Ben jij op zoek naar leuke Istanbul tips voor tijdens je stedentrip? Bezoek dan zeker deze uitzichtpunten in Istanbul en kijk uit over de stad.

Uitzichtpunten in Istanbul

Waan je even in een totaal andere wereld tijdens een stedentrip in Istanbul. Istanbul is de grootste stad van Turkije en ligt aan de rivier de Bosporus. Dwaal door de straatjes, verbaas je bij de grootse moskeeën en ervaar deze stad die op twee continenten ligt.

Om te ontdekken hoe groot Istanbul eigenlijk is zou je de stad eens van boven moeten bekijken vanaf diverse invalshoeken. Ik heb een paar uitzichtpunten in Istanbul voor je op rij gezet waar je uit kan kiezen.

*Ook leuk, ontdek street art in Istanbul.
**Ga lekker ontspannen in de hammam in Istanbul bij Hürrem Sultan Hamami.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Uitzichtpunten in Istanbul

Beklim de Galata Tower voor 360ºuitzicht

Aan de noordkant van de Gouden Hoorn, in het Europese deel van Istanboel vind je de ronde Galatatoren. De Galata Tower is een van dé bezienswaardigheden in Istanbul. De originele toren werd gebouwd van hout in de 6e eeuw. Maar deze versie van steen staat er sinds de 14e eeuw en is daarmee gelijk een van de oudste bezienswaardigheden in Istanboel.

*Skip de rij en boek je tickets voor de Galatatoren alvast online.

Uitzichtpunten in Istanbul

Ga naar een van deze rooftopbars

Ideaal, geniet van een drankje en/of een hapje bij een rooftopbar of restaurant met uitzicht in Istanbul en je kan gelijktijdig genieten van het uitzicht over de stad.

*Bezoek deze rooftop bars en restaurants met uitzicht in Istanbul.

Rooftop restaurants met uitzicht in Istanbul

Bezoek het Topkapi Paleis en kijk uit over Istanboel

Het Topkapi Paleis is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Istanbul. Een stedentrip Istanboel zonder een bezoek aan dit paleis is niet compleet.

Het Topkapi Paleis was ooit de residentie van een Ottomaanse Sultan. Verwacht geen weelderig paleis waar je van kamer naar kamer loopt. Het Topkapi Paleis is eigenlijk een soort klein dorp op zich waar je uren kan rondwandelen. Je bezoekt onder andere de hoofdwoning van de sultan, de moskee en het administratieve hoofdkantoor van de Ottomaanse sultans. Trek er dan ook minimaal twee uur voor uit om van alles te ontdekken.

*Skip de rij en boek je ticket voor bezoek Topkapi Paleis alvast online.

Uitzichtpunten Istanboel

Uitzichtpunt en theehuis met terras Pierre Loti Hill

Op zoek naar het beste uitzicht over de Gouden Hoorn en de Bospurus? Reis met de kabelbaan naar de top van Pierre Loti Hill. In de 19e eeuw dronk de Franse schrijver Pierre Loti hier zijn thee en de heuvel en het theehuis Pierre Loti Café is dan ook vernoemd naar hem.

Vanaf het centrum van Istanbul kan je hier met de tram naar toe reizen en voor het laatste stuk de heuvel op kan je in de kabelbaan stappen naar een van de beste uitzichtpunten in Istanbul. Ben je nog niet in de wijk Balat geweest? Pak daarna de tram of een taxi naar Balat Street om de umbrella street  en street art in Istanbul in deze wijk te spotten.

Locatie: Piere Loti Hill.

Uitzichtpunten Istanbul

Welke uitzichtpunten in Istanbul wil jij bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email