Nog geen reisplannen voor volgend jaar? Wat dacht je van vliegen naar Zadar in Kroatië met Transavia vanaf Rotterdam The Hague Airport? Elke woensdag en zaterdag gaat er een rechtstreekse vlucht naar deze Kroatische kustplaats.

Vliegen naar Zadar in Kroatië

Kroatië is een van mijn favoriete zomerbestemmingen in Europa. Ik heb ooit eens een roadtrip gemaakt van Split naar Zadar en dat was een prachtige route langs de kust. Zadar is een leuk en gezellig havenstadje aan de Adriatische Zee. Beroemd vanwege haar mooie zonsondergangen en het bijzondere ‘zeeorgel’ langs het water.

Vanaf april 2019 gaat Transavia rechtstreeks vliegen naar Zadar in Kroatië vanaf Rotterdam The Hague Airport. Je kan voor elke woensdag en zaterdag een ticket boeken naar Zadar vanaf €39,- per enkele reis. Vliegen naar Zadar is mogelijk tot en met 31 oktober. De eerste vlucht staat gepland op woensdag 3 april.  Vliegen naar Zadar duurt ongeveer 2 uur. Afhankelijk van de windrichting kan je er soms nog sneller zijn.

Wat te doen in Zadar

Het zeeorgel van Zadar, ofwel de Morske orgulje, is een ontwerp van de Kroatische architect, Nikola Bašić en misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Zadar. Hij ontwierp een trap langs het water met een lengte van 70 meter. De golven die ritmisch tegen de trap slaan zorgen voor klanken omdat de kanalen die zijn uitgehouwen in de trap zijn aangesloten op 35 orgelpijpen dat diverse muzikale akkoorden zijn.

De lucht die door de golven in de pijpen terecht komt, komt via fluitgaten naar boven als klanken. Het leuke is dus ook dat het iedere dag anders klinkt. En als je rond de zonsondergang gaat dan zal je zien waarom de Britse regisseur Alfred Hitchcock het zijn mooiste zonsondergang ooit noemde. Oh en denk eraan. in Kroatië betaal je met de Kuna (HRK).

 1. Luister naar de klanken van het zee-orgel;
 2. Dwaal door de smalle steegjes;
 3. De Sint-Donatkerk uit de 9e eeuw;
 4. Het 2000 jaar oude Romeinse stadsplein;
 5. Geniet van de zonsondergang bij de haven;
 6. De Kornati-eilandengroep ligt voor de kust van Zadar;
 7. Vanuit het centrum loop je in een paar minuten naar het Kolovarestrand;
 8. Bekijk de Zonnegroet, een grote cirkel bij de haven bestaande uit 300 zonnecellen, na zonsondergang lichten de glazen tegels op.

Wat te doen in Zadar

Auto huren zonder creditcard in Kroatië

Wil je vanuit Zadar de rest van Kroatië ontdekken en een mooie rondreis gaan maken? Huur dan een auto voor een paar dagen of een week zodat je lekker je eigen gang kan gaan en overal naar toe kan rijden waar je heen wilt. Heb je geen creditcard? Geen zorgen! Bij Sunny Cars kan je een auto huren zonder creditcard.

*Lees alle tips voor auto huren in Kroatië.

Auto huren zonder creditcard in Kroatië

Reizen en vliegen naar Kroatië

Vanuit Nederland kan je vanaf Amsterdam Schiphol vliegen naar diverse luchthavens in Kroatië.

*Boek je vliegtickets naar Kroatië via Transavia.
**Zoek naar goedkope vliegtickets via Skyscanner.
***Wil je een auto huren in Kroatië? Het kan ook zonder creditcard.

Reizen en vliegen naar Split, Kroatië

Reistips voor vakantie in Kroatië

Wil je je reis naar Zadar uitbreiden met een roadtrip of rondreis door Kroatië? Dan kan ik je dat zeker aanraden. De route van Zadar naar Split is prachtig. Daarbij liggen er voor de kust van Zadar vele eilanden die je kan bezoeken, je kan gaan eilandhoppen of het binnenland van Kroatië gaan ontdekken. Hieronder zie je in elk geval een overzicht van mijn persoonlijke reistips voor Kroatië.

 1. Vlieg naar Zadar in Kroatië
 2. Bezoek een Filigran zilversmid in Split
 3. Kroatië, het land van Game of Thrones.
 4. Bezoek Nationaal Park Krka in Kroatië.
 5. Bezoek de groene en blauwe grot in Kroatië.
 6. Bezoek al deze bezienswaardigheden in havenstad Split
 7. Geniet van een wellness vakantie en ga kuren in Kroatië.
 8. Deze bezienswaardigheden op het eiland Vis moet je zien.
 9. Kies voor vakantie in stacaravan met bubbelbad in Kroatië
 10. Bezoek de mooiste kerstmarkt van Europa, Advent in Zagreb
 11. Huur een auto in Kroatië zonder creditcard voor een rondreis
 12. Maak een rondreis en combineer autovakantie Kroatië met Slovenië.

 

Reistips voor vakantie in Kroatië

Heb jij al zin om te vliegen naar Zadar in Kroatië?

Print Friendly, PDF & Email