En de reistags gaan weer rond in reisbloggersland, afgelopen week werd ik maar liefst 2 keer genomineerd en voor 1 tag zelfs door 3 mensen. Zowel Traveljunks, Chantal, als Sheelagh is nieuwsgierig naar mijn reis top 5. Marcella bedacht deze reistag ooit en nu moet ik de keuzes gaan maken voor mijn favorieten op reis, hmm lastig!

In deze reistag neem ik je mee naar mijn fijnste accommodatie, de meest verrassendste stad, laat ik je mijn mooiste kustlijn zien, deel ik een onverwacht pareltje en sta je oog in oog met de gaafste dieren die ik heb gespot op reis.

De fijnste accommodatie

We beginnen gelijk met een moeilijke vraag. Ik heb al in zoveel mooie, bijzondere en gave accomodaties mogen slapen dat het weer een lastige keuze is. Daarom kies ik voor mijn meest recente accomodatie, Hotel Arvina. Hier genoot ik vanaf mijn bed met een top uitzicht op de Alpe di Siusi ook wel bekend als de Seiser Alm in het Italiaanse Zuid Tirol. Leuk detail, het hooi dat is verwerkt achter het glas geeft de kamer een extra natuurlijke uitstraling.

TRAVELTAG: Mijn reis top 5          TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5          TRAVELTAG: Mijn reis top 5

De verrassendste stad

Dit is ook een lastige, de meest verrassendste stad? Ik ben gek op citytrips en de dag dat ik me moet gaan vervelen in een stad moet nog komen. Maar om nou een stad te noemen die mij echt verrast heeft? Dan zou ik eerder met jullie delen dat ik niet begrijp dat veel mensen Athene een stinkstad vinden en de oudheden daargelaten dat er weinig te beleven valt. Want dat vond ik dus absoluut niet. Ik heb me er vijf dagen lang goed vermaakt, genoten van de uitzichten op de twee heuvels en uren geslenterd door de kleine straatjes.

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

De mooiste kustlijn

Keuzes maken blijft een drama voor mij. Eigenlijk heb ik twee hele gave roadtrips langs de kust gemaakt. Maar nu we de zomer tegemoet gaan laat ik het winterse IJsland voor wat het is en benoem ik mijn roadtrip over het Kaapse schiereiland tot mooiste kustlijn. Een route die vele toeristen afleggen maar absoluut meer dan de moeite waard is.

De vergezichten, de ruige kustlijn, verlaten stranden, in het wild levende struisvogels en apen, het meest zuidwestelijke punt van Afrika en pinguins op het strand. En dat allemaal in een trip van 1 dag, langer raad ik je aan;).

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

Het onverwachtse pareltje

Een paar jaar geleden was ik in het Braziliaanse Pipa, gelegen aan de kust tussen Recife en Fortaleza. Na een rondreis van bijna een maand besloten mijn vriendin en ik hier nog een week te relaxen. Bij aankomst dacht ik even hoe moet ik mij hier een week vermaken maar de tijd vloog om. Deze plek heeft mij echt verrast qua gemoedelijkheid, de uitzinigge en verlaten stranden en ik had dan wel gehoopt om een dolfijn te spotten maar ik had nooit verwacht dat ik tijdens een surfles letterlijk werd omringd door een groep dolfijnen, woww wat was dat speciaal.

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

De gaafste dieren

Tja en qua gaafste dieren die ik heb gespot op reis moet ik natuurlijk wel de olifant, leeuw, giraffes en neushoorn noemen tijdens mijn safari door Pilanesberg National Park. Maar ook de struisvogels en apen aan de kust bij de Kaap de Goede hoop was erg bijzonder om te zien, zie de foto’s hierboven. Wat ik jullie ook niet wil onthouden en wat voor mij eigenlijk het meest bijzondere was, is dat ik in het naseizoen in het Canadese Whistler naar het dorp skiede. Daar aangekomen moest ik het laatste stukje lopen omdat de sneeuw al weg was en toen stond ik op nog geen 10 meter afstand oog in oog met een beer. Dat was echt zo bijzonder!

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Fotoblog: Pilanesberg NP

TRAVELTAG: Mijn reis top 5          TRAVELTAG: Mijn reis top 5

Nou ik ben benieuwd wat jullie van mijn Traveltag top 5 vinden. Bij deze nodig ik Denise van Inhetvliegtuig en Milou van Explorista uit. Ik ben benieuwd! Nieuwsgierig naar meer reisdilemma’s van mij? Lees dan ook mijn traveltag “15 reisdilemma’s“.

Print Friendly, PDF & Email