Op reis contact houden met de thuisblijvers? Log niet overal zo maar in en zorg voor een veilige internetverbinding. Zo hou je veilig contact met het thuisfront, mijn tips op een rij.

Veilig contact met het thuisfront als je op reis bent

Ik reis graag en veel, de ene keer in groepen en de andere keer alleen. Ik vind het heel belangrijk dat het thuisfront weet waar ik uit hang. Welke route ga ik bereizen, in welke hotels verblijf ik en wat is mijn dagprogramma ongeveer. In grote lijnen dan hé, ik zit niet constant op mijn smartphone of achter mijn laptop om iedereen een update te geven. 

In Nederland heb je thuis wifi en buiten de deur kan je je mobiele data gebruiken. In mijn geval heb ik 10GB aan data. In het buitenland is dat natuurlijk even anders. Reis je in Europa dan kan je tegenwoordig in de Schengenlanden ook je mobiele data bundel uit Nederland gebruiken. Maar reis je verder weg, naar Azië bijvoorbeeld dan gebruik ik alleen beschermde WiFi netwerken. Reis ik voor langere tijd in het buitenland dan schaf ik soms ook nog wel eens een lokale simkaart aan.

In het buitenland kan je soms niet even ‘hup’ het internet op. In een aantal landen is het niet zo eenvoudig om op jouw gebruikelijke manier contact te leggen met de thuisblijvers. Dit kan door censuur komen of doordat het niet is toegestaan om in te loggen om bepaalde websites. 

Online contact houden doe je zo

Online is het natuurlijk een stuk gemakkelijker om contact te houden met het thuisfront. Ga bijvoorbeeld naar een lokaal internetcafé bestel iets lekkers en gebruik Skype of ga via videobellen via Whatsapp. Het aantal verbruikte MB’s kan wel snel oplopen als je gaat videobellen dus hou daar rekening mee. Leuk om zo nu en dan te doen, maar er zit echter ook een belangrijk nadeel aan. Deze connectie kan namelijk gemakkelijk onderschept worden door mensen die kwaad willen. Wellicht heb je niets belangrijks te vertellen, maar ga je belangrijke informatie delen, dan wil je toch graag dat dit privé en veilig blijft.

In dit soort gevallen is het belangrijk om gebruik te maken van een VPN verbinding. Wat is vpn? dat lees je hier. Allereerst kun je hiermee de blokkade omzeilen die in sommige landen geactiveerd is. Whatsapp is bijvoorbeeld niet in alle landen toegestaan en ook Facebook kan je niet overal ter wereld gebruiken. Door middel van een VPN kun je deze blokkade eenvoudig omzeilen. Hierdoor heb je toch de mogelijkheid om te (video)bellen met je familie en vrienden.

Daarnaast wordt de data die je verzendt en ontvangt vanaf je telefoon, versleuteld. Heb je dus belangrijke informatie die je naar je familie wilt verzenden, dan kan een VPN uitkomst bieden. Het is voor mensen die geen goede bedoelingen hebben namelijk veel moeilijker om deze data te onderscheppen als je een VPN verbinding gebruikt. 

Door gebruik te maken van een VPN verbinding kan je op bepaalde bestemmingen tóch Netflix kijken. Omdat het door je VPN lijkt alsof je ergens anders ter wereld bent. Heb je nog inspiratie nodig? Bekijk deze leuke Netflix series over reizen! Kijk je graag Nederlandse televisie op reis? Ook dat is soms mogelijk door een VPN in te stellen.

VPN verbinding voor Netflix

Geen digitale mogelijkheden?

Heb je uiteindelijk geen digitale mogelijkheden om contact te maken met het thuisfront, dan kun je nog altijd kiezen voor de ouderwetse manier, per post! Wedden dat je ouders gaan stralen bij een leuk kaartje in de bus? Het nadeel van postkaarten is natuurlijk dat je er lang niet heel je verhaal op kwijt kunt, maar het is wel een goedkope en eenvoudige manier om in ieder geval aan het thuisfront te laten weten dat alles goed gaat!

Zoals je leest zijn er dus verschillende manieren om contact te maken met het thuisfront. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om dit te doen om iedereen gerust te stellen dat alles nog steeds erg goed gaat. Daarnaast is het voor ouderen ook vaak een opluchting om hun kind of kleinkind even in levende lijve te zien. Het gebruik van een VPN is daarbij wel erg aan te raden. Deze zorgt ervoor dat je digitaal veilig verbinding kunt maken met het thuisfront. En zit er nou echt niets anders op, dan kun je nog altijd op een goedkope manier contact zoeken met het thuisfront door middel van een kaartje of je schrijft gewoon eens een brief, leuk voor diegene die thuis postzegels spaart. 

Leuke tip! Is er iemand jarig als jij op reis bent? Laat een wellness kado bezorgen op iemand zijn verjaardag met een leuke persoonlijke kaart erbij. Selecteer je mooiste vakantiefoto’s van je reis en maak met deze tool zelf een vakantie ansichtkaart.

Gebruik jij een VPN verbinding op reis?

Print Friendly, PDF & Email