Wil jij op vakantie naar Turkije? Dan kan ik je een rondreis langs de westkust van Turkije zeker aanraden. Ik heb dit een paar jaar geleden zelf gedaan en was verrast door alles wat ik onderweg zag. Het eeuwenoude Efeze, de Koningsgraven bij Dalyan, relaxen aan het strand van Bodrum en ik was verrast door het natuurverschijnsel Pamukkale.

Pamukkale, bezoek het kasteel van katoen

Het “kasteel van katoen”, dat betekent Pamukkale en is gelegen ten noorden van Denizli. Het was ooit een groene heuvel maar warme stralen kalkhoudend water stromen al honderden jaren naar beneden en die hebben ervoor gezorgd dat er vele witte kalk terrassen zijn gevormd. Ik heb gehoord van andere reizigers dat je niet meer in de natuurlijke baden mag om zo het bijzondere gebied te beschermen. Wat mij betreft een goed iets zodat iedereen dit bijzondere verschijnsel nog jarenlang kan bewonderen.

Vanaf Bodrum reis je in iets minder dan vier uur naar Pamukkale. Een behoorlijke reistijd dus en ik raad je dan ook zeker aan om een nacht in de buurt van Pamukkale te verblijven. Zo heb je alle tijd om dit natuurwonder te ontdekken en kan je de volgende dag uitgerust weer terug reizen.

Pamukkale - Turkije

Rondreis westkust Turkije

Wil jij ook een rondreis maken langs de westkust van Turkije? Lees dan zeker ook even mijn artikel met tips voor plaatsen die je moet bezoeken en dingen die je moet doen langs de westkust van Turkije. Nog een leuke reistip, ontdek de natuurlijke warmwaterbronnen in Turkije.

Ben je op zoek naar een pakketreis van een reisorganisatie dan raad ik je graag Sunweb, Corendon en TUI aan. Je kan natuurlijk ook je eigen reis naar Turkije plannen, zoek naar goedkope vliegtickets, regen een huurauto en reserveer een leuk hotel of appartement.

Pamukkale

Denk aan je visum voor Turkije

Denk eraan dat als je naar Turkije op vakantie gaat dat je een visum nodig hebt en dat je dit vóór vertrek moet regelen. Gelukkig is een visum voor Turkije eenvoudig en snel online te bestellen. Je kan een Turkije visum aanvragen bij Turkijevisumaanvragen.nl voor €21,90 per persoon. Dat is een van de goedkoopste aanbieders voor je visa voor Turkije. Je Turkije visum is maximaal 180 dagen geldig, binnen deze 180 dagen mag je een onbeperkt aantal keren naar Turkije vliegen en daar in totaal maximaal 90 dagen verblijven. Denk eraan dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig moet zijn. 

  • Lastminute naar Turkije? Ze garanderen je visum binnen 12 uur per e-mail toe te sturen, (ook in het weekend);
  • Een visum aanvragen duurt nog geen vijf minuten en je kan betalen met iDeal;
  • Ga je een cruise maken die ook in Turkije aanmeert? Dan hoef je alleen een visum aan te vragen als je langer dan 72 uur aan wal blijft.

Ben jij wel eens in Pamukkale geweest?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post