Wil jij op vaarvakantie zonder vaarbewijs? Lees hier alles over Nicols bootverhuur en Nicols vaarvakanties in Europa. Je kan kiezen uit 28 Nicols boten van 2 personen tot 12 personen. Als je kiest voor een boot huren bij Nicols dan ben jij de Kapitein!

Nicols vaarvakanties, over Nicols bootverhuur

Een van de vaarvakantie specialisten die er zijn is Nicols. Deze Franse organisatie heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van vaarvakanties in Europa. Nicols vaarvakanties heeft een aanbod van maar liefst 28 verschillende bootmodellen in vier series. Er is sinds 2019 één locatie in Nederland, er is één locatie Portugal, er zijn twee locaties in Duitsland en meerdere locaties in Portugal waar Nicols bootverhuur mogelijk is.

De Nicols boten bestaan uit rivierboten en woonboten die gehuurd kunnen worden voor 2 personen tot maximaal 12 personen. Bijzonder is dat Nicols de eerste organisatie is in Europa met een 100% elektrische boot. Je kan deze duurzame boot huren in de Franse regio Alsace. Nicols bootverhuur maakt het mogelijk te genieten van een vaarvakantie in Europa zonder vaarbewijs. Bestel hier gratis de Nicols catalogus of download de PDF met alle informatie.

De voordelen van Nicols bootverhuur

 1. Alle Nicols boten zijn gemaakt in Frankrijk.
 2. Je kan kiezen uit boten van 2 tot 12 personen.
 3. Reis je met een hond? Huisdieren zijn toegestaan op de boten, wel even aanvragen.
 4. Alle havens waar de Nicols boten liggen zijn klein en gemakkelijk in- en uit te varen.
 5. De Nicols woonboten en de Nicols rivierboten kunnen zonder vaarbewijs worden gehuurd.
 6. Om het gemakkelijk te maken heeft Nicols vooraf vaarroutes over de waterwegen ingesteld die je kan varen.
 7. Je kan zelf een rondvaart maken met een reisdoel, maar er zijn ook enkele reis mogelijkheden en vaarroutes met een omweg
 8. Nicols vaarvakanties heeft bootverhuur locaties in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Portugal en Hongarije.
 9. Nicols geeft een uitgebreide uitleg en je kan zelfs even oefenen, (reken op minimaal een uur voor je weg kan*).
 10. Alles is aanwezig wat je nodig hebt, koelkast, vriezer, fornuis, airco en verwarming etc.
 11. Kies voor een van de ‘Nicols Thema Cruises’. Geniet van Food & Wine, History & Heritage, Flora & Fauna en meer.
 12. Na je reservering ontvang je per e-mail een handboek, instructies en alle info die je nodig hebt.
 13. De navigatie is na de uitleg eenvoudig, je kan zowel vanuit de hut als vanaf het zondek de Nicols boot besturen.
 14. Je mag met de Nicols boten op zowel kanalen als rivieren varen, de breedte van de waterwegen maakt het eenvoudig navigeren.
 15. Jij bent de Kapitein, dus jij bepaald waar je stopt! Enige is dat je rekening moet houden met de diepte van de boot, je niet op privé grond aanlegt en niet de flora en fauna verstoord.
 16. Iedere Nicols boot kan compleet naar jouw wensen voor je klaar liggen. Wil je een paar fietsen, een visuitrusting, een kano of een barbecue? Geef het door bij je reservering en het ligt allemaal voor je klaar in het water of op de boot. Maak het helemaal compleet en huur de Nicols Exclusive en verwarmde ‘splash pool’ erbij.
 17. De Nicols bootverhuur prijzen zijn inclusief de huur, beddengoed, verzekering, hulp bij pech onderweg en de instructie. De prijzen voor olie, gas en diesel zijn exclusief de huurprijs. Je krijgt de boot vol mee en hij moet ook weer vol terug. Afhankelijk hoe lang je boot huurt tank jezelf of wordt het bij terugkomst voor je gedaan. Hou rekening in je reisbudget met prijzen tussen de €30,- en €60,- per dag.
 18. Zorg ervoor dat er voldoende saldo op je creditcard staat voor de borg. Hou rekening met een bedrag van minimaal €1150,-.
 19. Je kan bij iedere Nicols bootlocatie gratis je vakantie auto of huurauto parkeren. Het zijn alleen geen bewaakte parkings.

Heb je altijd al eens een bijzondere overnachting willen ervaren? Kies dan voor een vaarvakantie bij Nicols. Of je nu een dag, een weekend of een week een woonboot wilt huren. Bij Nicols bootverhuur kan het allemaal. En het fijne is, je hebt geen vaarbewijs nodig om Nicols woonboten te huren. Het huren van een boot zonder vaarbewijs geeft je complete vrijheid want jij bent de Kapitein!

*Bekijk hier het complete aanbod aan Nicols vaarvakanties in Europa.

Roadtrippen? Vermijd files en reis over water met Nicols!
Geen chauffeur, maar kapitein!

*Let op: Op de locaties in Nederland en Duitsland is een instructie van 3 uur verplicht. De kosten daarvoor bedragen €50,- die je contant moet betalen ter plaatse. 

Vaarvakantie zonder vaarbewijs

Nicols bootverhuur

Vakantieboot Nicols 

Ben je op zoek naar een leuke vakantieboot van Nicols voor met zijn tweeën? Of wil jij met een groep vrienden of met familie genieten van een vaarvakantie in eigen land of een vaarvakantie in Europa? Er zijn 28 soorten Nicols boten in 4 series. Het is maar net wat jij wilt en met hoeveel personen je reist welke Nicols boot bij je past. Alle rivierboten en alle woonboten van Nicols kan je besturen zonder vaarbewijs.

De voordelen van reizen per boot?

 1. Je hebt geen last van de files onderweg;
 2. Je kan de Nicols boot overal aanleggen en hebt dus altijd een slaapplaats
 3. Je hebt complete vrijheid in waar je naar toe vaart tijdens je vaarvakantie in Europa
 4. Er is geen vaarbewijs nodig om de Nicols woonboten en Nicols rivierboten te besturen.

Vakantieboot Nicols 

Vakantieboot Nicols 

Nicols Kerkdriel – Nederland

Ook in Nederland is er sinds 2019 een Nicols bootverhuur locatie. De locatie bevind zich in het zuiden van Nederland, in Kerkdriel om precies te zijn. Op 20 minuten rijden ten noorden van Den Bosch. Vanuit Kerkdriel zijn er diverse mogelijkheden voor een vaarvakantie in Nederland zonder vaarbewijs. De boten zijn geschikt voor 4 tot 10 personen.

Je kan zelf een rondvaart maken of alleen een heen- of terugvaart. In principe zijn alle vaarroutes voor riviercruises vanuit Kerkdriel per week mogelijk. Maar er zijn op aanvraag ook mogelijkheden om de vaarvakantie in Nederland in te korten zodat je een lang weekend of een midweek een boot kan huren van Nicols.

 • Heb je alle tijd? Je kan de hele Maas afvaren naar Maastricht.
 • Gooi de trossen los en vaar naar de Biesbosch, een Natura 2000 park dat in heel Europa bekend is.
 • Of vaar naar het noorden en ontdek het ‘Groene Hart’ of misschien wil je zelfs door de hoofdstad varen?

*Adres Nicols KerkdrielZandstraat 7, 5331 PG Kerkdriel.
**Bekijk hier het vaarvakantie aanbod in Nederland.

Nicols boten Duitsland

Ook in Duitsland kan je genieten van een vaarvakantie met Nicols. In Duitsland zijn er 2 locaties waar Nicols bootverhuur een locatie heeft. Een populaire vaarroute is de reis van Neuruppin naar Potsdam in Berlijn.

 1. Mecklenburg – Lübz
 2. Berlin en Brandenburg – Neuruppin

Nicols boten Portugal

Een boot huren in Portugal zonder vaarbewijs? Ook dat kan bij Nicols bootverhuur! Ik wilde gaan varen in Portugal op het Algueva Lake en genoot 2 dagen van een vaarvakantie zonder vaarbewijs. Het Algueva meer is een prachtige locatie in de Alentejo regio in Portugal. In de haven Amieira Marina, in het zuidwesten van het Algueva meer kan je de zogenoemde ‘Algueva woonboot’ huren van Nicols.

Of je nou samen wilt genieten van een vaarvakantie zonder vaarbewijs of met een groep vrienden een rivierboot van Nicols wil huren. Ook hier zijn Nicols boten vanaf 2 personen tot 12 personen te huur. Ik huurde de ‘Nicols Duo’ woonboot. En samen vaarden wij twee dagen over het Algueva meer. Dit was een van mijn meest bijzondere overnachtingen in Portugal ooit!

Het Algueva meer in Portugal is een bijzondere locatie om te gaan varen in Portugal omdat Alqueva is namelijk uitgeroepen tot ‘Dark Sky Reserve’. Ga jij net als wij varen in Portugal op Algueva Lake dan kan je vanaf het dek op je woonboot genieten van een sterrenhemel waar je ‘U’ tegen zegt! Extra voordeel is dat er geen enkele sluis is en je dus overal je woonboot kan aanmeren zowel overdag als in de avond. Ik schreef er een uitgebreid artikel over.

*Lees alles over varen in Portugal op Algueva Lake! Bekijk gelijk de Nicols boten in Portugal.
**Ontdek de mooiste stranden aan de Alentejo kust in Portugal en bekijk alle reistips Portugal

Nicols boten Portugal

Nicols boten Frankrijk

Heb jij reisplannen naar Frankrijk en wil je daar graag het water op? Denk dan eens aan een Nicols vaarvakantie in Frankrijk. Frankrijk beschikt over het grootste rivieren- en kanalennetwerk van Europa. Je hebt maar liefst 8000 kilometer aan waterwegen! Een van de meest bekende vaarroutes is die van Le Somail naar Carcassonne via het beroemde Canal du Midi.

Bij de onderstaande plaatsen is een Nicols bootverhuur locatie en kan je dus een rivierboot of woonboot huren zonder vaarbewijs. Reis je met 2 personen? Kies dan voor de Nicols Duo.

 1. Bretagne – Glénac en Sucé-Sur-Erdre
 2. Anjou – Sablé-Sur-Sarthe en Grez-Neuville
 3. Charente – Sireuil
 4. Lot – Bouziés / Saint-Cirq-Lapopie
 5. Aquitaine – Buzet sur Baïse
 6. Canal du Midi – Le Somail en Port Lauragais
 7. Camargue – Bellegarde en Aigues Mortes
 8. Loire en Nivernais – Plagny – Togny – Brienon
 9. Bourgogne -Brienon – Venerey-Les-Laumes
 10. Franche-Comté – Dole en Port-s.-Saone. In Dole begon het Nicols avontuur 30 jaar geleden.
 11. Alsace – Saverne en Harskirche. *De eerste volledig 100% elektrische Nicols boot huur je hier.

*Bekijk hier alle Nicols boten in Frankrijk en check al mijn reistips voor Frankrijk.

Vaarvakantie Hongarije Nicols boten

Wat dacht je van een vaarvakantie op de rivieren in Hongarije? Of ga je liever varen op de meren van Hongarije? Nicols is het eerste bootverhuur bedrijf dat in Hongarije boten mag verhuren.

Bewonder bijvoorbeeld tijdens een vaarvakanties in Hongarije de ‘bloei van de Tisza’ in Hongarije. Elk jaar, tussen eind mei en begin juni, stijgen miljoenen libel-achtige langstaartige insecten op in de wolken boven de Tisza Rivier. Het is een uniek natuurverschijnsel dat maar drie tot vier dagen duurt.

*Bekijk hier alle Nicols boten in Hongarije en lees hier al mijn reistips voor Hongarije

Kortingscode vaarvakantie Nicols

Wij Nederlands zijn gek op kortingen en dat weten ze bij Nicols boten. Daarom mag ik in samenwerking met een speciale kortingscode met jullie delen ter waarde van €50,-. Je moet wel voor het einde van het jaar beslissen of je een Nicols vaarvakantie gaat beleven want de Nicols kortingscode is geldig tot en met 31 december 2019 en geldt alleen voor de Nicols bootverhuur locaties in Frankrijk. De locaties waar de korting geldig is zijn: Le Somail, Port Lauragais, Glenac, Brienon, Saverne, Harskirchen, Dole, Buzet sur Baïse en Venarey.

Is de kortingscode verlopen? Niet getreurd, check de vaste en tijdelijke aanbiedingen zodat je nooit teveel betaald voor je vaarvakantie met Nicols.

Kortingscode vaarvakantie Nicols

Aanbiedingen Nicols boten

Ben jij gek op het water en hou je van varen? Denk er dan eens aan om een vakantieboot te huren en te genieten van een vaarvakantie op het water. Wil jij een boot huren in Portugal zonder vaarbewijs? Dan moet je bij Nicols vaarvakanties zijn. Bij Nicols zijn er het hele jaar door aanbiedingen:

Aanbiedingen Nicols boten

Ervaringen Nicols bootverhuur

In het najaar van 2019 was ik op zoek naar tips voor bijzondere overnachtingen in de Alentejo regio in Portugal. Ik wilde dolgraag naar het Algueva meer en zag dat je kan varen in Portugal zonder vaarbewijs op het Algueva meer. De haven van Amieira Marina is de enige locatie in Portugal waar je een Nicols bootverhuur locatie hebt.

Een woonboot huren op het Algueva meer in Portugal is niet alleen heel bijzonder en leuk maar het is ook nog eens betaalbaar. Vanaf €25,- per persoon per dag kan je al genieten van je eigen boot en rondvaren op het Algueva meer.

Ervaringen Nicols bootverhuur

Nicols catalogus bestellen

Misschien is het ouderwets maar ik vind een catalogus doorbladeren vol mooie reizen nog steeds leuk om te doen. Lekker met een kop thee op de bank alle vaarvakanties bekijken die Nicols bootverhuur aanbiedt.

*Bestel hier gratis de Nicols catalogus of download de PDF met alle informatie.

Nicols catalogus bestellen

Nicols boten te koop

Denk jij na je vaarvakantie met Nicols dat wil ik vaker doen? Misschien vind jij het wel zo leuk om zonder vaarbewijs de wereld te ontdekken. Leuk om te weten is dat de Nicols boten ook te koop zijn.

Nicols boten te koop

Ben jij wel eens op vaarvakantie zonder vaarbewijs geweest met een van de Nicols boten?

Print Friendly, PDF & Email