Ga je op vakantie naar Malta en wil je een van de bijzondere bezienswaardigheden in Malta zien? Duik onder in Malta en bezoek de Valetta Underground Tunnels, een van de nieuwste bezienswaardigheden in de hoofdstad.

Valetta Underground Tunnels bezoeken

De Valetta Underground Tunnels bezoeken is een van de nieuwste bezienswaardigheden op Malta. De kilometers lange tunnels die onder de hoofdstad van Malta liggen waren een toevluchtsoord tijdens onder andere de Tweede Wereldoorlog. Een paar honderd meter van de tunnels is nu goed gecontroleerd en opengesteld om te bezoeken. Het is een van de meest nieuwe en bijzondere bezienswaardigheden op Malta!

De nieuwste te bezoeken Heritage Malta sites is door de eeuwen heen gebruikt voor meerdere doeleinden. De ondergrondse tunnels in Valetta en de ruimtes die nu voor het publiek geopend zijn, liggen voornamelijk onder de nieuwe stad.

Ze zijn ooit gebouwd voor militaire doeleinden en voor graanopslag door de ridders, (Knights of Malta) op de berg Sciberras. Een ander essentieel doel van de ondergrondse tunnels en ruimtes van Valletta was de opslag en drainage van water, honderden jaren geleden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er extra schuilplaatsen uitgegraven in de Valetta Underground Tunnels zodat de inwoners van Valletta bescherming konden zoeken tijdens de luchtaanvallen.

Het is ongelofelijk en aangrijpend om te zien dat duizenden inwoners van Valetta hun heil moesten zoeken in de ondergrondse tunnels tijdens de oorlog en hier dagen, zo niet weken hun tijd doorbrachten. Men zegt dat er ruim 17.000 ton aan bommen op Malta zijn gegooid! De foto’s zeggen genoeg, daar heb je geen tekst bij nodig om te zien wat de mensen op de muren hebben getekend. Een verhaal van wanhoop en verzet!

Na de Tweede Wereldoorlog werden de Valetta Underground Tunnels inactief. Tijdens archeologisch onderzoek dat voorafgaand aan de bouw van een parkeergarage in 2009 werd gestart stuitte men weer op de ondergrondse tunnels. Een tour door de tunnels duurt nog geen uur en je loopt maar een paar honderd meter onder de stad. Het grootste gedeelte van de Underground Malta Tunnels zal er voor altijd rustig en ongestoord liggen.

Wat mij betreft is de Valetta Underground Tunnels bezoeken een must tijdens je vakantie op Malta. Het is een van de meest unieke en bijzondere bezienswaardigheden op Malta. En als je daarna alle andere unieke en bijzondere bezienswaardigheden in Valetta gaat ontdekken, denk er dan eens aan wat er onder al die straten ligt.

Wil jij ook de Valetta Underground Tunnels bezoeken tijdens je vakantie op Malta? Je kan tickets kopen bij het National Museum of Archaeology, dat is ook gelijk het startpunt van de excursie op Malta. Zorg dat je er een half uur voor de tour start bent, want je moet daarna nog door de stad naar de ingang van de tunnels lopen. Handig om te weten:

  1. Je moet ouder dan 12 jaar zijn voor het bezoek;
  2. Je moet goed ter been zijn, er zijn meerdere trappen en het kan glad zijn;
  3. Trek goede schoenen aan, je mag op slippers, hakken NIET de Valetta Underground Tunnels bezoeken;
  4. Bij het meldpunt voor de tour in het National Museum of Archaeology zijn kluisjes om je tassen te bewaren, je mag niet meenemen de tunnels in behalve je telefoon of camera. Van de organisatie krijg je een hygiënisch mutsje en een verstevigende pet.

*Bekijk de Tripadvisor reviews hier en op Viator hier.
**Ontdek hier wat je nog meer kan zien en doen op Malta.
***Bekijk hier al mijn persoonlijke reistips naar Malta, Gozo en Comino.
****Nóg meer Malta tips? Ik was hier i.s.m. Visit Malta, op de website staan meer tips.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Bijzondere bezienswaardigheden Malta

Valetta Underground Tunnels bezoeken

Ondergrondse tunnels Malta

Zou jij ook de Valetta Underground Tunnels willen bezoeken?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email