van de beste plekken op aarde om sterren te kijken;
  6. Ontdek de mooie dorpjes op Tenerife, het UNSECO dorpje La Laguna met prachtige huizen en patio’s uit de koloniale tijd. Bezoek ook La Orotrava en Garachico.

Ben jij al enthousiast om op vakantie naar Tenerife te gaan? Met de Schiphol chaos van nu kan het interessant zijn eens te overwegen te kijken naar vluchten vanaf Brussel naar Tenerife. Er is steeds meer vluchtaanbod vanaf de vliegvelden in Brussel om ook de Nederlanders die in Zuid-Nederland wonen te bedienen, voor wie Brussel een aantrekkelijk vliegveld is.

Daarbij is het over het algemeen iets goedkoper om vanaf Brussel te vliegen, omdat de kosten voor vluchten vanaf Brussel lager liggen dan de kosten voor vluchten vanaf Schiphol. Bekijk hier maar eens de mogelijkheden voor vluchten naar Tenerife met Brussels Airlines.

*Lees hier alles over duiken in Tenerife.
**Bekijk hier al mijn reistips voor Tenerife.
***Autorijden op Tenerife, bekijk hier mijn autohuur Tenerife tips.
****Aanrader voor wellness vakantie, het Hard Rock Hotel op Tenerife.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Vluchten Brussel Tenerife

Auto parkeren bij vliegveld Brussel

Het is natuurlijk afhankelijk van de vliegtijden, maar de kans is er dat jij ervoor kiest om met de auto naar het vliegveld in Brussel te rijden om vanaf daar naar Tenerife te vliegen. Stel je navigatie naar het vliegveld in Brussel in elk geval goed in, want het zou uitermate vervelend zijn als je op het verkeerde vliegveld aankomt.

Been there done that, ik heb dat zelf meegemaakt toen ik voor 2 maanden naar Tenerife ging om daar te werken in het buitenland. Super stom! Dat komt dus omdat beide vliegvelden in België wel eens aangeduid worden als ‘vliegveld Brussel’.

Klik op de vetgedrukte namen van de vliegvelden in Brussel hieronder en je ziet gelijk waar de vliegvelden in België liggen op Google Maps. Zo kan jij gelijk je reisafstand vanuit huis berekenen. Zo zit het dus met de twee vliegvelden in Brussel:

  1. Vliegveld Brussels Airport – Zaventem (BRU), ‘het hoofd vliegveld’.
  2. Vliegveld Brussel Zuid – Charleroi (CLR), over het algemeen vertrekken hier vandaan de low cost airlines. 

Het vliegveld Brussel Zuid- Charleroi (CLR) is vergelijkbaar met een vliegveld als Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. Het vliegveld Brussels Airport is te vergelijken met Schiphol Airport.

*Bekijk hier de parkeren op Zaventem mogelijkheden.
**En check hier de parkeren bij Charleroi Airport buiten Brussel

Goedkoop auto parkeren Brussel vliegveld

Ben jij benieuwd naar de vluchten vanaf
Brussel naar Tenerife voor een winterzon vakantie?

Print Friendly, PDF & Email