In het zuidoosten van Frankrijk is het nog heerlijk nazomeren in september. In het Franse departement Drôme, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes is de temperatuur gemiddeld nog 23°C in september. Ideaal weer om bijvoorbeeld nog op een camping in Die in Frankrijk te overnachten zodat je onder andere het kleurrijkje dorpje Die kan bezoeken. Vacanceselect heeft meerdere campings in de Drôme in Frankrijk waar je uit kan kiezen voor een verblijf.

Nazomer op camping in Drôme Frankrijk

Frankrijk is al jaren een van de populairste vakantielanden voor Nederlanders die graag op een camping verblijven. In het zuidoosten van Frankrijk kan je ook nog volop van de nazomer genieten met heerlijke temperaturen.

Een van de mooie regio’s in Zuid-Frankrijk, is het departement Drôme in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het is wellicht niet het departement in Frankrijk dat het meest bezocht wordt door Nederlanders, maar de reizigers die er geweest zijn, zijn enthousiast. Ben jij op zoek naar een locatie voor een campingvakantie in Frankrijk, dan is deze omgeving de moeite waard.

Via de filters op de website van Vacanceselect kan je eenvoudig selecteren waar de camping van je wensen aan moet voldoen. Hou je van wellness faciliteiten op een camping? Dan zijn er maar liefst 11 zoekopties die je kunnen helpen. Van wellness campings, tot een jacuzzi en of sauna op de camping, binnen zwembaden of juist buiten zwembaden etc. En hou je er niet van om met een badmuts te zwemmen? Dan vink je de optie ‘badmuts niet verplicht aan’. Ben je net als ik dol op paardrijden? Dan kan je via de zoekopties ook zoeken naar campings waar je kan paardrijden in Frankrijk.

Kies jij voor een verblijf op een camping in Die in Frankrijk dan ga jij kamperen in de Drôme en kan je onder andere genieten van een bezoek aan het Parc naturel régional du Vercors waar je úren kan wandelen en bij goed weer diverse wateractiviteiten op de rivier kan beleven.

En droom jij er ook van om eens die prachtige lavendelvelden in Frankrijk te zien? Lavendel is niet alleen in de Provence te vinden, maar er zijn ook volop lavendelvelden in de Drôme te vinden. Een van de locaties waar lavendelvelden te zien zijn is in het zuiden, bij de Mont Ventoux.

Vanaf de Mont Ventoux is het nog ongeveer 1,5 uur rijden als je een van de mooie dorpen in de Drôme wil bezoeken. Als je Google Maps bekijkt zie je dat het Franse plaatsje Die een beetje in de driehoek van bekende steden als Lyon, Grenoble en Avignon ligt. Op zaterdagochtend is er meestal een leuke Franse markt in Die die je kan bezoeken. Hier worden veel streekproducten uit het Alpengebied en de Provence verkocht. Een van de lokale specialiteiten is het geitenkaasje Picodon.

Hou je van wijnen? Probeer dan eens de zoete mousserende wijn, Clairette de Die. In het departement Drôme zijn veel (bio) wijnboeren te vinden.

*Ontdek hier al mijn persoonlijke reistips voor Frankrijk

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Print Friendly, PDF & Email