Compleet overzicht van dé uitzicht- en uitkijkpunten van Den Haag en Scheveningen. Met de opening van een aantal nieuwe attracties in Den Haag en Scheveningen is het nu de tijd om het centrum van Den Haag en de badplaats van Scheveningen van bovenaf te gaan bekijken.

Uitkijkpunten van Den Haag en Scheveningen tips

Je moet er wat voor over hebben maar na 288 treden kan je vanaf het platform van de Haagse kerktoren genieten van het uitzicht over de binnenstad en in de verte de badplaats Scheveningen. Heb je geen zin om al die treden te beklimmen dan raad ik je aan om naar The Penthouse te gaan want daar kan je met de lift naar boven voor een weids uitzicht.

Hou je van actie en avontuur dan kan je sinds kort ziplinen van de Piertoren naar de Pierboulevard. Stap je liever aan boord van het reuzenrad dan heb je alle tijd om van het uitzicht te genieten want gemiddeld draai je drie keer rond. Last but not least, beklim de vuurtoren in Scheveningen. Genoeg opties dus om te genieten van het uitzicht van één van de uitkijkpunten van Den Haag en Scheveningen.

*Bestel online tickets voor regulier bezoek aan De Haagse Toren;
**Bestel online je tickets voor het reuzenrad op De Pier in Scheveningen!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Uitkijkpunten Den Haag

Een stad van boven bekijken is altijd een goed idee. In Den Haag heb je meerdere opties om naar een uitkijkpunt of uitzichtpunt te gaan. Wat dacht je van de trappen beklimmen van de Haagse Kerktoren voor een uitzicht over de binnenstad van Den Haag?

Of ga je liever met de lift naar de Skybar van The Penthouse? Of reis je door naar Scheveningen en kijk je liever vanuit de verte op de skyline van Den Haag en het strand.

*Bestel online tickets voor regulier bezoek aan De Haagse Toren;
*Bestel online je tickets voor het reuzenrad op De Pier in Scheveningen!

360° uitzichtpunt Den Haag van De Haagse Toren (kerktoren)

Beklim onder leiding van een gids de 288 treden van de Haagse kerktoren. Eenmaal boven heb je een spectaculair 360° uitzicht over de binnenstad en de Haagse badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. De zeskantige toren uit de vijftiende eeuw behoort tot de oudste gebouwen van Den Haag. Je vind De Haagse Toren aan de Riviervismarkt 5 in het centrum van Den Haag.

*Bestel online tickets voor regulier bezoek aan De Haagse Toren;

 

 

De Haagse kerktoren - Grote Kerk

Uitzicht over Den Haag vanuit de Haagse Toren

De Haagse Toren bij station Hollands Spoor, in de volksmond ook wel het ‘strijkijzer’ genoemd en bij velen bekend van The Penthouse Skybar, biedt ook een uitzichtpunt. Met de lift kan je voor €9,- euro naar boven om te genieten van het uitzicht. Je kan kiezen voor de glazen of dichte lift en na het uitzicht met de coupon aan je voucher nog een drankje bestellen. Adres: Rijswijkeplein 786.

 de top van de Haagse Toren

Uitkijkpunten Scheveningen

Ook in Scheveningen heb je een aantal mogelijkheden qua uitkijkpunten om Scheveningen vanaf boven te zien. Als je van avontuur houdt kan je genieten van het uitzicht over Scheveningen als je gaat ziplinen. Doe je het liever wat rustiger aan dan beklim je de vuurtoren of de Piertoren zodat je alle tijd hebt om van het uitzicht te genieten.

*Bestel online je tickets voor het reuzenrad op De Pier in Scheveningen!

Zeil per zipline over de Scheveningse Pier

Hou jij van actie en avontuur? Dan bof je want Zipline Scheveningen is dé nieuwe attractie voor thrill seekers. Vanaf de 55 meter hoge Pierrtoren op de Pier kan je je laten vastmaken aan een zipline.

Met een snelheid van gemiddeld zestig tot negentig kilometer per uur kan je ruim 350 meter naar beneden ‘zippen’. De Zipline Scheveningen van Zip Holland is in het hoogseizoen geopend van 11.00 tot 20.00 uur en is geschikt voor waaghalzen van alle leeftijden met een minimale lengte van één meter. Zippen kan alleen of met zijn tweeën naast elkaar. Wil jij met korting zippen bij Zipline Scheveningen? reserveer dan online jouw tickets met per persoon.

Als je alles wil weten over Zipline Scheveningen met korting, de openingstijden voor 2018, tips wat je aan moet, wilt weten wat wel en niet mag en mijn ervaring lezen? Check dan mijn uitgebreide Zipline Scheveningen met korting artikel.

Beklim het uitkijkpunt op de Piertoren

Durf je niet te ziplinen en moet je er niet aan denken om te gaan bungeejumpen? Dan beklim je gewoon gratis en voor niets de Piertoren voor evengoed een mooi uitzicht over het lange zandstrand, de Pier, De Noordzee en de Scheveningse skyline met haar duinenpartij.

Beklim de Piertoren

Uitzicht Scheveningen vanuit het reuzenrad

Scheveningen mag zich de eerste Europese stad noemen met een reuzenrad boven zee. Reserveer online alvast je tickets voor Skyview De Pier. Het veertig meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels voor maximaal zes personen en er is zelfs een VIP-gondel met een glazen bodem.

Zo kan je optimaal genieten van het uitzicht over het 11 kilometer lange zandstrand en de Haagse skyline. Een rit duurt ongeveer twintig minuten.

*Ook leuk, slapen op De Pier in de Pier Suites!
**Bestel online je tickets voor het reuzenrad op De Pier in Scheveningen!

 

Ontdek Scheveningen vanuit het reuzenrad

Beklim de vuurtoren in Scheveningen

Elke woensdag- en zaterdagmiddag kan je om 14.00 uur de 30 meter hoge vuurtoren van Scheveningen beklimmen. Reserveren is noodzakelijk en er geldt een minimum aantal personen van zes. Reserveren kan via Muzee Scheveningen, 070-3500830. Kinderen onder de 5 jaar worden om veiligheidsredenen niet toegelaten. Adres: Vuurtorenweg.

Beklim de vuurtoren in Scheveningen

Op zoek naar meer Den Haag of Scheveningen tips?

Heb je de uitkijkpunten van Den Haag en Scheveningen gezien? Check dan ook mijn andere tips over wat te doen in Den Haag en Scheveningen. Omdat ik op Scheveningen woon en in Den Haag werk bruis ik van de tips.

Een aantal zijn er reeds op mijn blog verschenen maar de meeste zitten verreweg nog steeds in mijn gedachten. Mocht je dus op zoek zijn naar een leuke insidertip, laat dan even een comment achter. En leuk om te weten en te lezen, check ook even mijn; “Wist je dat over Den Haag“?

De Franse Tuin in Den Haag - Noordeinde

 Naar welke uitkijkpunten van Den Haag en Scheveningen wil jij?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email