Droom even weg vanuit huis en ga virtueel op vakantie! Check onze tips voor een virtueel bezoek aan musea en virtueel wandelen door natuurgebieden. Daarnaast alle staan alle tips op een rij voor een VR bril kopen en de leukste Virtual Reality reisapps zodat jij vanuit huis een reis kan beleven.

Virtueel op vakantie, ga online reizen

Ben jij benieuwd hoe het is op een reis bestemming en wil je alvast even rondkijken? Of kan je niet reizen om wat voor reden dan ook en wil je toch de wereld ontdekken? Koop dan een VR bril (Virtual reality bril) en ontdek de wereld thuis vanaf de bank.

VR brillen worden vaak ingezet bij games maar je kan er ook heel veel andere dingen mee beleven. Zo heb ik op de Vakantiebeurs eens een VR bril geprobeerd en leek het net of ik op een paar meter afstand stond van de gorilla’s in Rwanda, en écht waar, het was net echt! De Virtual Reality brillen die je tegenwoordig kan kopen zijn zo geavanceerd dat je werkelijk het gevoel hebt dat je er ergens anders ter wereld bent en het ‘live’ beleefd.

Een echte reis maken kan nooit op tegen virtueel op vakantie gaan maar het is wel een leuke en bijzondere manier om alvast in de vakantiestemming te komen of iets te zien wat niet kan op dat moment. Daarnaast is het een goede manier om te ontdekken of een reisbestemming wel bij je past.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wat is een Virtual Reality bril?

Een Virtual Reality bril is een geavanceerde technologie dat het mogelijk maakt om een bril op te zetten en in een andere wereld te stappen. Elke beweging van je hoofd wordt geregistreerd en omdat de VR bril je gehele ogen omsluit ben je compleet afgesloten van de rest waardoor het lijkt alsof je écht in een andere wereld bent. Je kan 360 graden om je heen kijken en ziet en beleeft alles in 3D.

Er zijn natuurlijk heel veel soorten en maten Virtual Reality brillen te koop. Ik vind het lastig om echt een goed advies te geven omdat ik geen expert ben en geen diverse soorten VR brillen zelf heb getest.

Bekijk hier alle Virtual Reality brillen bij Bol.com.

Tips voor het kopen van een VR bril

Ben je van plan om een VR bril te kopen dan heb je drie opties. Je kan een Virtual Reality bril kopen die je kan aansluiten op je computer, je kiest voor een VR bril waarbij je je mobiele telefoon op of in de VR bril klikt of je kiest ervoor om een Virtual Reality bril te kopen die alles-in-één biedt.

Hou er rekening mee dat als je een Virtual Reality bril koopt die wel compatible is met de leuke VR reisapps die je wilt gebruiken. Daarnaast moet je zelf bepalen wat je het belangrijkste vind, zoals:

 1. Wat voor soort VR bril;
 2. Hoe lang wil je dat de accu meegaat;
 3. Selecteer de kijkhoek, met dooie hoek of zoveel graden;
 4. Er zijn ook VR brillen met een geïntegreerde hoofdtelefoon, maakt het nog echter;
 5. Let op de verversingssnelheid. Wil jij vloeiende beelden, hoe meer Herz hoe beter;
 6. Kijk goed naar de resolutie voor de beeldkwaliteit, hoe meer pixels hoe scherper het beeld.

Bekijk hier alle Virtual Reality brillen bij Bol.com.

Leuke Virtual Reality reisapps

Voordat je een VR bril koopt wil je natuurlijk weten wat je er allemaal mee kan doen. Ik zocht uit welke leuke Virtual Reality reisapps er allemaal zijn zodat jij weet wat je straks allemaal kan gaan ontdekken. Hou er wel rekening mee dat niet alle Virtual Reality reisapps compatble zijn met alle VR brillen die je kan kopen.

 1. Met de Virtual Reality reisapp VISO Places reis je de hele wereld rond aan de hand van de data en foto’s die Google heeft verzameld van Google Maps en Google Earth. Met deze app kan je ook samen met iemand de wereld over reizen terwijl je met elkaar praat over wat je ziet. Er is een integratie met Wikipedia waardoor je naast de belevenis ook nog wat kan leren tijdens je virtuele reis.
 2. De reisapp Wander lijkt een beetje op Google Earth. Je kan zien hoe het nu ergens is ter wereld maar ook terug in de tijd reizen.
 3. Met de Virtual Reality reisapp Atlas Obscura VR kan je naar bijzondere locaties reizen. Dwaal door de tempels in Italië of bekijk de zoutmijnen in Roemenië.
 4. Gala 360, See the world. Je kan de hele wereld over reizen en extra leuk is dat je ook naar bestemmingen kan die helemaal niet echt bestaan maar in films zijn gebruikt.
 5. Wil je weten wat je ter plaatse kan doen op vakantie? Met 360 Stories reis je de wereld over en ontdek je onder andere welke excursies je ter plaatse kan beleven.
 6. Bekijk de Wonders of the world met deze reisapp en wil je meer weten over de bouw van het wereldwonder dan kan je ook terug reizen naar het bouwjaar van het object.
 7. Wil jij graag eens rustig door Venetië dwalen? Download dan de Smithsonian Journeys: Venice app en reis mee aan de hand van professor Kennith R. Bartlett langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. Reis je liever naar München dan moet je de reisapp VR München 360 downloaden. Het leuke met deze app is dat je ook kan beleven hoe het is om vanuit een ander standpunt een stad te bekijken. Zo kan je ervoor kiezen om München te ontdekken door de ogen van een markt verkoper.
 8. Ben jij een echte Scandinavië fan? Download dan de reisapp SceneThere en geniet van diverse 360 graden-video’s van Scandinavië. Je kan onder andere virtueel op vakantie naar het Zweedse Malmö, het Finse Helsinki of het Noorse festival The Borderlands beleven.
 9. Heb jij de Ziggo serie Chernobyl al gezien? Ik vond het super interessant! Met de reisapp Chernobyl VR Project kan je aan de hand van 3D modellen zelf door de reactor lopen en vele foto’s bekijken. Het mooie is dat je door de aanschaf van deze virtual reality app (€4,99) ook een bijdrage geeft aan de slachtoffers van de ramp.  

Virtueel reizen, breng een virtueel bezoek aan musea

 1. Reis naar Spanje en bezoek het prachtige Salvador Dali museum virtueel;
 2. Struin online door het Van Gogh Museum langs een deel van de collectie online;
 3. Ontdek de prachtige musea in het Vaticaan, zo heb jij de Sixtijnse Kapel nog nooit gezien;
 4. Bekijk 700.000 kunstwerken in het Rijksmuseum. Ook kan je naar podcasts  luisteren over bijzondere kunstwerken en via de Rijksmuseum-app een virtuele rondleidingen door het museum krijgen;
 5. Reis naar Parijs en ontdek online een deel van de collectie in het Louvre, reis naar Londen voor het bekijken van de collectie van het British Museum of reis naar New York voor een tour door het Guggenheim Museum.

Virtueel op reis naar allerlei bestemmingen

Een van de mooiste bestemmingen in Europa voor een treinreis, is Zwitserland.  je nu online bekijken. De 1280 kilometer lange treinrondreis, Grand Train Tour of Switzerland, brengt je over het spoor langs grote meren en maar liefst 5 UNESCO werelderfgoedlocaties.

Bekijk hier virtueel de Virtual Grand Train Tour.

Dark Tourismonder de mooie stad Parijs ligt een kilometers lang ondergronds netwerk met botten en schedels van 6 miljoen mensen. De kalksteengroeve werd tussen 1786 en de 19e eeuw gebruikt voor de opslag van beenderen van mensen die overleden aan de pest.

Wandel virtueel door de catacomben in Parijs

Maak een helikoptervlucht over Zuid-Tirol en kijk om je heen met behulp van een 360-graden camera. Spot jij een bergtop waar je ooit hebt geskied in de winter of gewandeld in de zomer?

Wandel virtueel door Nederlandse natuur

Niets is zo fijn als in het echt door de Nederlandse natuur wandelen. De frisse boslucht, genieten van de vrijheid in de meest uitgestrekte natuurgebieden. Wil je inspiratie op doen voor je volgende wandeling in de mooiste natuurgebieden in Nederland? Wandel dan virtueel door de Nederlandse natuurgebieden.

In 2016 is men begonnen met het maken van beelden met een speciale ‘Trekker’. Een trekker is een draagbare camera met vijftien lenzen waarbij elke twee seconden een foto wordt maken. Al die foto’s zijn samengevoegd tot 360-graden beelden waardoor je nu virtueel door de Nederlandse natuur kan wandelen. Op dit moment kan je maar liefst 19 natuurgebieden in Nederland virtueel bezoeken met dank aan Google Street View. Extra leuk is dat je nú (eind maart 2020) live broedende lepelaarkoppels kan bekijken via de Lepelaarcam.

 1. In het hart van Meijendel woont een kerkuil, die kan je hier volgen;
 2. Bekijk alle locaties hier waar je virtueel door de mooiste natuurgebieden kan wandelen.

Roadtrip Nederland langs molens

Thuis vakantie houden? Dé tips op een rij

Wil je thuis vakantie vieren? Ik probeer altijd en overal een vakantiegevoel te creëren. Ben je op zoek naar leuke tips voor een thuisvakantie? Bekijk dan al mijn persoonlijke tips hieronder.

 1. Ontdek deze reisspellen voor volwassenen;
 2. Bekijk mijn leuke vakantie ideeën voor thuis;
 3. Reis overal naar toe met een virtuele vakantie;
 4. Ken jij deze leuke tijdschriften voor op vakantie al? 
 5. Bekijk deze Netflix docu’s over reizen en deze series over reizen;
 6. Luister naar spannende reisverhalen via deze podcats over reizen;
 7. Droom weg met mooie boeken over reizen en check deze boeken voor op vakantie
 8. Op vakantie zoek je vaak lokale dingen op, doe dat ook thuis, dé tips voor lokaal shoppen in Den Haag.

Leuke reisspellen voor thuis voor volwassenen

Heb jij nog meer tips voor virtueel op vakantie gaan?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email