De Travel Tag gaat al een tijd rond in het land der reisbloggers. Toen ik deze tag zag dacht ik gelijk, ik doe ook mee. Nooit gedacht dat het mij behoorlijk wat tijd zou kosten om mijn 25 travelfacts & travel confessions op een rij te zetten. Maar hier zijn ze dan…

1 Reislustig?

Ik kom niet uit een reislustige familie en tot mijn zestiende was ik drie keer op reis geweest. Mijn eerste reis zonder ouders was met mijn toenmalige vriend en zijn ouders, kamperen in Frankrijk. Ik besloot Toerisme te gaan studeren omdat ik meer van de wereld wilde zien. Dat is aardig gelukt, ik heb inmiddels al 32 landen mogen bezoeken.

Snorkelen op Koh Talu          Paardrijden IJsland

TukTuk Bangkok          Klaagmuur - Jeruzalem Israël

2 Grote collectie plakboeken

Mijn moeder maakte al voor mijn geboorte plakboeken. Zowel met foto’s van het dagelijks leven als aparte plakboeken over de vakanties. Ik heb dit van haar overgenomen en ben het zelf gaan doen vanaf mijn zestiende. Ik bewaarde alles, het lokale geld, bonnetjes van het eten, folders, toegangstickets etc. Voor de reis ging ik bij een reisbureau langs voor folders en belde ik het verkeersbureau van het betreffende land voor nog meer folders. Ik knipte alles uit dat met mijn bestemming te maken had en plakte dat ook in het boek. Tijdens de laatste verhuizing ben ik ze eens gaan tellen. Ik heb maar liefst 148 plakboeken, dat zit nu in 12 dozen!!! Mijn bureau lag nog vol met informatie over de reizen van afgelopen jaar, maar met veel moeite heb ik besloten om ermee te stoppen. Ik lig zover achter nu en ben er gewoon te veel tijd aan kwijt hoe leuk ik het ook vind. Gelukkig heb ik mijn reisblog en is dat een soort vervanging voor mij.

3 Ik kan niet kiezen

Ik kan geen keuzes maken qua reizen. Ik vind alles leuk en wil nog zoveel doen en meemaken. Of het nou natuur is of een citytrip, kamperen of een luxe hotel, ik ben overal voor in.

4 Langere periode in het buitenland

Ik hou van reizen en heb inmiddels al twee keer voor een langere periode in het buitenland mogen wonen en werken. Acht maanden in Italië en drie maanden in Spanje, geweldig was het. Nu wil ik ooit nog eens voor langere tijd op reis.

Aan het werk in Spanje tijdens WK Nederland           Met de golfcar op Camping Eden

5 Alles zien en doen op reis

Vroeger reisde ik rond als een Japanner. Ik vouwde alle bladzijden om van de reisgids en kon aan het einde van een reis zeggen dat ik alles had gezien. Ik heb een hele grote collectie reisboeken, reisgidsen, taalgidsen, reisverhalenbundels en inspirerende reisboeken. Tegenwoordig laat ik mij meer meevoeren in het moment, alleen dat maakt reizen al zo speciaal en ik geniet van spontane momenten en dingen ondernemen.

Reisboeken

6 Achter elkaar reizen geeft een kick

Als reisjournalist- en travel blogger mag ik de laatste tijd ontzettend veel mooie reizen maken. Soms ben ik net terug in Nederland en zit ik de volgende dag of zelfs dezelfde dag alweer in het vliegtuig op weg naar de volgende bestemming, daar krijg ik echt een kick van.

7 Ik wil altijd weten wat de volgende bestemming is

Sommige mensen vinden het heerlijk om weer thuis te komen na een reis. Ik kan niet wachten tot ik weer wegga. Het liefste weet ik gelijk al wat mijn volgende bestemming wordt en wanneer ik daarnaar toe ga. Ik moet echt een reis in het vooruitzicht hebben.

8 Alleen op reis

Onlangs heb ik mijn eerste reis alleen mogen maken en binnenkort staat er nog één op het programma. Eerder moest ik er niet aan denken maar nu ik ervan geproefd heb vind ik het geweldig. Ik kan elke dag doen wat ik wil, in mijn tijd en kiezen met wie. Die vrijheid is bijzonder en je ontmoet zoveel mensen. Dat neemt niet weg dat ik natuurlijk ook nog steeds graag met andere mensen de wereld ontdek.

9 Enthousiaste reiziger

Ik word zo enthousiast van reizen dat sommige mensen om mij heen wel eens gek worden als ik weer “Ohhh en ahh roep en oh wat was dat gaaf”. Soms kan ik er maar niet over uitgepraat raken.

Op reis met vriendinnen

10 Gek op korting op reis

Ik ben zuinig op reis zodat ik het maximale eruit kan halen en zo veel mogelijk kan doen. Ik spot altijd overal als eerste de folders, boekjes en coupons op zoek naar kortingen en ik probeer altijd om iets goedkoper te krijgen dan de prijs die wordt aangeboden.

11 Een jetlag, wat is dat?

Ik heb nog nooit last gehad van een jetlag. Hoe dat komt? Ik slaap werkelijk overal en snel ook. In de bus, auto, vliegtuig, noem het maar op. Ik kom altijd uitgerust aan.

12 Droom reis

Mijn droomreis is om eens een trekking te maken te paard en dan het liefst door een wildpark in Afrika om daar mee te galopperen naast een groep giraffen.

13 Lang douchen of badderen op reis

Als ik thuis ben wordt er altijd “gezeurd” dat ik te lang onder de douche sta. Als ik op reis ben dan kan ik veel langer onder de douche staan of in bad liggen. Meestal ga ik dan ook meerdere keren per dag. I know, niet eco friendly maar een true travel confession.

Badkamers

14 Er gebeurd altijd wel iets op reis

Als je met mij op reis gaat gebeurt er altijd wel wat. Is het niet dat er iets wordt gestolen of dat ik wordt overvallen dan wel dat ik mij zelf iets aan doe. Ik kan erg enthousiast zijn en niet opletten zodat ik wel eens een tree mis. Onhandigheid is mij ook op het lijf geschreven wat tot hilarische taferelen kan leiden. Vrienden liggen in een deuk als ik wordt toegesnauwd door een non omdat ik een tree mis in de kerk of ze liggen in een deuk als ik midden op straat van een segway val. Vrienden verbazen zich erover hoe ik het toch altijd voor elkaar krijg om na een reis met zoveel blauwe plekken thuis te komen. Ja, never a dull moment!

15 Teveel spullen mee op reis

Ik neem stelselmatig teveel spullen mee. Ik heb tijdens al die reizen nog nooit alles aangehad of gebruikt wat er in mijn tas zat.

16 Reis souvenirs

Vroeger spaarde ik de lelijkste souvenirs. Nu neem ik uit elk land iets moois mee voor in huis. Zoals een carnavalsmasker uit Venetië, een thee set uit Dubai en een waterpijp uit Tunesië. Ik zal ook maar gelijk bekennen dat ik een tik heb om dingen mee te nemen uit hotels. Ik heb inmiddels een uitgebreide zeep en shampoo collectie en ook kledinghangers heb ik genoeg.

17 Ik wil nergens niet naar toe

Waar wil je absoluut niet naar toe wordt mij wel eens gevraagd? Geen idee, ik ben zo reislustig dat ik overal wel een keer naar toe wil.

18 Gek op paarden, ook op reis

Ik ben gek op paarden en waar ik ook ben ik wil altijd iets met paarden doen of zien. Zelf paardrijden, een paardenrace bezoeken, een stal bekijken, een wedstrijd zien. Je kan het zo gek niet bedenken of ik wil er naar toe. Tot frustratie van mijn mede reizigers die niet van paarden houden.

Barbaresco Niccolo met het paard Istriceddu          Brillantino, een muilezel

Start van de galopren          Garnaalvisserij te paard

19 Ik wil mijn zin op reis

Op reis, thuis ook trouwens, kan ik behoorlijk mijn zin doordrijven. Ik wil graag bepaalde dingen doen en als de ander dat niet wil dan ga ik er toch voor. Desnoods alleen.

20 Niet alles gaat zoals je het wil op reis

Op reis gaat niet altijd alles zoals je het wil. Als iets dicht is of er is maar beperkte toegang op een dag en ik kom daar pas ter plaatse achter dan kan ik daar behoorlijk van balen. Achteraf gezien ontstaat hier dan juist vaak een moment waarin ik iets totaal onverwachts beleef wat het uiteindelijk veel leuker maakt. Beetje dubbel dus dit punt.

21 Bedrog op reis

Ik ben absoluut niet naïef en twijfel juist eerder aan iemand zijn goede bedoelingen dan dat ik iemand vertrouw. Soms vind ik dat jammer en ik zou graag altijd het goede in een mens zien. Helaas ben ik al te vaak in situaties geweest dat dat niet zo is. En tja, dan gebeurd het wel eens dat ik iemand een snauw geef of niet reageer die het juist wel goed bedoeld.

22 Zak zand en schelpen mee naar huis

Ik neem van elke bestemming een zak zand mee naar huis en een paar schelpen. Thuis heb ik op mijn kamer een grote pot staan waar van elke bestemming een laagje zand in zit. Op de achterkant van de glazen pot zitten stickers met per laag de bestemmingen opgeschreven. Van de voorkant zien al die diverse zand kleurlagen er leuk uit. Alle schelpen bewaar ik in een grote zak omdat ik ooit nog eens zelf een houten tafel wil maken met een glazen plaat waarin al mijn schelpen komen te liggen. Tot die tijd liggen de mooiste op een dienblad.

Schelpen

23 Pechvogel op reis

Waar ik ook heen ga of wat ik ook doe mijn credo is dat ik meestal met minder thuiskom dan dat ik wegging. Op de een of andere manier moeten ze altijd mij hebben op reis en mijn reisverzekering heeft dan ook geen goede aan mij. Ik ben eens overvallen op straat in Brazilië, er is ingebroken in mijn appartement in Spanje, mijn auto is aangereden in Italië en ik ben beroofd in Griekenland.

24 Altijd iets nieuws proberen op reis

Ik wil altijd iets nieuws proberen en ondernemen op reis en ik ben bijna overal voor in. Waar ik ook ben, ik stap in de auto, rijd op een scooter, hang aan een touw, sta op een flyboard en ga met nieuwe mensen die ik heb leren kennen op ontdekkingstocht. Het enige wat ik niet doe is de echte lokale keuken proeven, ik hou het graag bij wat ik ken en zal niet snel iets heel anders proberen omdat ik veel absoluut niet lekker vind.

Zipline Whistler          Flyboarden in Curaçao

Zwemmen met dolfijnen          Abseilen van een waterval

25 Opschieten, we zijn op reis

Op reis ben ik makkelijk en snel klaar. Even een douche, ik schiet wat aan, oogpotloodje, mascara en mijn lipgloss en ik ben er klaar voor. Ik hou er niet van om te treuzelen op reis en als ik moet wachten op iemand dan irriteer ik mij al snel.

Dit waren mijn 25 travelfacts & travel confessions. Van diegenen die mij kennen ben ik benieuwd of ze mij erin herkennen en voor de lezers die mij niet kennen ben ik nieuwsgierig of jij ook bepaalde eigenschappen hebt of juist absoluut niet. Wat zijn jouw travelfacts- en confessions?

 

 

Print Friendly, PDF & Email