De afgelopen dagen was ik als een kind zo blij! Ik kan er zo ontzettend van genieten als de zon weer schijnt en de temperaturen zomerse hoogten bereiken. Ik word vrolijk van de zon, krijg veel energie en kan er uren van genieten. Met het strand als achtertuin ben ik daar vaak te vinden maar ik vind het net zo lekker om een dag te genieten en te relaxen in de tuin. Relaxen in hangmat, dan kan ik uitrusten, weg dommelen of uren dromen over nieuwe reizen.

Vakantie in de tuin, chillen in hangmat

Dat ik weg droom naar verre oorden als ik een hangmat lig is misschien niet zo gek als je weet dat de hangmat oorspronkelijk is bedacht in Zuid Amerika om in te slapen. Hangmatten werden ook gebruikt op schepen zodat er een hoop ruimte bespaard bleef maar de zeevaarders wel goed konden slapen.

Op sommige boten in Zuid Amerika worden hangmatten nog steeds gebruikt als slaap- en relaxplek. Tegenwoordig zie je de hangmat veel vaker. Schreef ik vorig jaar nog in een blog dat ik op Scheveningen nog geen beachclub had gespot met hangmatten, dit jaar lijkt het alsof elke strandtent een hangmat heeft. Vooral de afgelopen dagen zag ik mensen heerlijk dommelen in een hangmat, een boek lezen of gewoon staren naar de strakblauwe hemel.

Wat mij betreft is de ultieme zomer accessoire voor in de tuin een hangmat. Hangstoelen zie je ook steeds vaker maar persoonlijk vind ik het wel zo prettig om mijn voeten ook ergens op te laten leunen. Ik moet wel toegeven dat sommige merken daar iets op gevonden hebben want er zijn zelfs hangstoelen met voetensteun. Nadeel is alleen dat je wel een stevige muur moet hebben om de hangstoel aan op te hangen en dat is bij mij niet het geval, tenminste niet in de zon waar ik graag zit of in dit geval “hang”.

Hangmatten moeten natuurlijk ook ergens aan worden bevestigd maar met een hangmat standaard ben je zo klaar. In samenwerking met de Hangmat Gigant heb ik een hangmat van het merk Tropilex mogen uitproberen. Je kan wel raden waar ik de afgelopen dagen heb doorgebracht. Wist je dat Tropilex de samenstelling is van “Tropisch” en “Relaxen”? Tropisch relaxen in een hangmat dus!

*Bekijk hier het complete assortiment van Tropilex.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Hangmat-relaxen (3)

Voordelen van relaxen in een hangmat

Slapen in een hangmat is goed voor je rust en voor je rug blijkt uit onderzoek van Zwitserse wetenschappers. Mensen die heen en weer worden gewiegd, vallen sneller in slaap dan wanneer ze in een gewoon bed liggen.

Nou heb ik geen problemen met in slaap vallen en krijg het voor elkaar om op bijna elke plek in slaap te vallen en die powernaps kennen inmiddels ook al mijn vrienden wel van me. Mijn vrienden vinden mijn powernaps maar ongezellig maar wist je dat het zelfs gezond kan zijn? Toen ik in Italië woonde vond ik het heerlijk dat de siësta daar gewoon een dagelijks ritueel is.

*Bekijk hier het complete assortiment van Tropilex.

Tips voor het ophangen van een hangmat

  • De ideale strekwijdte van een hangmat is 90% van de lengte van je hangmat;
  • Heb je meer of minder ruimte, verstel het touw dan om de hangmat hoger of lager op te hangen;
  • Bij gebrek aan bomen en muren of om het meet- en rekenwerk te voorkomen kun je ook een standaard aanschaffen;
  • Let erop dat de hangmat niet te strak gespannen en niet te los hangt, bepaal voor jezelf wanneer die lekker genoeg hangt.

*Bekijk hier het complete assortiment van Tropilex.

Vakantie in de tuin, relaxen in hangmat

Hou jij ervan om te relaxen in een hangmat?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email