Hoe leuk is het als je op reis bent om ook wat unieke bezienswaardigheden op Malta te gaan ontdekken. Natuurlijk moet je de hoogtepunten en bekende bezienswaardigheden op Malta en Gozo bekijken, maar een paar unieke activiteiten beleven tijdens je vakantie maakt het nog leuker en interessanter!

Unieke bezienswaardigheden op Malta

Voor mij is een reis niet compleet zonder iets unieks te hebben gezien, iets bijzonders te hebben beleefd of iets uitzonderlijks te hebben ontdekt. Hiermee zorg ik ervoor dat elk van mijn reizen een leuke twist krijgt.

Zo ontdekte ik ook op het eiland Malta een paar unieke bezienswaardigheden die leuk, interessant en bijzonder  zijn om te bekijken en bezoeken. Ik ben nu drie keer op reis naar Malta, Gozo en Comino geweest en een paar van mijn favoriete unieke bezienswaardigheden op de eilanden zie je hieronder! Één bijzondere bezienswaardigheid op Malta moet ik nog steeds eens bezoeken, de volgende keer ga ik naar het Hypogeum!

*Ontdek hier wat je nog meer kan zien en doen op Malta;
**Bekijk hier al mijn persoonlijke reistips naar Malta, Gozo en Comino

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Valetta Underground Tunnels bezoeken

Kanonschoten Malta, Upper Barrakka Gardens – Valetta

Praat je over de Saluting Battery dan is de kans groot dat niemand weet waar je het over hebt. Maar heb je het over de kanonschoten in Malta in de Upper Barrakka Gardens dan gaat er bij sommige mensen al iets rinkelen.

De Saluting Battery is in 1566 aangelegd door de Ridderorde van St. John. Tot 1954 werd de locatie gebruikt door het Maltese leger. Je kan de gehele dag door de Upper Barakka Gardens bezoeken en van bovenaf een blik werpen op de Saluting Battery. Maar wil je echt verrast worden zorg dan dat je er om 12.00 en/of om 16.00 uur bent want dan worden de ceremoniële saluutschoten afgevuurd.

*Ontdek hier alles over de kanonschoten op Malta.

Kanonschoten Malta

De Valetta Underground Tunnels bezoeken

In de zomer van 2022 heb ik de Valetta Underground Tunnels mogen bezoeken, het is een van de nieuwste bijzondere en unieke bezienswaardigheden op Malta die zijn opengesteld voor het publiek. Het is ongelofelijk om te bedenken dat als je door de stad loopt wat voor immens netwerk aan ondergrondse tunnels en ruimtes onder de nieuwe stad ligt.

Ooit groeven de ridders van Malta de tunnels uit voor militaire doeleinden en graanopslag. Later werden de Valetta Underground Tunnels gebruikt voor de opslag en drainage van water. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de ondergrondse tunnels gebruikt als schuilplaatsen voor de vele luchtaanvallen op de stad. Op de muren zie je onder andere nog tekeningen van de wanhoop en het verzet in die tijd. Ik heb er een uitgebreid artikelen over geschreven dat ik je uiteraard aanraad om te lezen.

*Bekijk de Tripadvisor reviews hier en op Viator hier;
**Lees hier alles over de Valetta Underground Tunnels bezoeken op Malta;
*
**Bestel je tickets online bij via Viator of bij het National Museum of Archaeology in Valetta.

Unieke bezienswaardigheden Malta

Bezoek de filmset Popey Village

Popey the Sailor men, één van de unieke bezienswaardigheden op Malta! Ik keek het vroeger altijd met mijn vader die vond het zelf zo leuk. Toen ik hoorde dat Popey Village echt bestaat moest ik direct aan mijn vader denken en wist ik; ‘dat wil ik zien‘.

In 1980 werd Popey Villa gebouwd als filmset. Robin Williams speelde Popeye en Shelly Duval was Olijfje. Uiteindelijk is de filmset nooit afgebroken en is het vooral voor kinderen een populaire toeristische attractie en unieke bezienswaardigheid op Malta. Verwacht niet een hele Popeye ambiance. Popey Village op Malta is wel erg toeristisch ingestoken vind ook collega reisblogger Yvonne.

Popeye Village ligt in het noordwesten van Malta op anderhalve kilometer van Mellieha Bay. Heb je geen tijd voor een bezoek aan Popey Village? Parkeer je auto dan op de klif nabij Popey Village en bekijk de filmset van bovenaf.

*Bekijk de Tripadvisor reviews hier;
**Koop online je tickets voor
Popey Village;
***Leuk, bekijk ook al deze film locaties op Malta.

Popey Village Malta

Hypogeum, een ondergrondse tempel

Ik was samen met Stephanie van het reisblog Expeditie Aardbol op Malta in 2018. Zij is fan van de reisgids; “Atlas Obscura“, een atlas voor ’s werelds meest bijzondere plaatsen. 

Stephanie vertelt; Het Ħal Saflieni Hypogeum is een van de meest speciale plekken op Malta. Deze ondergrondse tempel is een van de oudste begraafplaatsen ter wereld en het leek mij heel bijzonder om daar een kijkje te nemen. Er mogen namelijk maar een paar mensen per dag naar binnen, dus je moet geluk hebben om een kaartje te bemachtigen.

Afdalen in de tempel

Een bezoek aan de ondergrondse begraafplaats begint met een korte film, waarbij de geschiedenis van Malta en het Hypogeum worden belicht. Een leuke manier om wat meer te weten te komen over de achtergrond van deze plek, al is het hoogtepunt natuurlijk de afdaling in de tempel zelf. Dat doe je in een kleine groep en onder begeleiding van een gids.

Iedereen heeft een audioguide en al wandelend door het ondergrondse gangenstelsel luister je naar de verhalen. Zo wordt verteld over de ontdekking van de tempel, leer je meer over de functie van de verschillende ruimtes en word je gewezen op de bijzondere rotsschilderingen. De plek komt daardoor echt tot leven en je kunt je goed voorstellen hoe dit er 6000 jaar geleden uit moet hebben gezien.

Reserveren: Het Hypogeum is een van de meest unieke bezienswaardigheden op Malta. Als het je lukt om een ticket te bemachtigen ben je één van de maximaal 60 bezoekers per dag die een voet naar binnen mag zetten. Dat betekent dat als je hierheen wilt je van te voren een ticket moet reserveren. De wachttijd kan aardig oplopen, ga je in de zomer naar Malta dan moet je minstens 3 maanden van te voren je ticket bestellen. In de wintermaanden moet je rekening houden met 2 à 3 weken.

Een ticket voor het Hypogeum koop je online via de officiële website van het Hypogeum. Wil je ondergronds foto’s maken? Dan moet je dat van te voren aanvragen. Wil je het toch last minute proberen? Er zijn dagelijks 2 last-minute tours om 12:00 en 16:00 uur. Ga de dag ervoor naar het Nationaal Museum voor Schone Kunsten in South Street in Valletta en informeer naar de mogelijkheden om de unieke bezienswaardigheden op Malta te bezoeken.

Hypogeum Malta

Wat je niet wist over Malta 

Elke reisbestemming heeft zijn eigen unieke bezienswaardigheden, bijzondere wetenswaardigheden en leuke weetjes. Ik zocht uit wat de meeste mensen nog niet wisten over Malta en deed zelf ontdekkingen tijdens mijn reis naar Malta die ik nog niet wist.

 1. Gozo heeft meer kerken dan dorpen;
 2. Met je huurauto op Malta rij je aan de linkerkant;
  *Handig, tips voor auto huren Malta en tips voor links rijden.
 3. Er zijn op geen enkel eiland bossen, bergen of rivieren te vinden;
 4. De taal Maltees is een mengelmoes van Arabisch, Italiaans, Frans en Engels;
 5. Malta is sinds 1964 onafhankelijk na 150 jaar een Britse kolonie te zijn geweest;
 6. In 1565 werd Valletta geschetst en daarmee is het de eerste geplande stad in Europa;
 7. Er zijn delen van de films; ‘Gladiator’, ‘Troy’, ‘Captain Philips’ delen van de serie ‘Game of Thrones’ en de laatste Jurassic Parc film opgenomen. Bekijk hier alle film locaties in Malta;
 8. Malta is niet één eiland, het is een archipel. Archipel Malta bestaat uit zeven kleine eilandjes, waarvan vier onbewoond. Malta en Gozo zijn de grootste eilanden en Comino volgt daarna;
 9. Al in het jaar 5000 voor Christus leefden er mensen op Malta. 5000 Jaar voor Christus, dat is niet te bevatten! Wil je meer weten over de geschiedenis van Malta, lees dan zeker even het artikel van mede reisgenoot, journalist en archeoloog, Joost Vermeulen.

Auto huren Malta

Reisvideo Malta, vol tips voor vakantie Malta

Malta, een ideale bestemming voor een zonvakantie, een lang weekend weg en een citytrip naar Valletta. Wil je in drie minuten zien of Malta jouw volgende reisbestemming is? Bekijk dan snel mijn reisvideo van Malta.

Welke unieke bezienswaardigheden op Malta wil jij wel eens zien?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email