Vandaag de dag zijn er honderden luchtvaartmaatschappijen waar je uit kan kiezen om mee op reis te gaan. De keuze voor een bepaalde luchtvaartmaatschappij is bij mij, zoals bij de meeste reizigers, uiteraard afhankelijk van de bestemming. Deze keer ging ik vliegen met Etihad Airways naar Abu Dhabi!

Vliegen met Etihad Airways naar Abu Dhabi

Voor mijn reis met Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, hoefde ik niet lang na te denken. Ik was namelijk uitgenodigd door MSC Cruises om een cruise reis te ervaren in het Midden Oosten. De vluchten werden uitgevoerd door Etihad Airways waar MSC voor haar gasten ook een goede “Fly & Cruise” deal mee heeft.

Abu Dhabi is de hub van Etihad Airways, dus waar ter wereld je ook naar toe vliegt, je reist via Abu Dhabi. Etihad Airways vliegt momenteel naar 116 eigen bestemmingen. In samenwerking met een aantal partners, kan je met Etihad Airways in totaal zo’n 600 plaatsen bereiken. Op die manier is een reis waar dan ook naar toe ter wereld, binnen handbereik. De vloot bestaat uit ongeveer 120 toestellen van Airbus en Boeing, waarvan 35 Airbus A320’s en 30 Boeing’s 777. Mocht je kiezen voor een stopover in Abu Dhabi dan kan je gebruik maken van de gratis bus service naar Dubai. Abu Dhabi en Dubai liggen namelijk nog geen uur rijafstand van elkaar.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Op reis met Etihad Airways

Voor mij was het de eerste keer dat ik ervoer wat het vliegen betekent met een airline uit het Midden Oosten. Ik ga dan ook geen luchtvaartmaatschappijen vergelijken maar wel benoemen wat ik heb ervaren.

Etihad Airways is sinds 13 jaar in de lucht te vinden en heeft binnen no time haar netwerk opgebouwd en capaciteit uitgebreid.  In 2017 zal er zelfs een nieuwe terminal worden geopend in Abu Dhabi die de toestroom van het aantal vluchten nog beter aan kan. Etihad Airways is slim geweest, ze hebben goed onderzoek gedaan naar de huidige services en mogelijkheden in de luchtvaartindustrie en werkelijk alles is daar op afgestemd of op geïnnoveerd. Voordeel voor Nederlandse reizigers, ten opzichte van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen. De website van Etihad Airways is volledig beschikbaar in het Nederlands.

Op reis met Etihad Airways

Comfort aan boord van Etihad vluchten

Ken je dat gevoel dat als je wil slapen aan boord je het liefste een raamplaats wilt omdat je je hoofd dan zo lekker tegen het raam kan leggen? Bij een gang plaats, of erger nog als je in het midden zit en net zoals ik altijd in slaap valt, hoop je altijd maar dat je niet op de schouder van de passagier naast je beland. De hoofdsteunen aan boord van de Etihad Airways toestellen zijn zo gemaakt dat je ze iets kan uitrekken en kan verstellen zodat je altijd je hoofd ergens tegen aan kan leunen.  Iedereen kent ook wel de kussentjes die je aan boord van lange vluchten vaak krijgt, de kussentjes kan je alleen achter je neerleggen. Etihad Airways heeft een kussentje dat je om je nek heen kan vouwen, zo hoef je dus niet zelf je eigen nek-kussen mee te nemen aan boord.

Op reis met Etihad Airways naar Abu Dhabi

Het bekende service etui met tandenborstel, sokken, oogmasker en oordoppen is vaak alleen beschikbaar voor mensen die business class vliegen. Bij Etihad Airways krijgen ook de economy class reizigers op lange vluchten gewoon deze producten. Gezien het voor de crew weleens lastig is om te beslissen of iemand nou wil doorslapen of graag wakker gemaakt wil worden, ook daar heeft Etihad wat op bedacht. Je zet gewoon één van de twee slaapmaskers op. Of met de tekst; “Do not disturb” of met “Wake me up”. Handig toch?

Op reis met Etihad Airways naar Abu Dhabi

Lig je nog even rustig te smoezelen of bij te komen van de vlucht dan komt de crew vlak voor landing je nog even storen om de verduistering voor je raam weer open te doen. Niet bij Etihad, daar hebben ze een automatisch systeem om alle raam verduistering in een keer te kunnen openen.

Reizen in Business Class met Etihad Airways

Nu ben ik helemaal verwend met mijn eerste Etihad vlucht ervaring. Ik mocht op zowel de heen- als terugreis de business class ervaren. Voor mij überhaupt de eerste keer dat ik deze luxe vliegservice mocht ervaren. Hoe kan het ook anders, het is een belevenis op zich! Over de top goede service, uitgebreide drank- en eet mogelijkheden, er is zelfs een F&B Manager aan boord, een ruime keuze aan films, live tv en er zijn zelfs webcams aan het toestel bevestigd zodat je kan zien waar je vliegt. Vooral spectaculair vond ik het zien van de landing!

Ik had de luxe dat ik mocht genieten van een upgrade naar Business Class. Ik moet bekennen dat ik zelf niet snel de duizenden Euro’s zou betalen voor een Business class ticket. Ik geef dat geld liever uit op de vakantiebestemming zelf. Soms kost een business class ticket rond de €8000,- of meer. Als je dat geld dan toch wil uitgeven zou je ook eens kunnen kijken naar de kosten voor het huren van een private jet. Dan kan je afwegen of de extra kosten opwegen tegen de luxe die je dan kan ervaren. Via Privatejethuren.nl kan je eenvoudig offertes opvragen en zien wat de kosten zijn. Zo huur je een Turbo Propeller Privéjet vanaf €1200,- met ruimte voor 4 personen. Heb je maximaal 14 personen die mee willen? Dan kan je de kosten delen en vanaf €5200,- een Large Privé Jet huren.

Reizen in Business Class met Etihad Airways

Etihad Airways Innovation Center in Abu Dhabi

Een van de gaafste dingen van mijn kennismaking met Etihad Airways vond ik mijn bezoek aan het “Etihad Innovation center in Abu Dhabi”. In een van de buitenwijken van Abu Dhabi heeft Etihad Airways een enorm innovation center ontwikkeld, hier ontdek je het DNA van Etihad Airways. Wist je overigens dat Etihad, “Union” betekent? In het innovation center worden alle faciliteiten aan boord getest en ontwikkeld, krijgen de crew leden trainingen “aan boord” en zijn er zelfs make-up lessen voor de stewardessen.

Hier ervaar ik de Etihad experience en begrijp ik wat CEO, James Hogan, bedoeld met; “We are always at the forefront of innovation. The new state-of-the-art facility creatively demonstrates our remarkable product and service, and embodies the vision for the future of Etihad Airways and the Etihad Experience“.

Etihad Airways Innovation Center in Abu Dhabi

Ik ben aan boord gestapt van de A380 van Etihad Airways en had alle tijd om de diverse klassen te ontdekken. Mocht ik ooit eens een miljonairsprijs winnen dan is het slapen in “The Residence”  toch wel een droom. Dit is het neusje van de zalm in het upperdeck waar je de beschikking hebt over een eigen kamer met butler service, een luxe twee-persoonskamer en een badkamer voorzien van alles wat je nodig hebt. In dit appartement heb je het gevoel dan je in een luxe hotel verblijft en absoluut niet dat je mijlen hoog door de lucht vliegt. Niet te betalen maar wel leuk om over te dromen.

The Resident - Etihad Airways

De lobby in de A380 is ter beschikking voor business- en first class reizigers. Hier kan je samenkomen met andere reizigers en genieten van een goed glas wijn of een voortreffelijke whiskey.

Etihad Airways Innovation Center in Abu Dhabi

Als je gaat vliegen met Etihad zorg dat het een lange vlucht is om alle mogelijkheden te ontdekken. Mijn zes uur durende vlucht naar Abu Dhabi was veel te kort, ik lag nog zo lekker gestrekt toen ik wakker werd gemaakt voor de landing.

Reisfilm vliegen met Etihad en MSC Cruise

Van de reis met Etihad Airways en de aansluitende cruise met MSC naar Oman, Dubai en Abu Dhabi heb ik een reisfilm gemaakt. Deze reisfilm is professioneel ge-edit door Niels die werkt voor het platform Viedit. Ik ben benieuwd wat jij ervan vind?

Heb jij wel eens met Etihad Airways gevlogen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email