Het oudste dorpje van de 5 is Vernazza in Cinque Terre. Men zegt dat het één van de populairste dorpjes in de Cinque Terre is.

Vernazza in Cinque Terre

In 2011 werd het dorpje Vernazza geteisterd door een moddergolf vanuit de bergen. Als je de trein uitstapt zie je gelijk links aan de muur een fotocollage van de schade die toen is aangericht. Op de vlekken op de muren na van de huizen merk je verder niets van deze tragedie die hier heeft plaats gevonden.

Het dorpje bestaat al sinds 1000 voor Christus en het is daarmee het oudste dorpje van de Cinque Terre. Vanaf het station loop je door een smalle straat van gekleurde huizen en binnen vijf minuten sta je op het pleintje aan de baai.

Vanuit Vernazza kun je naar Monterosso wandelen en omgekeerd. Vernazza is één van de populairste dorpjes van de Cinque Terre maar persoonlijk vond ik Vernazza het minst leuke dorpje, wel is het net als alle dorpjes een top locatie om te fotograferen, beetje jammer van het weer alleen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Vernazza - Cinque Terre

Fotoreport: Vernazza Cinque Terre Italië

Fotoreport: Vernazza Cinque Terre Italië

Fotoreport: Vernazza Cinque Terre Italië

Fotoreport: Vernazza

Reizen met de trein door de Cinque Terre

Vanuit Manarola kan je met de trein eenvoudig de andere vier dorpen in Cinque Terre bereiken. Meer informatie over reizen met de trein door de Cinque Terre kan je lezen in mijn gastartikel; “Italiaanse droomreizen: de Cinque Terre” dat ik schreef voor het reisblog; “Reizen met de trein“. Bekijk ook zeker even mijn reisvideo van Cinque Terre voor een impressie.

*Direct je treintickets bestellen? Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Uitzicht vanaf het treinstation

Meer reistips Cinque Terre

Ik heb alle vijf mooie dorpen van de Cinque Terre bezocht per trein. Achteraf gezien had ik een complete reisgids over een bezoek aan Cinque Terre kunnen schrijven, maar ik koos er toen voor alles per dorp te beschrijven. Dus wil je alle praktische reistips lezer voor een rondreis door Cinque Terre in Italië? Bekijk dan zeker alle onderstaande artikelen die ik heb geschreven.

  1. Zien en doen in Manarola in Cinque Terre

Vernazza - Cinque Terre

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete dorpje van de 5 is?

PalioTours
Eind mei heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Ik begon met de reis in Parma, reisde vanuit daar door naar Cinque Terre waar ik verbleef in Manarola. De reis naar Turijn was met de trein en ik heb zowel de stad als het binnenland ontdekt. Het thema van de reis is “Food & Wine Tre Regione” maar daarnaast heb ik ook vele anderen dingen gedaan.

Print Friendly, PDF & Email