Je gaat op reis en het lukt je niet om je verstaanbaar te maken. Hoe handig is het dan als je vertalingen mee op reis hebt zodat men weet wat je bedoeld? Een goede reisvoorbereiding is van belang voor een zorgeloze vakantie.

Vertalingen mee op reis

Ik reis zeer regelmatig en kom steeds vaker voorbeelden tegen van situaties waarin het handig is als je een goede vertaling zou hebben zodat je in één keer duidelijk kan maken wat belangrijk is voor jou. Dit kan van alles zijn, maar vertalingen worden toch het vaakst gebruikt indien men reist met bepaalde medicatie of als men allergieën heeft waar echt rekening mee gehouden moet worden.

Stel je voor dat jij een waslijst aan medicatie gebruikt dat in Nederland gewoon een regulier medicijn is. Dat wil niet zeggen dat die medicatie in andere landen ook een toegankelijk medicijn is. Een aantal medicijnen kunnen vallen onder de zogenoemde ‘Opiumwet’, voorbeelden hiervan zijn medicatie zoals slaapmiddelen en ADHD medicatie. Voor een aantal landen geldt dat je een medische verklaring moet hebben om de medicatie in te mogen voeren. Een Engelstalige medische verklaring kan je opvragen bij je huisarts en vervolgens kan je bij het CAK een officiële verklaring aanvragen.

Heb jij bepaalde allergieën, voor glucose, noten of iets anders? Dan is het handig als je vertalingen mee op reis kan nemen waarop duidelijk staat aangegeven wat je allergieën zijn. Tip; kijk ook eens op de website van de ‘Stichting Voedselallergie’. Hier kan je ook een ‘voedselallergiepas’ aanvragen. Of je nu zelf iets hebt opgesteld of een speciaal document hebt, je kan een vertaalbureau inschakelen om belangrijke (persoonlijke) informatie te laten vertalen wat handig is op reis.

Fairlingo, een vertaalbureau in Amsterdam, verwerkt online aanvragen voor uiteenlopende vertalingen. Bij Fairlingo Amsterdam upload je de bestanden die je graag wilt laten vertalen. Na het uploaden wordt het aantal woorden geteld en op basis daarvan ontvang je een offerte met een vaste prijs en levertijd. Zodra je akkoord gaat en hebt betaald wordt de vertaalopdracht gestart en dat kan je via je account online volgen. Je kan betalen via iDeal, PayPal en Mastercard. Het voordeel is dat je 7 dagen per week, 24 uur per dag gewenste vertalingen kan aanvragen. Dus als jij last minute op reis gaat en ineens bedenkt dat een bepaalde vertaling wel handig zou zijn om je op je reisbestemming verstaanbaar te maken dan kan je dit nog snel regelen.

Voorbeeld medicijnpaspoort:

Medicijnpaspoort

Lijkt het jou handig om online iets te laten vertalen door een officieel vertaalbureau?

Print Friendly, PDF & Email