Als je mijn artikel hebt gelezen met een overzicht van de mooiste uitzichtpunten op Jersey op de Kanaaleilanden, dan weet je het al. En zo niet, dan weet je het nu! Het uitkijkpunt bij Plémont Beach is één van de beste bezienswaardigheden op Jersey, enerzijds vanwege de ruigheid en de natuur. Anderszijds vanwege het feit dat je hier het grote getijdenverschil kan zien. Jersey is een van de drie beste bestemmingen ter wereld met de grootste getijdenverschillen.

Uitkijkpunt Plémont Beach, ga met eb en vloed, check getijden tabel

Een leuk weetje over Jersey is dat het Kanaaleiland een van de grootste getijdenverschillen ter wereld heeft, de derde om precies te zijn. Als het eb is op Jersey, dan verdubbelt Jersey bijna in omvang. Bij de grootste getijden van het jaar is het getijverschil maar liefst twaalf meter!

Deze bijzondere getijdenstromen creëren steeds een veranderende achtergrond, daarom moet je wat mij betreft Plémont Beach bij eb en bij vloed bezoeken. Zo zie je het beste het enorme getijdenverschil Het is een beetje dom van mijzelf, dat ik niet precies dezelfde foto heb gemaakt want dan kan je echt goed het getijverschil zien. Maar met de foto’s hieronder, geeft het je hopelijk een idee van wat je kan verwachten.

Wat mij betreft rij je eerst naar Plémont als het vloed is. Je kan dan tot aan het restaurant en het Lifeguard uitkijkpunt komen. Verwonder je over de golven die tegen de kliffen en rotsen klotsen. Check de getijden tabel voor Jersey zodat je weet wanneer het eb is bij Plémont. Hopelijk ben jij net zo blij verrast als ik! Als je bij eb terugkomt bij Plémont dan zal je een breed zandstrand zien en je kan de trap af wandelen naar het strand. Veel Jersians genieten bij eb van het strandleven.

Je kan de Plémont grot van dichtbij bekijken en je kan erin wandelen. Je kan zelfs onder een kleine waterval staan. Hoe bijzonder is dat?! Neem de tijd om alles te ontdekken en te genieten van dit natuurverschijnsel. Er ontstaan ook een paar Plémont Rock Pools.

Het is een beetje stom dat ik niet precies dezelfde foto heb gemaakt toen ik er met eb en vloed was. Dus ik hoop dat ik je een beetje een goed idee kan geven van het bijzondere getijden verschil.

*Bekijk hier alle tours en excursies op Jersey;
*Handig! Bekijk hier de Jersey getijden tabel;
*Fijn te weten! Mijn kleding tips voor de Kanaaleilanden;
*Ook leuk! Volg een bijzondere yoga les op Jersey bij kasteel;
*Bekijk hier de rest van de mooiste uitzichtpunten op Jersey eiland;
✈ Zin om te gaan? Check hier de vluchten naar Jersey via Skyscanner;
🚗Ontdek hier al mijn tips en ervaringen voor een auto huren op Jersey Kanaaleilanden;
🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Uitkijkpunt Plémont Beach

Plemont Beach Tides Table

Plémont Rock Pools

Strand Jersey eiland

Mooie stranden Jersey > Plémont Beach

Wat mij betreft is Plémont Beach één van de mooiste stranden op Jersey. Mooi, omdat je maar een paar uur kan genieten van het strand van Plémont vanwege het getijden verschil. Je ziet het strand namelijk alleen als het eb is.

Mooie stranden Jersey

Mooie stranden Jersey

Eb bij Plémonte Beach

Plémont Rocks, de grotten bij Plémont > alleen bij eb

Je kon het al lezen in de introductie van dit artikel, er valt zoveel te zien en te ontdekken zodra het eb is bij Plémont beach. Ineens kan je via het strand de grotten van Plémont bereiken. Er is een kleine waterval, waar je achterlangs kan lopen door de grot. Dat geeft weer mooie doorkijkjes naar het strand en de zee.

Plémont Rocks - Grotten Plémont

Grotten op Jersey

Bezienswaardigheden JErsey

Plémont Caves Jersey

Twee grote standbeelden van puffins, gemaakt van geweven takken

Loop vanaf de parkeerplaats boven een stuk naar rechts, dan zie je een tweetal grote puffins staan, geweven van takken. Als je nog verder doorloopt, zie je een paar ruïnes en een ruïne van een oude wachttoren.

Puffins Jersey Statue

Tip parkeren bij Plémont uitkijkpunt

Als je met je huurauto aankomt kan je gelijk de grote parkeerplaats op rijden. Vanuit de hoek van de parkeerplaats kan je via een kronkelende trap de rots af wandelen naar het uitkijkpunt Plémont. Als het zonnig weer is en eb dan zou ik zeker hier je huurauto gratis parkeren, want Plémont is zeer druk bezochte bezienswaardigheid op Jersey én een van de favoriete plekken van de Jersians zelf.

Is het vloed en slecht weer, laat je dan niet afschrikken door de witte borden met rode randen langs de kant van de weg. Rij gewoon zelfverzekerd het geasfalteerde kronkelpad af. Let op bij de bochten, je wilt niet met je huurauto langs de stenen en muurtjes schrapen. Toeter ook even voor de bocht en draai de bocht om naar beneden, daar is namelijk ook een kleine parkeerplaats met ongeveer zeven parkeerplaatsen, waarvan één minder valide parkeerplaats.

Tip parkeren bij Plémont uitkijkpunt

Zet jij het uitkijkpunt Plémont Beach ook gelijk op je ‘doen op Jersey’ lijst?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email