Vanuit het Schotse Glasgow vertrok ik per trein naar het Engelse Lake District. Mijn goede vriendin Linda is daar gaan wonen mede vanwege de vele outdoor mogelijkheden. Die wilde ik ook wel eens gaan ontdekken en ik keek ernaar uit om onder andere te gaan varen over Windermere.

Varen Windermere Lake District UK

Vanuit Glasgow reis je in nog geen twee uur naar Oxenholme. De treinreis voert langs groene weilanden en heuvels die gescheiden worden door muurtjes van rotsen. Op het kleine station van Oxenholme stapte ik over op de trein naar Windermere, “the gateway to the Lake District”.

Windermere is gelegen in het Lake District National Park en is het grootste natuurlijke meer van Engeland. Watersport- en wandel liefhebbers weten deze plek al jaren te vinden en in de zomer kan het er super druk zijn. Vroeger was Windermere een belangrijke handelsroute en ondanks dat het plaatsje deze naam heeft ligt het niet direct aan het meer.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

http://www.thetrainline.com/

Varen over Windermere

Op een frisse novemberochtend koos ik ervoor om een ochtend een motorboot te huren. Het heeft de afgelopen tijd veel geregend, de steiger stond onder water en uit mijn bootje moest eerst nog een paar liter water worden geschept.

Na een korte uitleg over hoe vooruit- en achteruit te varen was het bijna tijd om te vertrekken. Ik kreeg nog een plattegrond mee waarop alle highlights van het meer waren aangegeven. Super handig en er staan leuke weetjes op en daarnaast ook een paar reminders voor de verkeersregels op het water.

Het is een eitje om de motorboot te besturen en binnen no time voer ik alleen en in alle rust over Windermere. Zo in het naseizoen is het wel een gek gevoel om helemaal alleen rond te dobberen. Ik genoot van de groene heuvels en de bomen in herfstkleuren. Even later maakte ik vanaf de boot een 360 graden filmpje van mijn uitzicht.

Ik had zin om naar het zuiden te gaan varen om te kijken hoe het er daar uit zag maar toen ik koers zette zag ik helaas een grote donderwolk aankomen. Ik heb het nog even aangekeken maar binnen korte tijd kwam er een hevige onweersbui naar beneden en was ik helemaal doorweekt. Ik heb helaas moeten besluiten om terug te varen omdat het te gevaarlijk was op het water te blijven. Ik moet dus nog een keer terug om de rest van Windermere te ontdekken.

Fotoblog: Varen Windermere Lake District          Fotoblog: Varen Windermere Lake District

Fotoblog: Varen Windermere Lake District          Fotoblog: Varen Windermere Lake District

Fotoblog: Varen Windermere Lake District          Fotoblog: Varen Windermere Lake District

Fotoblog: Varen Windermere Lake District          Fotoblog: Varen Windermere Lake District

Low Wood hotel en Low Wood Bay watersports centre

Wil je direct aan het meer verblijven kies dan net als ik voor het Low Wood Bay hotel. Heb je geluk dan krijg je een kamer met frontaal meer zicht en anders kijk je net zoals ik op de daarachter gelegen heuvels. Vanuit het restaurant en de bar heb je ook een top uitzicht op het meer.

Het Low Wood Bay watersportcenter ligt op een steenworp afstand van het hotel. Een walhalla voor watersportliefhebbers is het zeker want je kan er waterskiën, wakeboarden, een motorboot huren of een powerboat les volgen, leren zeilen, kayaken, kanoën en sinds dit jaar ook flyboarden. Het centrum is 7 dagen per week geopend van Pasen tot eind november. Wil je buiten die periode het water op neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Fotoblog: Varen Windermere Lake District

Fotoblog: Varen Windermere Lake District

Fotoblog: Varen Windermere Lake District

Ben jij al eens in het Lake District geweest of heb je plannen om ernaar toe te gaan?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email