In elke stad beklim ik wel een heuvel, een of andere toren of wat dan ook om maar uit te kunnen kijken over een stad. In Turijn deed ik iets unieks. Ik stapte aan boord van de Turin Eye, de grootste vastgebonden luchtballon ter wereld.

Turin Eye

Sinds drie jaar kan je vanuit het Turin Eye de stad bekijken vanuit de lucht. Het is een zogenoemde HiFlyer ballon dat aan de grond geremd wordt. Een paar leuke facts en figures;

  • De diameter van de ballon is 23 meter
  • De hoogte van de mand tot aan het topje van de ballon is 36 meter
  • Bij goed weer kan je 20 kilomter ver kijken
  • De banner op de ballon kan je op een afstand van 5 kilometer nog zien
  • Per jaar stappen er gemiddeld 45.000 mensen aan boord
  • In totaal kunnen er 30 mensen tegelijk in
  • Je vliegt op een hoogte van maximaal 150 meter

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht          Turijn vanuit de lucht

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turin Eye

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turijn vanuit de lucht

Turijn vanuit de lucht

Gisterochtend stapte ik samen met mijn moeder aan boord van de Turin Eye. We hadden geluk met het weer, het was vrijwel windstil en het was zonnig met een klein beetje bewolking in de verte. De start was wat hobbelig maar daarna heb je echt het gevoel dat je door de lucht zweeft naar een maximale hoogte van 150 meter. Onder ons zien we een oud treinstation dat gesloten werd na de Tweede Wereldoorlog. We gaan hoger en hoger en dan hangen we in de lucht met een geweldig uitzicht over de immense stad, de heuvels en in de verte de bergen. Wowww, wat een belevenis! Scroll ook even door naar het einde, daar staat mijn video;).

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

 

Turin Eye

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turijn vanuit de lucht

Wil je ook Turijn vanuit de lucht zien?

Als je ook de Turin Eye in wilt bezoek dan eerst de website voor de meest up to date info en/of bel met de organisatie om te vragen of ze open zijn. De openingstijden zijn afhankelijk van het weer. Als ze open zijn gaat er elke 20 minuten een vlucht en dat ziet er zo uit:

De Turin Eye staat in een buitenwijk van Turijn maar is vanaf het centrum te lopen in ongeveer 30 minuten.

Avio San Michele SRL
Piazza Borgo Dora 1, Giardino Card. Pellegrino
Tel. +39-011-4367033
Cell. +39-342-1336565

Wat kost de Turin Eye?

Kinderen tot 6 jaar zijn gratis. Kinderen van 6 tot 14 jaar betalen doordeweeks €6,- en in het weekend en tijdens vakanties €7,50. Ouder dan 14 jaar? Dan betaal je doordeweeks €13,- en in het weekend en tijdens vakanties €15,-.

Voor alle kortingsbon liefhebbers, check je hotel of scoor ergens een folder zoals onderstaande voor €2,- korting per persoon.

Turin Eye

Heb jij wel eens in een luchtballon gevlogen?

PalioTours
De afgelopen week heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Ik eindigde de reis in Turijn. Stay tuned…alle belevenissen komen snel online.

Print Friendly, PDF & Email