Heb je zin in een lang weekend weg met vrienden? Denk dan eens aan het huren van een vakantiehuis in de Eifel met vrienden. Vanaf Utrecht rij je in ongeveer 3,5 uur naar de Duitse regio ‘Vulkaaneifel’.

Genieten met vrienden in een vakantiehuis in de Eifel

Het is zo’n twee jaar geleden dat ik met een vriendin naar de Duitse regio Eifel ging voor een lang weekend. Om precies te zijn streken wij neer in de Duitse deelregio; ‘Vulkaaneifel’, gelegen in het zuidoosten van de Eifel, dat valt onder de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De Vulkaaneifel heeft haar naam te danken aan het feit dat er hier 10.000 jaar geleden volop vulkanische activiteit was.

Houden jij en je vrienden van rust, natuur en wandelen? Dan zit je goed in een vakantiehuis in de Eifel. Je zal merken als je door de regio rijdt dat je het landschap constant ziet veranderen. Glooiende, groene heuvels waar soms ineens een beekje doorheen stroomt. Rij je naar het hart van de Vulkaaneifel dan zal je zien dat de vulkanische activiteit ervoor heeft gezorgd dat de Vulkaaneifel is uitgegroeid tot een divers natuurgebied. De regio mag trots zijn op het label; “European Geopark”, dat deel uitmaakt van het door UNESCO gesteunde Global Geopark Network.

Via de website van NOVASOL kan je eenvoudig zoeken op basis van je reiswensen welk vakantiehuis in de Eifel het beste bij je past. Ik ben een wellness liefhebber en kijk in eerste instantie vaak uit naar vakantiehuizen met een sauna. Het ligt natuurlijk ook een beetje aan de periode dat je naar de Duitse Eifel reist, wie weet wil jij wel een openhaard of juist een zwembad in je vakantiehuis van NOVASOL.

Terwijl ik aan het zoeken was naar een leuk vakantiehuis om met vrienden naar toe te gaan stuitte ik ineens op een schattige studio in het zuiden van de Eifel. De eigenaar heeft op zijn terrein een studio gebouwd die modern is ingericht en een sauna heeft. Extra pré vind ik de openslaande deuren naar het terras waar je zomers samen kan barbequen terwijl je uitkijkt over het weiland. Nieuwsgierig geworden? Dit is het NOVASOL pareltje voor 2 in de Eifel, Huiscode: DEI235.

Of je nou met vier, zes, acht of meer vrienden op reis gaat, er is genoeg aanbod aan vakantiehuizen in de Eifel voor een lang weekend weg met vrienden. Het grootste huis dat je kan huren is zelfs geschikt voor maar liefst 36 personen. Dit mega vakantiehuis dat wordt aangeboden bij NOVASOl is gelegen in het kleine dorp Oberstadtfeld , om precies te zijn het vakantiehuis met huiscode: DEI131.

Wil je specifiek naar de Vulkaaneifel? Ik raad je aan om te zoeken naar een vakantiehuis van NOVASOL in Gerolstein of Daun, dat vond ik de leukste plaatsen in deze regio. *Tip: zoek eens op NOVASOL vakantiehuizen met zwembad in de Eifel, een aantal vakantiehuizen staan op een ‘ferienpark’ waarbij je dan (soms tegen betaling) gebruik kan maken van het zwembad op het vakantiepark. Heeft een van je vrienden een hond? Geen probleem, zoek gewoon naar een NOVASOL vakantiehuis waar een hond is toegestaan om mee te nemen.

Genieten met vrienden in een vakantiehuis in de Eifel

Wat te doen in de Eifel

In- en rondom je vakantiehuis is het fijn als je met je vrienden bent maar het is natuurlijk wel zo leuk om ook een paar uitstapjes te maken. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over; ‘Wat te doen in de Vulkaaneifel‘. Een selectie van de reistips vind je hieronder en als je helemaal een goede impressie wil krijgen bekijk dan zeker even de reisvideo die ik toen heb gemaakt van alle belevenissen.

  1. Bezoek het Natur- und Geopark Vulkaneifel;
  2. Volg de ‘Vulkanstraße’ en laat je verrassen onderweg;
  3. Bezoek de bruisende bron, “Brubbel” in Wallenborn;
  4. Loop een deel van de Eifelsteig route of één van de in totaal 14 Vulkaaneifel paden;
  5. Geniet van het uitzichtpunt Rother Kopf;
  6. Bekijk de wilde dieren en leef je uit in het Wild- & Erlebnispark in Daun;
  7. Ga zweefvliegen over de Dauner Maare , de bekendste meren in de Eifel;
  8. Maak tijd voor een wellness break bij Thermen & Badewelt in Euskirchen;
  9. Ga een race bekijken aan de Nürburgring.

*Tip: Combineer je je reis met een bezoek aan één van de Duitse steden onderweg? Denk eraan dat je dan wellicht een milieusticker nodig hebt.

Zou jij ook wel eens een weekend willen verblijven in een vakantiehuis in de Eifel van NOVASOL?

Print Friendly, PDF & Email