In Oostenrijk kan je het hele jaar vakantie vieren! In de zomer lekker wandelen door de bergen en in de winter skiën en genieten van de sneeuw!

Een vakantie in Oostenrijk

Er zijn vakantie bestemmingen op de wereld die je het hele jaar door kan bezoeken, een daarvan is Oostenrijk. Denk jij bij Oostenrijk als eerste aan een wintersportvakantie of denk jij meer aan wandelen in de zomer door de bergen?

Welke reisseizoen je voorkeur ook heeft, wat mij betreft is Oostenrijk altijd een goed idee! Ik ben zowel in de zomer als in de winter regelmatig in Oostenrijk geweest. Wist jij dat de meeste reizigers die naar Oostenrijk gaan kiezen voor een vakantiehuis in Oostenrijk? Voor wellness reportages verblijf ik vaak in mooie en fijne wellness hotels in Oostenrijk (zoals deze) en ik heb een vriendin die in een mooi vakantiehuis in Oostenrijk (Saalbach) woont waar ik mag logeren. De meest populaire regio’s voor een vakantiehuizen in Oostenrijk zijn, in willekeurige volgorde:

  1. Tirol
  2. Karinthië
  3. Vorarlberg
  4. Steiermark
  5. Salzburgerland

*Leuk om te lezen, bekijk hier al mijn reistips voor Oostenrijk!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Huisje in Oostenrijk

Niets zo fijn dan op reis ergens anders verblijven dan thuis. Dat doe je natuurlijk sowieso al maar een huisje in de natuur in de bergen hoort er natuurlijk wel bij of een leuke chalet in de sneeuw. In samenwerking met Villaspot ontdekte ik al het aanbod van zowel particuliere vakantiehuizen in Oostenrijk, leuke vakantiehuizen op een vakantiepark tot plekken waar je in Oostenrijk een villa kan huren. Schrik niet van het woord ‘Villa’, het klinkt luxueus maar een villa is breed te interpreteren. Een vakantiehuis kan ook een villa genoemd worden omdat het simpelweg veel ruimte heeft ten opzichte van een vakantiehuisje.

De meeste vakantiehuizen in Oostenrijk zijn geschikt voor minimaal vier personen. Dat is toch wel het meest standaard reisgezelschap. Maar er zijn ook genoeg leuke plekken voor huisjes voor 6 of 8 personen. En ga jij met de hele familie of met een groep vrienden op reis? Ook daarvoor is er genoeg aanbod. Er zijn huizen te vinden waarbij je kan selecteren op maar liefst 28 slaapkamers, geschikt voor 60 personen!

Weet je nog niet wanneer je op vakantie wilt naar Oostenrijk maar wil je wel alvast een leuk vakantiehuis uitzoeken? Vul dan bij de zoekopties ‘Oostenrijk’ in en klik op zoeken. Daarna kan je links in het menu je zoekselectie verfijnen met:

  • Faciliteiten in vakantiehuis;
  • Aantal slaapkamers, badkamers etc;
  • Type woning (chalet, bungalow, vakantiehuis etc.);
  • Vakantiethema’s (in bos, in skigebied, aan een meer etc.).

Vakantie Oostenrijk

Reis tips voor Oostenrijk

Heb jij vakantieplannen naar Oostenrijk? Laat je dan zeker inspireren met al mijn reistips die bestaan uit leuke wintersport tips en reistips voor de zomer in Oostenrijk.

Reis tips voor Oostenrijk

Ben jij wel eens op vakantie geweest in Oostenrijk in een vakantiehuis?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email