Je zal het maar hebben, vliegangst. Je wil dolgraag eens die verre reis maken maar de angst om in het vliegtuig te stappen houd je tegen. Als reisverslaafde mag ik van geluk spreken dat ik er geen last van heb. Toen ik hoorde over het vliegangstweekend bij het Aviodrome in Lelystad heb ik mij hier eens verder in verdiept.

Vliegangst

Eén op de drie Nederlanders heeft last van vliegangst. Dat is een behoorlijk groot aantal voor een reislustig volk als de Nederlanders. Angst voor iets is een lastig gegeven, soms is er weinig aanleiding voor en soms is het wel degelijk gegrond.

Vliegangst, ook wel aviafobie genoemd is de angst voor het onbekende en het niet zelf in de hand hebben van wat er te gebeuren staat. Sommige mensen hebben nog nooit van hun leven gevlogen en anderen vliegen wel, maar niet van harte.

Vliegtuig

Vliegangstweekend Aviodrome 4 en 5 oktober

Ik heb zelf ook een paar vrienden die nog nooit van hun leven hebben gevlogen en daar bang voor zijn. Als ik ze vraag waar ze dan precies bang voor zijn kunnen ze dat moeilijk omschrijven. Ik moet bekennen dat ik wel eens verbaasd reageer omdat het voor mij zo routine is en ik maandelijks in een vliegtuig stap. Maar ja ik heb dan weer een angst voor spinnen, dat snappen mijn vrienden dan weer niet.

In het luchtvaart- en themapark Aviodrome op Lelystad Airport vindt in het weekend van 4 en 5 oktober het vliegangstweekend plaats. In samenwerking met Stichting VALK, een samenwerkingsverband tussen Universiteit Leiden, KLM, Transavia.com, Arkefly, Martinair en Amsterdam Schiphol Airport is er een methode ontwikkeld om mensen van hun vliegangst af te helpen.

Van 12.00 uur tot 17.00 kunnen er diverse workshops worden gevolgd, waaronder ‘de tijd vliegt, nu u nog’ en ‘angst te lijf’.

Winactie: 2 kaarten voor het Vliegangstweekend

Mocht jij last hebben van vliegangst of vrienden hebben die niet durven te vliegen laat het mij weten in een reactie inclusief de dag dat je wilt gaan en maak kans om nu definitief van je vliegangst af te komen. Like ook even mijn facebook pagina want na het vliegangstweekend houd ik je graag op de hoogte van de leukste reistips wereldwijd.

Take off...

Meer informatie

Het vliegangstweekend wordt op 4 en 5 oktober georganiseerd van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het Aviodrome is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur op zaterdag en zondag.

Aviodrome Lelystad
Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad

Print Friendly, PDF & Email