Op zoek naar een fijn vakantiehuis in Neukirchen in een rustige omgeving waar ook genoeg te doen is? Dan is het tijd om de vakantiehuizen van het natuurdorp, Naturdorf Oberkühnreit in Neukirchen am Großvenediger te ontdekken. Anika & René staan klaar om jullie te laten genieten van een zorgeloze vakantie en al hun tips voor de omgeving te delen.

Tip voor een fijn vakantiehuis in Neukirchen in een rustige omgeving

Pak de auto maar in en zet je navigatie aan richting Naturdorf Oberkühnreit in Neukirchen am Großvenediger. Het laatste stuk van de reis rij je door de schilderachtige Dürnbachau met zijn dichte bossen. Vervolgens klimt de weg omhoog naar de Marktberg. Hoe hoger je komt, des te beter wordt het uitzicht op de Hohe Tauern.

En dan ineens zie je, een totaal van acht volledige houten vakantiehuizen voor maximaal acht personen, ver weg van het verkeer, aan de zonzijde van de Wildkogel, met de hoogste berg van Salzburg als overbuurman. Als een wereldje op zich liggen de knusse vakantiehuisjes van 55 tot 120 m2 losjes verspreid rond een grote tuin met fruitbomen, groenten en kruiden op de berghelling. Elk huisje biedt je de privacy van thuis en meer ruimte om te bewegen dan in welk hotel ook. Extra voordeel, de tuinen van de chalets zijn omheind en honden zijn hier ook welkom.

Gastvrouw Anika Steixner Ensmann-Heim kan trots zijn op haar Naturdorf Oberkühnreit. Haar aanbod scoort 9,2 punten met de vermelding “fantastisch” op booking.com en ze ontving in 2020 voor de vierde keer de award van Top-of-the-Mountains. Misschien is dit wel ‘Salzburgs beste chaletdorp‘. In dit natuurdorp valt van alles te beleven en te doen en je kan er gebruik maken van diverse faciliteiten, zoals deze sauna. Extra luxe, reserveer een ontspannen massage in je eigen vakantiehuis.

 1. In de lente helpen met wieden, zaaien en planten;
 2. In de zomer en/of herfst helpen met oogsten, helpen met inmaken;
 3. Breng een bezoek aan de reuzenkonijnen en cavia’s, schapen en geiten in de kinderboerderij;
 4. Geen zin om zelf te koken? Bestel een pizza, wienerschnitzel of kasnocken en het wordt naar je chalet gebracht;
 5. Bestel op aanvraag een gevuld ontbijtmandje met regionale producten bestaande uit: zelfgemaakte jam van gastvrouw Anika, eitjes uit de eigen kippenren, boerenbrood, gebak, thee- en kruidenmengelingen uit de kruidentuin en honing uit de eigen imkerij.

*Beleef online een roomtour door dit leuke huisje;
**Neem je hond mee, ze hebben huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Neukirchen;

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Doen in de omgeving tijdens de zomervakantie

Ben jij enthousiast over dit fijne vakantiehuis in Neukirchen? Dan wil je waarschijnlijk ook weten wat je allemaal kan doen in de omgeving. Een van de voordelen als gast van Naturdorf Oberkühnreit is dat bij de accommodatie prijs de Nationalpark Sommercard is inbegrepen. Met deze speciale pas kan je ruim 60 bezienswaardigheden met korting of zelfs gratis bezoeken. En dat niet alleen, ook het gebruik van bergliften en het openbaar vervoer in de omgeving is inbegrepen in de prijs. Een paar reistips voor het ontdekken van de omgeving zijn:

 1. Bezoek de bioboerderij in Neukirchen;
 2. Ga naar het meer Blausee bij Neukirchen;
 3. Volg een viltcursus in het Salzburger Wollstadel;
 4. Meld je aan voor een mineralenexcursie naar het Smaragdtal;
 5. Ontdek de panoramische mountainbike- en wandelroutes vlak voor de deur;
 6. Ga met de gondellift naar de Wildkogel, bewandel de hoogtepaden op de top van de 2.224 meter hoge panoramaberg;
 7. Wandel over de Panoramaweg van het bergstation naar het middelstation en de aansluitende Rutschenweg. Dat is een wandelpad met tien extra lange roestvrijstalen glijbanen tot aan Gasthof Stockenbaum.

Doen omgeving Neukirchen Wildkogel

Heb jij al zin om je koffers te pakken en je vakantie in een van de vakantiehuizen door te brengen?

Print Friendly, PDF & Email