Kamperen in Nederland, ik heb het nog nooit back to basic gedaan. Wel heb ik in april geglampeerd, maar met een toilet, kachel, tv en douche in de tent is dat wel even wat anders. Binnenkort kunnen kampeerliefhebbers hun hart weer ophalen. Van 4 tot en met 8 juni kan er gekampeerd worden op unieke plekken in de Noordoostpolder tijdens het Uit-jeTent weekend.

Uit-jeTent Weekend, 4 tot en met 8 juni

Van 4 tot en met 8 juni kunnen kampeerders weer voor een prikkie, €5,- á €10,- kamperen op unieke plekken in de Noordoostpolder. Naast de mogelijkheid om eens totaal ergens anders te overnachten wordt er ook een bomvol programma aangeboden met culturele, kunst en muziek activiteiten en open tuin wandelingen, boerderij bezoeken en uitgestippelde wandel- en fietsroutes langs polderslootjes, dijken, akkers en bos.

Op 6 juni is er een speciale lichtjestocht op Unesco werelderfgoed Schokland. De legende; de motketel van Schokland, staat deze avond centraal. ,,Gao niet, Berend. t Is precies een aovend det de eksen dansen umme de motketel. Det doen ze altied in stormachtige nachten, dan komen ze uut eel Friesland, Overiessel en Gelderland nao Schokland. Gao niet!”

Je kan er een weekend lang op uit en doen wat jij leuk vindt. Uit-je-Tent deelnemers kunnen een lijst aan kortingsbonnen uitprinten om leuke dingen te gaan ondernemen.

Waar kan je overnachten?

Eigenlijk is wel vijf dagen veel te kort want er zijn zoveel unieke slaapplaatsen waar je naar toe kan.
Zo kan je bijvoorbeeld op werelderfgoed Schokland overnachten, ergens midden in de natuur, op een boerderij, in een wijngaard of bamboebos, of slaap je liever op een boot of wil je je paard meenemen? Je kan het zo gek niet bedenken of het kan. Je kan zelfs een poldermatras huren!

Uit-jeTent Weekend in de Noordoostpolder

Op d’n Akker” is een locatie die ik je zeker kan aanraden. Kan jij de geluiden van kippen, kalkoenen, ganzen en schapen als je ’s nachts in je tent ligt? En denk er eens aan dat je in de ochtend je tent open ritst en uitkijkt over langgerekte weilanden en akkers en naast je de Belgische trekpaarden grazen. Het laagdrempelige en vrije boerenleven staat hier centraal, eigenaar Adriaan hoor je van ver al aankomen op zijn klompen. Uniek op deze locatie is het weilandsurfen. Als paardenliefhebber ben ik hier zelf groot fan van. Denk aan een paar grote Belgische paarden met daarachter een zeil. Lukt het jou om daarop te blijven staan? Op dit moment zijn er nog 23 plekken beschikbaar.

Waar je ook wilt overnachten check de Uit-jeTent website voor alle info, prijzen, regels en voorzieningen.

De Noordoostpolder lokt je uit je tent! Kom jij ook kamperen op een unieke locatie voor een prikkie?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post