Zin in een vakantie naar Zuid-Tirol? Ik heb alle tips voor een vakantie in Val Gardena in Zuid-Tirol voor je op een rij gezet.

Tips voor een vakantie in Val Gardena in Zuid-Tirol

De eerste fotoreportage die ik plaats gaat over de Dolomieten, een bergketen in Italië dat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Dolomieten maken deel uit van de Zuidelijke Alpen en tot 1918 liep de Oostenrijks- Italiaanse staatsgrens dwars door de Dolomieten. De noordelijke helft behoorde tot het Oostenrijkse Tirol en de zuidelijke helft tot het Italiaanse Vento.

Na de Eerste Wereldoorlog werd Tirol in tweeën gesplitst. Noord en Oost Tirol bleven bij Oostenrijk en Italië kreeg het zuidelijke deel. Ik verbleef een aantal nachten in Hotel Angelo Engel in de zuid Tiroolse plaats Ortisei, in het Duits bekend als Sankt Ulrich.

*Ontdek hier al mijn reistips voor Zuid-Tirol.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Ortisei – Resciesa Raschotz

Vanaf Ortisei kan je met een kabelbaan naar Resciesa Raschotz. Hier is een restaurant dat dezelfde naam draagt en dat een geweldig uitzicht biedt op de berg Saslonch.

Vanaf Ortisei ging ik met het openbaar vervoer naar Wolkenstein, een plaats op 1563 meter. Daar vertrekt een skilifit naar Ciampinoi. Op 2254 meter had ik mijn eerste WOW gevoel! Voor mij is het de eerste keer dat ik in de zomer in de bergen ben, ik ken de bergen alleen maar tijdens de wintersport. De groene valleien, de puntige rotsen, het kleine beetje sneeuw op sommige toppen, ik ben echt overdonderd.

Lunchspot Resciesa Raschotz, uitzicht op de berg Saslonch

Uitzicht van Resciesa Raschotz op de berg Saslonch

Ciampinoi berg

Val Gardena in de Dolomieten

De vallei in dit gebied van de Dolomieten heet Val Gardena, in het Duits Gröden. In de zomer kan je rondom de Saslonch wandelen, hiken en/of te mountainbiken. In de winter kan je hier skiën. Waar ik ook liep, links, rechts voor mij en achter mij, prachtige vergezichten en alles staat goed aangegeven.

Aan de voet van de Saslonch zijn een aantal berghutten. Hier wordt het gemaaide gras verzameld en gedroogd. Dieper in de vallei is een stuk grond dat in de zomer wordt gehuurd door de eigenaren Michéle en Oswald van Hotel Angelo Engel. Midden in het groen, omgeven door bergen, wordt hier voor de gasten een lunch gemaakt.

Wandelen door de bergen

Mountainbiken in de bergen

Wandelen in de bergen

Wandelen in de bergen

Berghut voor opslag van hooi

Lunch in de vallei aan de voet van de Saslonch

Ontdek meer mooie plekken in Zuid-Tirol?

Kan jij niet wachten om Zuid-Tirol te gaan ontdekken? Laat je inspireren op Travel around with me en lees snel verder voor alle reis mogelijkheden in Zuid-Tirol.

 1. Kneipp baden in Zuid-Tirol
 2. Ontspan in de Zuid-Tiroler hooibaden
 3. Een relax vakantie in Hotel Villa Kastelruth
 4. Ontdek alle Spa & Wellness baden in Zuid Tirol
 5. Een ontspannende stedentrip naar Kuurstad Merano
 6. Ga naar de Forest Spa van Hotel San Genesio Atesino
 7.  Marlene appels uit Zuid-Tirol zijn goed voor je huid.

 

 1. Ontdek Zuid-Tirol, Val Gardena
 2. 5 x Zomerse outdoor tips Zuid-Tirol
 3. Een hotel parel in Ortisei, Zuid-Tirol
 4. Ga op citytrip naar Brixen, Bressanone
 5. Mooiste Almendorpje in Zuid-Tirol, Fane Alm
 6. Hiken en proeven langs Kastanjeroute, Zuid-Tirol
 7. Beste wijnkelder experience ooit, Corvara Zuid-Tirol
 8. Wijn Skisafari, wijnproeverij in Alta Badia Zuid-Tirol
 9. Wintersport vakantie in Gitschberg Jochtal Zuid-Tirol
 10. Leuk, met een paardenslee door de sneeuw in Zuid-Tirol.

Berghut aan de voet van de Saslonch

Print Friendly, PDF & Email