Tijdens elke reis is mijn travelbag goed gevuld met diverse travel musthaves om de dagen door te komen op de bestemming waar ik verblijf. Essentiële dingen zoals kleding, schoenen en toiletspullen missen nooit aangevuld met alle elektronica om de reis vast te leggen. Daarnaast neem ik op bepaalde reizen ook specifieke benodigdheden mee die goed van pas kunnen komen. Uiteraard heb ik ook een verlanglijst qua travel wannahaves producten.

Travel Musthaves & Wannahaves #1

Inmiddels heb ik aardig wat travel accessoires in mijn bezit om te gebruiken tijdens mijn reizen. Toch zijn er ook nog genoeg dingen die op mijn travel wannahaves wishlist staan. Zo gebruik ik al maanden een Actioncam waar ik heel tevreden mee ben. Omdat ik veel outdoor activiteiten doe film ik meestal met de camera in een case en ik merk dat het geluid daar niet goed genoeg hoorbaar in is. Een GoPro staat dan ook hoog op mijn verlanglijst. Een oplaadbare handbagagekoffer volgt daarna, nu reis ik vaak gewoon met een weekendtas en het lijkt mij super handig als ik onderweg mijn spullen kan opladen en een koffertje is net wat steviger en kan ik rollen. Een aantal items koop ik zelf en sommige items worden gesponsord. Of ik het nou gekocht of gekregen heb, het is mijn persoonlijke mening over hoe ik het travel item ervaar en je ziet op mijn website alleen dingen terug die ik zelf ook zou gebruiken.

Een warme, wind en water dichte regenjas
Ik vond het altijd maar onzin om speciaal een regenjas aan te schaffen. Maar na een paar keer flink doorweekt terug te zijn gekomen zie ik inmiddels het nut er wel van in. Daarbij zit een regenjack tijdens sportieve activiteiten een stuk lekkerder dan een gewone jas en voor het gewicht hoef je een regenjas ook niet uit je bagage te laten. Een van de mooiste outdoor merken is voor mij The North Face. Het zit lekker, is van goede kwaliteit, heeft toffe kleuren en een mooie pasvorm. Enig nadeel voor mij, het past nog niet in mijn budget om mij volledig in een outfit van dit merk te hijsen. Een travel wannahave dus maar de regenjack is in the pocket.

Mountainbiken in Madeira          Mountainbiken in Madeira        

Stevige, ruime en waterdichte rugzak
Zonder rugzak ga ik niet op reis. Zowel tijdens citytrips, zonvakanties als tijdens wintersport reizen vind ik het fijn om te dragen voor al mijn spullen. Belangrijk vind ik dat een rugzak comfortabele draagbanden heeft en een extra band zodat je de tas ook op je heupen kan dragen. Dat laatste vind ik vooral prettig bij outdoor activiteiten, zoals wandelen en skiën. Tijdens mijn laatste tripje bleek mijn rugzak niet waterdicht, tijd voor een nieuwe dus. Na een uitgebreide research kwam ik tot een overall conclusie waaraan mijn nieuwe rugzak moest voldoen.

  • Fijne en stevige draagbanden
  • Houder voor drinkflesjes
  • Mogelijkheid om extra dingen aan de rugzak te hangen, zoals een statief
  • Waterdicht
  • Genoeg ruimte, 18 liter inhoud
  • Draagbanden op de heupen

De NOMAD rugzak voldoet aan al mijn eisen. Daarbij heeft het nog een extra pluspunt, op de draagband aan de voorkant zitten twee rits vakjes waarin ik bijvoorbeeld wat kleingeld kan opbergen. Ik ben klaar om erop uit te trekken met mijn nieuwe tas om te ontdekken of het daadwerkelijk zo goed bevalt als ik denk dat het zal doen.

NOMAD rugzak           Travel Musthaves & Wannahaves #1

Molton Brown Travel Light pakket
Over het algemeen reis ik altijd met ruimbagage dus neem ik gewoon mijn eigen toiletproducten mee. Als ik met handbagage reis kan je maximaal 100 ml per flesje meenemen. Afhankelijk van de reisduur neem ik dan of kleine flesjes mee of ik haal ter plaatse de producten die ik nodig heb. Onlangs werd in de Bijenkorf in Den Haag een Pop-Up Store van Molton Brown gelanceerd. Daar kwam ik meer te weten over de ‘Travel Size Toiletries’ die allemaal geïnspireerd zijn op wereldwijde geuren. Ylang-Ylang of Pink Pepperpod, het is maar net waar jij van houdt. Voor €37,- kan je genieten op reis met deze set. Niet budget maar wel lekker.

Molton Brown Travel Light packet          Travel Musthaves & Wannahaves #1

Hamamdoek
Als spa & wellness liefhebber en strand verslaafde is een hamamdoek de uitkomst. Een groot strandlaken is ideaal maar zeker voor op reis gewoonweg te zwaar en te groot om mee te nemen. Ik neem altijd een hamamdoek mee vanwege het gewicht en omdat het snel droogt. Er zijn vele variaties qua hamamdoeken en onlangs kwam ik in contact met Happy Towels. De hamamdoeken die zij aanbieden zijn net even anders;
• 210 cm i.p.v. 170 cm lang: ideaal met mijn 1.80 m. lengte
• De hamamdoeken zijn geweven van bamboegaren en fairtrade, ook nog ecologisch verantwoord dus
• De hamamdoeken worden gemaakt in het hamamdoeken dorpje Buldan in Turkije. Een deel van de opbrengst gaat terug naar het project; ‘Papa laat me naar school gaan’ dus je steunt er ook nog eens een goed doel mee.

Ik heb zelf gekozen voor de mooie mintgroene kleur en nam hem mee naar Madeira. Voor €29,- kun je ook een extra lange en fairtrade hamamdoek kopen.

Hamamdoek - Happy Towels          Travel Musthaves & Wannahaves #1

Welke van deze travel wannahaves zou jij ook gebruiken?

Print Friendly, PDF & Email