Wil jij op vakantie naar Turkije? Dan kan ik je een rondreis langs de westkust van Turkije zeker aanraden. Een vakantie in de omgeving van Pamukkale in Turkije is mogelijk vanuit Bodrum. Het is dan wel bijna vier uur rijden, maar als je er een overnachting bij doet is het een leuke en mooie excursie voor twee dagen. Ik heb dit een paar jaar geleden zelf gedaan en was verrast door alles wat ik onderweg zag. Het eeuwenoude Efeze, de Koningsgraven bij Dalyan, relaxen aan het strand van Bodrum en ik was verrast door het natuurverschijnsel Pamukkale.

Vakantie naar Pamukkale Turkije, bezoek het kasteel van katoen

Het “kasteel van katoen”, dat betekent Pamukkale en is gelegen ten noorden van Denizli. Het was ooit een groene heuvel maar warme stralen kalkhoudend water stromen al honderden jaren naar beneden en die hebben ervoor gezorgd dat er vele witte kalk terrassen zijn gevormd. Ik heb gehoord van andere reizigers dat je niet meer in de natuurlijke baden mag om zo het bijzondere gebied te beschermen. Wat mij betreft een goed iets zodat iedereen dit bijzondere verschijnsel nog jarenlang kan bewonderen.

Vanaf Bodrum reis je in iets minder dan vier uur naar Pamukkale. Een behoorlijke reistijd dus en ik raad je dan ook zeker aan om een nacht in de buurt van Pamukkale te verblijven. Zo heb je alle tijd om dit natuurwonder te ontdekken en kan je de volgende dag uitgerust weer terug reizen.

✈ Ontdek de reizen naar Turkije van TUI;
✈ Bekijk de reizen van Corendon naar Turkije;
🚗 Bekijk de tarieven voor autohuur in Turkije.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Pamukkale - Turkije

Rondreis westkust Turkije

Wil jij ook een rondreis maken langs de westkust van Turkije? Lees dan zeker ook even mijn artikel met tips voor plaatsen die je moet bezoeken en dingen die je moet doen langs de westkust van Turkije. Nog een leuke reistip, ontdek de natuurlijke warmwaterbronnen in Turkije.

Ben je op zoek naar een pakketreis van een reisorganisatie dan raad ik je graag Sunweb, Corendon en TUI aan. Je kan natuurlijk ook je eigen reis naar Turkije plannen, zoek naar goedkope vliegtickets, regen een huurauto en reserveer een leuk hotel of appartement.

*Hotels in Bodrum;
✈ Ontdek de reizen naar Turkije van TUI;
✈ Bekijk de reizen van Corendon naar Turkije;
🚗 Bekijk de tarieven voor autohuur in Turkije.

Pamukkale

Efeze - Turkije

Ben jij wel eens in Pamukkale geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email