Droom even weg vanuit huis en ga virtueel op vakantie! Check onze tips voor een virtueel bezoek aan musea en virtueel wandelen door natuurgebieden. Daarnaast alle staan alle tips op een rij voor een VR bril kopen en de leukste Virtual Reality reisapps zodat jij vanuit huis een reis kan beleven.

Virtueel op vakantie, ga online reizen

Ben jij benieuwd hoe het is op een bestemming en wil je alvast even rondkijken? Koop dan een VR bril en ontdek de wereld thuis vanaf de bank. VR brillen worden vaak ingezet bij games maar je kan er ook heel veel andere dingen mee beleven. Zo heb ik op de Vakantiebeurs eens een VR bril geprobeerd en leek het net of ik op een paar meter afstand stond van de gorilla’s in Rwanda, en écht waar, het was net echt! De Virtual Reality brillen die je tegenwoordig kan kopen zijn zo geavanceerd dat je werkelijk het gevoel hebt dat je er staat en het beleefd.

Een echte reis maken kan nooit op tegen virtueel op vakantie gaan maar het is wel een leuke manier om alvast in de vakantiestemming te komen. Daarnaast is het een goede manier om te ontdekken of een reisbestemming wel bij je past.

Wat is een Virtual Reality bril? Een Virtual Reality bril is een geavanceerde technologie dat het mogelijk maakt om een bril op te zetten en in een andere wereld te stappen. Elke beweging van je hoofd wordt geregistreerd en omdat de VR bril je gehele ogen omsluit ben je compleet afgesloten van de rest waardoor het lijkt alsof je écht in een andere wereld bent. Je kan 360 graden om je heen kijken en ziet en beleeft alles in 3D.

*Tip, soms kunnen we niet reizen zoals wij graag zouden willen, zoals nu. Scroll door naar beneden en ontdek het virtueel reizen en breng onder andere een virtueel bezoek aan musea. 

Toerisme Portugal heeft in deze tijden van crisis, de #CantSkipHome campagne gelanceerd, droom weg van Portugal de komende tijd, blijf gezond en ontdek Portugal zodra het weer kan. Bekijk hier ook alvast al mijn reistips voor Portugal.

Leuke Virtual Reality reisapps

Voordat je een VR bril koopt wil je natuurlijk weten wat je er allemaal mee kan doen. Ik zocht uit welke leuke Virtual Reality reisapps er allemaal zijn zodat jij weet wat je straks allemaal kan gaan ontdekken. Hou er wel rekening mee dat niet alle Virtual Reality reisapps compatble zijn met alle VR brillen die je kan kopen.

 1. Met de Virtual Reality reisapp VISO Places reis je de hele wereld rond aan de hand van de data en foto’s die Google heeft verzameld van Google Maps en Google Earth. Met deze app kan je ook samen met iemand de wereld over reizen terwijl je met elkaar praat over wat je ziet. Er is een integratie met Wikipedia waardoor je naast de belevenis ook nog wat kan leren tijdens je virtuele reis.
 2. De reisapp Wander lijkt een beetje op Google Earth. Je kan zien hoe het nu ergens is ter wereld maar ook terug in de tijd reizen.
 3. Met de Virtual Reality reisapp Atlas Obscura VR kan je naar bijzondere locaties reizen. Dwaal door de tempels in Italië of bekijk de zoutmijnen in Roemenië.
 4. Gala 360, See the world. Je kan de hele wereld over reizen en extra leuk is dat je ook naar bestemmingen kan die helemaal niet echt bestaan maar in films zijn gebruikt.
 5. Wil je weten wat je ter plaatse kan doen op vakantie? Met 360 Stories reis je de wereld over en ontdek je onder andere welke excursies je ter plaatse kan beleven.
 6. Bekijk de Wonders of the world met deze reisapp en wil je meer weten over de bouw van het wereldwonder dan kan je ook terug reizen naar het bouwjaar van het object.
 7. Wil jij graag eens rustig door Venetië dwalen? Download dan de Smithsonian Journeys: Venice app en reis mee aan de hand van professor Kennith R. Bartlett langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. Reis je liever naar München dan moet je de reisapp VR München 360 downloaden. Het leuke met deze app is dat je ook kan beleven hoe het is om vanuit een ander standpunt een stad te bekijken. Zo kan je ervoor kiezen om München te ontdekken door de ogen van een markt verkoper.
 8. Ben jij een echte Scandinavië fan? Download dan de reisapp SceneThere en geniet van diverse 360 graden-video’s van Scandinavië. Je kan onder andere virtueel op vakantie naar het Zweedse Malmö, het Finse Helsinki of het Noorse festival The Borderlands beleven.
 9. Heb jij de Ziggo serie Chernobyl al gezien? Ik vond het super interessant! Met de reisapp Chernobyl VR Project kan je aan de hand van 3D modellen zelf door de reactor lopen en vele foto’s bekijken. Het mooie is dat je door de aanschaf van deze virtual reality app (€4,99) ook een bijdrage geeft aan de slachtoffers van de ramp.  

Tips voor het kopen van een VR bril

Ben je van plan om een VR bril te kopen dan heb je drie opties. Je kan een Virtual Reality bril kopen die je kan aansluiten op je computer, je kiest voor een VR bril waarbij je je mobiele telefoon op de bril klikt of je kiest ervoor om een Virtual Reality bril te kopen die alles-in-één biedt, zoals de Oculus Go VR-bril, een bekend bedrijf dat ook virtual reality headsets maakt.

Vooral de laatste is erg gemakkelijk in het gebruik. Je haalt de VR bril uit de verpakking, je zet hem aan en je kan de VR bril gelijk gebruiken. Hou er rekening mee dat als je een Virtual Reality bril koopt die wel compatible is met de leuke VR reisapps die je wilt gebruiken.

Bekijk hier alle Virtual Reality brillen bij Bol.com.

Virtueel reizen, breng een virtueel bezoek aan musea

 1. Ontdek hier alle musea in Den Haag met een virtueel bezoek
 2. Struin online door het Van Gogh Museum langs een deel van de collectie online.
 3. Reis naar Parijs en ontdek online een deel van de collectie in het Louvre, reis naar Londen voor het bekijken van de collectie van het British Museum of reis naar New York voor een tour door het Guggenheim Museum.
 4. Ontdek de prachtige musea in het Vaticaan, zo heb jij de Sixtijnse Kapel nog nooit gezien.
 5. Reis naar Spanje en bezoek het prachtige Salvador Dali museum virtueel.
 6. Wetenschappelijke experimenten kan je nu ook thuis uitvoeren met dank aan Nemo in Amsterdam.
 7. Bekijk 700.000 kunstwerken in het Rijksmuseum. Ook kan je naar podcasts  luisteren over bijzondere kunstwerken en via de Rijksmuseum-app een virtuele rondleidingen door het museum krijgen.
 8. Download de app van Naturalis en ga mee met een online rondleiding van bioloog Freek vonk. Via BioPortal krijg je toegang tot de Nederlandse natuurhistorische collecties.

Virtueel bezoek aan Den Haag

Als inwoner van Den Haag deel ik natuurlijk altijd graag leuke tips voor mijn eigen stad. Een virtueel bezoek aan Den Haag kan nu gelukkig ook. Of je nou van cultuur houdt, van auto’s of van dieren. En baal je ervan dat je niet live naar het Movies that Matter Filmfestival kan? Via Livestreams kan je  cultuur in Den Haag virtueel beleven.

Virtueel op reis naar allerlei bestemmingen

Een van de mooiste bestemmingen in Europa voor een treinreis, is Zwitserland.  je nu online bekijken. De 1280 kilometer lange treinrondreis, Grand Train Tour of Switzerland, brengt je over het spoor langs grote meren en maar liefst 5 UNESCO werelderfgoedlocaties.

Bekijk hier virtueel de Virtual Grand Train Tour.

Dark Tourismonder de mooie stad Parijs ligt een kilometers lang ondergronds netwerk met botten en schedels van 6 miljoen mensen. De kalksteengroeve werd tussen 1786 en de 19e eeuw gebruikt voor de opslag van beenderen van mensen die overleden aan de pest.

Wandel virtueel door de catacomben in Parijs

Maak een helikoptervlucht over Zuid-Tirol en kijk om je heen met behulp van een 360-graden camera. Spot jij een bergtop waar je ooit hebt geskied in de winter of gewandeld in de zomer?

Travelling Without Moving”, een campagne van de Duitse stad Hannover! Hannover is de bakermat van de IT-sector in Duitsland en daar hebben ze de handen ineen geslagen zodat je virtueel op citytrip naar Hannover kunt gaan.

Reis 360 graden rond door Hannover.

Virtueel op reis naar Hannover

Geniet tijdelijk van #CroatiaLongDistanceLove en droom weg van een vakantie in Kroatië!

Wandel virtueel door Nederlandse natuur

Niets is zo fijn als in het echt door de Nederlandse natuur wandelen. De frisse boslucht, genieten van de vrijheid in de meest uitgestrekte natuurgebieden. Wil je inspiratie op doen voor je volgende wandeling in de mooiste natuurgebieden in Nederland? Wandel dan virtueel door de Nederlandse natuurgebieden.

In 2016 is men begonnen met het maken van beelden met een speciale ‘Trekker’. Een trekker is een draagbare camera met vijftien lenzen waarbij elke twee seconden een foto wordt maken. Al die foto’s zijn samengevoegd tot 360-graden beelden waardoor je nu virtueel door de Nederlandse natuur kan wandelen. Op dit moment kan je maar liefst 19 natuurgebieden in Nederland virtueel bezoeken met dank aan Google Street View. Extra leuk is dat je nú (eind maart 2020) live broedende lepelaarkoppels kan bekijken via de Lepelaarcam.

 1. In het hart van Meijendel woont een kerkuil, die kan je hier volgen
 2. Ook leuk is dat je op dit moment de Keukenhof virtueel kan bezoeken.
 3. Bekijk alle locaties hier waar je virtueel door de mooiste natuurgebieden kan wandelen.

Thuis vakantie houden? Dé tips op een rij

Wil je thuis vakantie vieren? Ik probeer altijd en overal een vakantiegevoel te creëren. Ben je op zoek naar leuke tips voor een thuisvakantie? Bekijk dan al mijn persoonlijke tips hieronder.

 1. Ontdek deze reisspellen voor volwassenen
 2. Bekijk mijn leuke vakantie ideeën voor thuis
 3. Reis overal naar toe met een virtuele vakantie
 4. Ken jij deze leuke tijdschriften voor op vakantie al? 
 5. Bekijk deze Netflix docu’s over reizen en deze series over reizen
 6. Luister naar spannende reisverhalen via deze podcats over reizen
 7. Droom weg met mooie boeken over reizen en check deze boeken voor op vakantie 
 8. Op vakantie zoek je vaak lokale dingen op, doe dat ook thuis, dé tips voor lokaal shoppen in Den Haag.

Heb jij nog meer tips voor virtueel op vakantie gaan?

Print Friendly, PDF & Email