Ben je op zoek naar typisch Haagse dingen? Of het nou een leuk Haags souvenir is om mee te nemen of iemand een puur Haags cadeau geven. Als Hagenaar heb ik alle leuke cadeaus voor Hagenezen, Hagenaars en toeristen op een rij gezet.

Leuk, een Haags souvenir

Iemand een typisch Haags cadeau geven, dat is weer eens wat anders! Ken jij iemand die vroeger in Den Haag woonde en nog steeds van de stad houdt? Dan is een cadeaupakket uit Den Haag vol met lekkernijen een leuk idee. Of spaar jij graag leuke vakantie souvenirs en wil je weten wat nou echte Haagse souvenirs zijn?

De meeste mensen kennen de Haagse hopjes wel en Haagse Harry is ook bekend, zeker na de onthulling van het standbeeld op de Grote Markt. Er zijn dan ook vele soorten Haagse Harry souvenirs te koop. Het is wel grappig dat als je zoekt naar ’typisch Haagse cadeau’s, dat je dan ook het zoekwoord; ‘cadeau voor kakker’ tegenkomt. Misschien vanwege de ‘Haagse kouwe kak’, die vroeger niet wilden dat werklui in huizen hun lunch opaten. Die werklui moesten maar naar een Haags koffiehuis voor een Haags bakkie pleur, (koffie).

Een van de typisch Haagse dingen die ik niet kende bij het schrijven van dit artikel was het Haagse streekproduct, de Haagse Poffâh. Blijkbaar is het een van de typisch Haagse streekproducten.

Typisch Haagse streekproducten

Wil je weten wat typisch Haagse streekproducten zijn? Een paar kende ik wel maar ik ben verrast door het enorme aanbod aan typisch Haagse streekproducten. Er is zoveel….

 • Hmmm, de Haagse Hopjes
 • Yammie, de Haagse Ooievaartjes (koekjes)
 • Proef en koop  Haagse jenever bij Van Kleef
 • Ken jij de Haagse Poffâh? Er is zelfs Haagse Poffâh likeur
 • Ontdek de Haagsche Kakker en Den Haagelslag van Bakkerij Hessing 
 • Haags bier is fijn, denk aan Kompaan bier, Eiber bier of het Haagse bier, Bukkûh bier
 • Bekijk alle cadeaus met thema Den Haag bij Paagman!

Typisch Haagse streekproducten

Typisch Haags cadeau

Wil je iemand een Haags cadeau geven? Dan zijn de typisch Haagse streekproducten natuurlijk een leuk idee. Maar je kan ook eens denken aan een leuk spel met een Haags tintje, zoals:

 1. Haagse kwartet

 

Monopoly Den Haag editie 

Lokaal shoppen in Den Haag

Op vakantie struin je over een lokale markt, ga je langs de dorpsbakker, verbaas je je over de soorten groenten en stappen de meeste mensen de leuke kleine winkeltjes in. Dat kan je thuis ook allemaal doen als je lokaal gaat shoppen.

 1. Bestel een typisch Haags biertje online zoals Kompaan bier of koop het Haagse bier, Bukkûh bier.
 2. Bekijk de Haagse Schatten Pakketten, vol met een diversiteit aan producten van Haagse ondernemers.
 3. Bekijk alle Haagse specialiteiten en lekkernijen bij Het Bakkertje.
  *Het Bakkertje verpakt de Haagse specialiteit in een doos met een Haagse Harry illustratie die speciaal door ras-Hagenees en striptekenaar Marnix Rueb is ontworpen. Online bestellen en bezorgen kan vanaf €25,-.

Lokaal shoppen in Den Haag

Wat vind jij een leuk typisch Haags cadeau als souvenir?

Print Friendly, PDF & Email