In elke stad beklim ik wel een heuvel, een of andere toren of wat dan ook om maar uit te kunnen kijken over een stad. In Turijn deed ik iets unieks. Ik stapte aan boord van de Turin Eye in Turijn, de grootste vastgebonden luchtballon ter wereld.

Turin Eye in Turijn!

Vanuit het Turin Eye in Turijn kan je de stad bekijken vanuit de lucht. Het is een zogenoemde HiFlyer ballon dat aan de grond geremd wordt. Een paar leuke facts en figures;

  • De diameter van de ballon is 23 meter;
  • In totaal kunnen er 30 mensen tegelijk in;
  • Bij goed weer kan je 20 kilometer ver kijken;
  • Je vliegt op een hoogte van maximaal 150 meter;
  • Per jaar stappen er gemiddeld 45.000 mensen aan boord;
  • De hoogte van de mand tot aan het topje van de ballon is 36 meter;
  • De banner op de ballon kan je op een afstand van 5 kilometer nog zien.

*Ontdek ook deze tips voor proeven en lekker eten in Turijn

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht          Turijn vanuit de lucht

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turin Eye

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turijn vanuit de lucht

Turijn vanuit de lucht

Gisterochtend stapte ik samen met mijn moeder aan boord van de Turin Eye. We hadden geluk met het weer, het was vrijwel windstil en het was zonnig met een klein beetje bewolking in de verte. De start was wat hobbelig maar daarna heb je echt het gevoel dat je door de lucht zweeft naar een maximale hoogte van 150 meter.

Onder ons zien we een oud treinstation dat gesloten werd na de Tweede Wereldoorlog. We gaan hoger en hoger en dan hangen we in de lucht met een geweldig uitzicht over de immense stad, de heuvels en in de verte de bergen. Wowww, wat een belevenis! Scroll ook even door naar het einde, daar staat mijn video;).

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turin Eye: Turijn vanuit de lucht

Turijn vanuit de lucht

Wil je ook Turijn vanuit de lucht zien?

Als je ook de Turin Eye in Turijn wilt bezoek dan eerst de website voor de meest up to date info en/of bel met de organisatie om te vragen of ze open zijn. De openingstijden zijn afhankelijk van het weer. Als ze open zijn gaat er elke 20 minuten een vlucht en dat ziet er zo uit:

Turin Eye

Heb jij wel eens in een luchtballon gevlogen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.


Print Friendly, PDF & Email