Wil jij op vakantie naar Turkije? Dan kan ik je een rondreis langs de westkust van Turkije zeker aanraden. Ik heb dit een paar jaar geleden zelf gedaan en was verrast door alles wat ik onderweg zag. Het eeuwenoude Efeze, de Koningsgraven bij Dalyan, relaxen aan het strand van Bodrum en ik was verrast door het natuurverschijnsel Pamukkale.

Pamukkale, bezoek het kasteel van katoen

Het “kasteel van katoen”, dat betekent Pamukkale en is gelegen ten noorden van Denizli. Het was ooit een groene heuvel maar warme stralen kalkhoudend water stromen al honderden jaren naar beneden en die hebben ervoor gezorgd dat er vele witte kalk terrassen zijn gevormd. Ik heb gehoord van andere reizigers dat je niet meer in de natuurlijke baden mag om zo het bijzondere gebied te beschermen. Wat mij betreft een goed iets zodat iedereen dit bijzondere verschijnsel nog jarenlang kan bewonderen.

Vanaf Bodrum reis je in iets minder dan vier uur naar Pamukkale. Een behoorlijke reistijd dus en ik raad je dan ook zeker aan om een nacht in de buurt van Pamukkale te verblijven. Zo heb je alle tijd om dit natuurwonder te ontdekken en kan je de volgende dag uitgerust weer terug reizen.

Pamukkale - Turkije

Rondreis westkust Turkije

Wil jij ook een rondreis maken langs de westkust van Turkije? Lees dan zeker ook even mijn artikel met tips voor plaatsen die je moet bezoeken en dingen die je moet doen langs de westkust van Turkije. Nog een leuke reistip, ontdek de natuurlijke warmwaterbronnen in Turkije.

Ben je op zoek naar een pakketreis van een reisorganisatie dan raad ik je graag Sunweb, Corendon en TUI aan. Je kan natuurlijk ook je eigen reis naar Turkije plannen, zoek naar goedkope vliegtickets, regen een huurauto en reserveer een leuk hotel of appartement.

Pamukkale

Visum voor Turkije afgeschaft

Per maart 2020 hebben Nederlanders geen visum meer nodig om naar Turkije te reizen. Dit geldt voor reizen tot maximaal 90 dagen. Wil je langer dan 90 dagen naar Turkije dan heb je nog steeds een visum nodig.

Turkije is voornemens om per april 2020 een toeristenbelasting in te voeren voor Nederlanders die naar Turkije reizen. Wanneer dit exact ingaat is op dit moment nog niet bekend, (maart 2020). De toeristenbelasting geldt voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. De toeristenbelasting voor Turkije wordt per persoon per nacht berekent aan de hand van het aantal sterren dat het hotel heeft. Uit een artikel van TravelPro blijken dit de kosten te zijn:

  1. Een nacht in een vijfsterrenhotel kost 18 lire (€2,75) per persoon per nacht
  2. Toeristenbelasting voor een viersterrenhotel bedraagt 12 lira (€1,80) per persoon per nacht
  3. Voor een verblijf in een drie sterren hotel betaal je 9 lire (€1,35) per nacht
  4. Heb jij een vakantie geboekt in een een of twee-sterren hotel dan betaal je 6 lira (€0,90) per persoon per nacht.

Turkije hoort niet bij de Europese Unie, maar je kan er wel met een identiteitskaart naar toe reizen. Zowel je Nederlandse paspoort als je identiteitskaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.

Efeze - Turkije

Ben jij wel eens in Pamukkale geweest?

Print Friendly, PDF & Email