Vol van de adrenaline en inspiratie zit ik vandaag weer achter mijn computer. Twee dagen lang heb ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de Vakantiebeurs in Utrecht over gerend om te netwerken, congressen bij te wonen en inspiratie op te doen.

Vakantiebeurs 2014, volop reisinspiratie 

Ik heb zin in 2014 waarin ik het gevoel heb dat er vele kansen aan gaan komen om de wereld weer te verkennen. Ik wil zowel privé een aantal leuke reizen maken en daarnaast hoop ik ook als reisblogger weer mee te mogen op ontdekkingstocht om mijn persoonlijke reiservaringen te delen. Maar hoe ik ook reis, eigenlijk ben ik altijd en overal een reisblogger. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om mijn reiservaringen te delen met anderen. En ik mag hopen dat jullie hieruit kunnen opmaken dat dit mijn passie is.

En die passie is zo belangrijk wat onder andere ook duidelijk werd tijdens het Travel Bloggers Event. Als je dat niet hebt hou je het niet vol om elke keer weer een leuk verhaal te schrijven. Dan heb ik het nog niet eens over wat er daarnaast nog allemaal bij komt kijken voordat het online komt. Mijn collega reisbloggers weten wel waar ik het over heb. Het is hard werken maar er is ook zeker tijd voor wat lol tussendoor. (Op de foto; Chantal Schram en Milou van Roon).

Vakantiebeurs - Zoover

Maar voor jullie als lezers van mijn blog is het belangrijk dat wat ik schrijf echt is. 85% van de reizigers zoekt online naar informatie. Maar liefst 52% van de reizigers past zijn of haar reisprogramma aan naar aanleiding van het lezen van een blog. Ik vind het belangrijk dat jullie het leuk vinden om te zien en te lezen waar ik ben geweest en wat ik heb gedaan. Ik hoop dat jullie daar inspiratie uithalen en enthousiast van worden om zelf ook eens zo’n reis te maken of een bepaalde activiteit te ondernemen. Maar misschien lees je mijn blogs wel om een andere reden, laat het me weten via een reactie want ik kom graag met jullie in contact.

Vakdag Vakantiebeurs 2014 

De Vakantiebeurs opent elk jaar traditioneel met de Vakdag. Op deze dag heb ik de mogelijkheid om te netwerken met allerlei organisaties, van hotels, tot verkeersbureaus en van natuurparken tot bepaalde excursies. Op zo’n dag ren ik echt van afspraak naar afspraak en van borrel naar borrel. Tijdens dat rennen kom ik vaak vele bekenden tegen, van oud collega’s en mede reisbloggers tot mensen die ik ontmoet heb tijdens persreizen. Voor de eerste keer was er nu ook een lunch bijeenkomst voor alle contributors die bijdragen aan Verkeersbureau.info. Voor ons allen erg leuk om weer even bij te praten met je collega reisbloggers. Toen ik weer verder ging kwam ik zelfs een hele delegatie tegen van docenten van het Noorderpoortcollege uit Groningen. Leuk om die nog te herkennen na inmiddels al weer 9 jaar geleden te zijn afgestudeerd. Time flies…

Ik wijk weer af van mijn verhaal, terug naar de beurs. Ik ben benieuwd of jullie wel eens naar de Vakantiebeurs gaan? Ik vind het echt een dagje uit, (afgezien van de Vakdagen wat gewoon keihard werken is) om langs al die stands te struinen en te zien wat welke bestemming te bieden heeft. De enige stand die ik al jaren bezoek is die van Djoser. Het blijft gewoon een belevenis om daar elk jaar weer doorheen te lopen.

Ik ben er nog niet helemaal uit voor dit jaar wat ik ga doen maar op dit moment denk ik aan het volgende, (in willekeurige volgorde):

  • Vrienden bezoeken in Londen
  • Met vrienden een citytrip naar Riga
  • Vriendinnenweekend naar België
  • Naar St. Patrick’s Day in Ierland
  • Met collega reisbloggers naar de reisbeurs “ITB” in Berlijn
  • Op reis met mijn zusje naar een nog onbekende bestemming

De Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht kan je nog bezoeken tot en met zondag 19 januari. Voor meer informatie, zie: www.vakantiebeurs.nl

Heb jij al reisplannen voor 2014?

Print Friendly, PDF & Email