Zin in een winter of zomer vakantie naar Zuid-Tirol? Ik heb mijn tips voor een zomer vakantie in Val Gardena in Zuid-Tirol voor je op een rij gezet.

Tips voor vakantie in Val Gardena, Zuid-Tirol

De Dolomieten, een prachtige bergketen in Italië staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Dolomieten maken deel uit van de Zuidelijke Alpen en tot 1918 liep de Oostenrijks-Italiaanse staatsgrens dwars door de Dolomieten. De noordelijke helft behoorde tot het Oostenrijkse Tirol en de zuidelijke helft tot het Italiaanse Vento.

Na de Eerste Wereldoorlog werd Tirol in tweeën gesplitst. Noord en Oost Tirol bleven bij Oostenrijk en Italië kreeg het zuidelijke deel. Het Zuid Tiroolse dorpje Ortisei, in het Duits bekend als Sankt Ulrich, ligt in de regio Val Gardena en het is een fijne plek om te verblijven om deze mooie omgeving te verkennen.

De vallei in dit gebied van de Dolomieten heet Val Gardena, in het Duits Gröden. In de zomer kan je rondom de Saslonch wandelen, hiken en/of mountainbiken. In de winter kan je hier skiën. Waar ik ook liep, links, rechts voor mij en achter mij, prachtige vergezichten, mooie uitzichtpunten en alles staat goed aangegeven.

*Ontdek hier al mijn reistips voor Zuid-Tirol;
**Bekijk hier al mijn tips voor een wellness vakantie in Zuid-Tirol.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Uitzicht van Resciesa Raschotz op de berg Saslonch

Met de kabelbaan naar Resciesa Raschotz

Vanaf Ortisei kan je met een kabelbaan, de Resciesa Funicular, naar Alpe Resciesa reizen. De berg Resciesa ligt op een hoogte van 2200 meter in het Puez-Odle Nature Park.

De Resciesa Hut is een fijn restaurant om te genieten van een lunch en biedt een geweldig uitzicht op de beroemde Saslonch. Je kan na de lunch de gehele weg naar beneden wandelen of kiezen voor wat fun en met een Tobogan naar beneden.

*Bekijk hier de Resciesa Hut;
**Ontdek hier de prijzen voor de kabelbaan

Lunchspot Resciesa Raschotz, uitzicht op de berg Saslonch

Ciampinoi berg

Maak een wandeling aan de voet van de Saslonch

Qua wandelingen in de bergen kan je alle kanten op. Neem vanuit het dorp een plattegrond mee met wandelroutes zodat je alvast kan kijken welke wandelroute bij je past. Zoals je kan zien op de foto’s hieronder staan de wandelroutes goed aangegeven en zijn ze duidelijk bewegwijzerd.

Wandelen door de bergen

Wandelen in de bergen

Wandelen in de bergen

Dwaal door de alpenweide en geniet van een lunch

Aan de voet van de Saslonch zijn een aantal berghutten waar het gemaaide gras wordt verzameld en gedroogd. Het hooi wordt in de wintermaanden gebruikt voor de dieren in de omgeving en het allerbeste hooi wordt gebruikt voor de wellness hooibaden die zo bekend zijn in Zuid-Tirol.

Dieper in de vallei is een stuk grond dat in de zomer wordt gehuurd door de eigenaren Michéle en Oswald van Wellness Hotel Angelo Engel. Midden in het groen, omgeven door bergen, wordt hier voor de gasten een lunch gemaakt.

*Ontdek meer over de wellness hooibaden in Zuid-Tirol.

Berghut voor opslag van hooi

Lunch in de vallei aan de voet van de Saslonch

Mountainbiken nabij Saslonch

Ben jij een gevorderde mountainbiker? Dan zijn de MTB-trails en routes rondom Langkofel Sassolungo Saslonch echt een aanrader. Je moet een goede conditie hebben om deze routes af te leggen en een durfal zijn want het zijn pittige paden af en toe.

Hou er rekening mee dat je onderweg soms af moet stappen om de route te kunnen vervolgen.  Je mountainbike neem je gewoon mee in de kabelbaan naar boven.

Mountainbiken in de bergen

Ontdek meer mooie plekken in Zuid-Tirol!

Kan jij niet wachten om Zuid-Tirol te gaan ontdekken? Laat je inspireren op Travel around with me en lees ook de onderstaande reis artikelen voor nóg meer reis tips voor een vakantie in Zuid-Tirol.

  1. Fane Alm in Zuid-Tirol;
  2. Ontdek Zuid-Tirol, Val Gardena;
  3. 5 x Zomerse outdoor tips Zuid-Tirol;
  4. Een hotel parel in Ortisei, Zuid-Tirol;
  5. Met paardenslee door winters Zuid-Tirol;
  6. Hiken en proeven langs Kastanjeroute, Zuid-Tirol;
  7. Wijn Skisafari, wijnproeverij in Alta Badia Zuid-Tirol;
  8. Wintersport Shortbreak Gitschberg Jochtal Zuid-Tirol.

Berghut aan de voet van de Saslonch

Heb jij al zin in een zomer vakantie Val Gardena in Zuid Tirol?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email