Jaaaa, wat een hilarische belevenis was de Unox Thuisduik uit blik 2022! Ik was al een paar weken lang van de voorpret aan het genieten met mijn partners in crime en mede thuisduikers. Heb jij ook meegedaan?

Unox Thuisduik 2022

Helaas, ook in 2022 geen Unox Nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen! Maar niet getreurd, we moeten zelf de slingers ophangen in het leven en genieten van wat wel kan. Dat heeft Unox wat mij betreft weer geniaal bedacht, na het thuisduik succes in 2021 spelen ze er mooi op in om dit jaar weer een thuisduik te organiseren met het credo:

Wegens Succes Verlengd!
Extra grote blikken met 25% meer Nieuwjaarsduik zeewater!

Dat is toch hilarisch dat de Nieuwjaarsduik uit blik letterlijk en figuurlijk is verlengd! Geen pakket kunnen scoren? Doe gewoon mee! Pak een blik, emmer of gieter en vul deze met water en giet deze over je heen op 1 januari om 12:00 uur.

Voor mij begon de Unox Thuisduik 2022 extra bijzonder! Eerst kwam er een freelance fotograaf van Unox langs en even later stond Omroep West en marketing manager Liane van Unox op de stoep. Heb je alle stories gezien via @henriette_traveller (kijk terug via Highlight Den Haag) en @wellnessspots (kijk terug via Highlight belevenissen).

En voor iedereen die er iets van vind, dek ik mij alvast in. Het zijn duurzame en recycleerbare blikken en van ieder besteld Thuisduikpakket gaat er 1 blik soep naar de Voedselbank!

*Deel jouw duik via #unoxthuisduik!
*Lees hier alles over de UNOX Nieuwsjaarsduik ervaringen in 2017.
**Ik ben altijd in voor leuke gekke dingen, zo ging ik ook al eens tomaten smijten in Spanje.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Nieuwsjaarsduik uit blik

Persbericht Unox van Banka Media 

En ja hoor, daar staan wij dan! Na ongeveer 25 blikken met zeewater over ons heen te hebben gekregen van vriendin Sophie is de onderstaande foto gebruikt in het persbericht van Unox. Op de foto daaronder kan je meerdere ‘Behind the scenes‘ beelden bekijken.

Henriëtte is met haar reisblog Travelaroundwithme altijd wel in voor gekke dingen:De Unox
Nieuwjaarsduik is voor mij echt iets om naar uit te kijken! Ik vind het een hilarische start van
het nieuwe jaar en hou van dit soort dingen. Lekker fris het nieuwe jaar induiken met écht
zeewater. Goed voor body & mind en nog een leuk verzetje met vriendinnen, ook in deze
bijzondere tijd. Samen bedenken hoe wij de verfrissende duik willen vieren en dan te weten dat
je dat met zoveel anderen tegelijkertijd gaat doen, zorgt echt voor dat saamhorigheidsgevoel
en maakt het nóg leuker!”

Unox Thuisduik 2022

Unox Thuisduik 2022

Unox Thuisduik Aftermovie 2022

Spot jij ons in de Unox Thuisduik Aftermovie 2022?

Interview Omroep West over de verfrissende Unox Thuisduik 2022

DEN HAAG – ‘Heerlijk, verfrissend.’ Voor het tweede opeenvolgende jaar is de Scheveningse Henriëtte Bokslag aangewezen op een nieuwjaarsduik uit blik. Hoewel ze om de hoek van het Kurhaus woont, vindt ze een echte duik in de zee geen optie. ‘Dat zou wel het allerleukste zijn‘, geeft ze toe. ‘Maar ja, het is toch de thuisduik, dus dan hou je je daar gewoon aan en doe ik het gewoon thuis.’

*Bekijk hier het hele artikel, interview en video reportage van de Thuisduik 2022.

Interview Omroep West over de verfrissende Unox Thuisduik 2022

Behind the scenes, zo werden de foto’s gemaakt

Opnieuw, Silvia heeft haar ogen dicht! Ja, nog een keer graag, het water kwam niet goed uit het blik. Nog een keer, Henriëtte heeft haar ogen dicht. Opnieuw, hand met blik in beeld. Opnieuw, de foto is niet goed. Na een half uur en 25 blikken zeewater verder was dan eindelijk dé foto gemaakt.

Snel afdrogen en ons haar droog föhnen want over een half uur zou Omroep West komen en die wilde natuurlijk ook graag een foto van dé thuisduik uit blik waarbij het leek alsof we dat voor de eerste keer deden. Geniet van deze ‘Behind the scenes‘ beelden.

*Meer behind the scenes beelden?
Reis mee achter de schermen bij Travelaroundwithme.com.

Unox Thuisduik uit blik 2022

Unox Thuisduik uit blik 2022

Unox Nieuwjaarsduik

Unox Thuisduik 2022

17.30 uur nieuwsuitzending Omroep West

Om 17.30 uur zaten wij met zijn allen, uiteraard met oranje Unox muts, voor de televisie met een kop dampende Unox erwtensoep te kijken naar de regionale nieuwsuitzending van Omroep West. En ja hoor, daar zijn wij dan te zien met de Unox Nieuwsjaarsduik, de Thuisduik uit blik 2022.

Unox nieuwsuitzending Omroep West

Unox nieuwsuitzending Omroep West

Unox Nieuwjaarsduik Omroep West

UNOX Thuisduik 2021

En zo zag de UNOX Thuisduik 2021 eruit! Lekker verfrissend in onze badjassen in een voetenbadje van écht zeewater!

Unox Thuisduik 2021

Op 4 januari 2022 bestaat de oranje UNOX muts 25 jaar

Op 4 januari 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht werd verreden. Het was ook de dag dat Nederland voor het eerst kennismaakte met de oranje schaatsmuts van Unox. In de loop der jaren werden er honderdduizenden Unox-mutsen uitgedeeld aan bezoekers van winterse evenementen en daarmee is dit Hollandse stijlicoon niet meer weg te denken uit het beeld van de Nederlandse winter.

Een van de bekendste deelnemers aan de Elfstedentocht van 1997 was Erik Hulzebosch. Hij kwam een meter achter Henk Angenent, als tweede over de finish. Hulzebosch herinnert zich: “Ik kwam halverwege aanschaatsen bij Dokkum; er stonden echt zo verschrikkelijk veel mensen langs de kant, zoiets had ik niet eerder meegemaakt. Het moment dat je langsrijdt duurt maar 20 seconden, maar dat al die duizenden mensen ineens allemaal een oranje muts op hadden, was een machtig mooi gezicht! Een goeie actie, want die muts zet je op en je gooit ‘m nooit meer weg. De Unox-muts is bij iedereen inmiddels onderdeel geworden van z’n Hollandse wintergarderobe. Aan elke kapstok hangt er wel een!”

De Unox-muts is tamelijk toevallig een begrip geworden. Liane Lens, marketingmanager van Unox: “Het oog van mijn voorganger viel op deze bijzondere muts en hij dacht: deze muts past net zo goed bij Unox, als Unox bij de winter. Hij bestelde er een aantal op de bonnefooi, met de gedachte ‘daar kunnen we vast nog wel wat mee’”.

De rest is geschiedenis. De eerste mutsen waren pas net binnen, toen de perfecte gelegenheid zich aandiende: de Elfstedentocht van 4 januari 1997. Terwijl de Tocht der Tochten in minder dan een week op poten werd gezet, kwamen de mutsen bij koek & zopies en stempelposten aan in Friesland. “Je zou kunnen zeggen dat we vandaag dus precies 25 jaar ‘hoofd’-sponsor zijn van alle mensen die in hart en nieren elk briesje van de winter vieren. Een mooiere start kun je als muts niet wensen”, aldus Lens.

Volgens haar is het gevoel van saamhorigheid nergens zo groot als op het ijs. “Dat komt omdat het water waar we op schaatsen, van niemand is, en het ijs is daarom van iedereen. Dit zorgt voor een enorm gevoel van verbondenheid. We hebben de muts daarna nooit meer op een Elfstedentocht kunnen uitdelen, maar we hopen dat dit nog eens gaat gebeuren.”

Oranje Unox Muts

Nóg meer tips van Unox

Voor al mijn single vriendinnen en voor iedereen die net als ik graag tijdens een me-time moment van een Unox Soep in Zak variant geniet, er zijn nu ook 1-persoons porties. Of het nou is tijdens de lunch na een urenlange online-vergadering of ’s avonds om je handen op te warmen na een koude wandeling, deze Unox 1-persoons porties heb je in een handomdraai op tafel, ideaal voor mensen die geen keukenprinses zijn zoals ik.

Yammie Yammie, ik ben dol op de Unox Good Pasta! Er is nu een nieuwe variant, de Unox Good Pasta 4-kazen! Good pasta is een snelle pastasnack voor de lekkere trek, die je snel en makkelijk klaar kunt maken. Precies wat bij mij past want uren in de keuken staan daar hou ik niet van.

En voor iedereen die vond dat er meer variatie moest komen in het Unox soep in blik aanbod. Tadaaaa, er zijn drie nieuwe soepen in blik! Een vegetarische erwtensoep, een pompoensoep en een aspergesoep.

Doe jij ook mee met de Unox Thuisduik 2022?

Print Friendly, PDF & Email