De afgelopen maanden ben ik weer veelvuldig op reis geweest en toen merkte ik pas hoe vaak ik bepaalde apps gebruik die ik thuis nauwelijks tot niet gebruik. Sommige travel apps gebruik ik alleen op bepaalde reizen, zoals de app van Skiinfo, super handig als je op wintersport gaat. De speedtracker app gebruik ik alleen bij sportieve activiteiten omdat ik altijd nieuwsgierig ben hoe hard ik ga, ja een snelheidsduivel ben ik wel. Belangrijk om te weten vind ik ook wat iets kost, dus als ik buiten de Eurozone reis dan gebruik ik vaak mijn currency app.

Must have travel apps voor op reis?

Ik gebruik een heleboel apps op reis, ik noemde de wintersport en speed meter app al. Daarnaast gebruik ik de PhotoGrid app voor het bewerken van foto’s en de Splice app voor het bewerken van video opnamen. Niet te vergeten natuurlijk, alle social media apps die ik ook nog eens gebruik.  Ga je op een roadtrip check dan zeker even het artikel op de site van mobiele provider Simyo , “De beste navigatie-apps voor binnen- en buitenland“. Super handig om van te voren even te checken welke app bij jou past om te gebruiken tijdens een roadtrip. Eigenlijk zijn er 5 apps die ik op elke reis gebruik en waar ik jou graag over tip en ik deel graag een nieuwe app die ik onlangs ontdekte.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

App tip; trein, bus en vluchtmogelijkheden in een zoekopdracht

Onlangs ontdekte ik ook een nieuwe app, Omio, voorheen bekend als GoEuro. Deze app laat alle reismogelijkheden zien naar een bepaalde bestemming, per trein, vliegtuig en bus. Je kan elke Europese plaatsnaam invoeren en zelfs de mogelijkheden zien van en naar het vliegveld. Zo zie je in een overzicht wat voor jou de voordeligste reisoptie is.

Wifi finder

5 x Must have travel apps voor op reis
De belangrijkste app voor mij op reis, waar is Wifi? Niet overal is wifi zo gebruikelijk als op andere bestemmingen. Aangezien ik de drang heb om even te laten weten wat ik nu weer aan het uitspoken ben op een reis laat ik de wifi finder app voor mij zoeken waar alle openbare WiFi plekken zijn. Download de database wel voordat je op vakantie gaat, anders heb je eerst wifi nodig om te zien waar wifi is. Als je de database hebt gedownload kan je offline dus alle wifi netwerken vinden. Door het gebruik van wifi voorkom je hoge telefoonrekeningen maar let er wel op dat openbare netwerken niet altijd veilig zijn.

Booking.com voor overnachtingen

Booking.com voor overnachtingen
Als ik privé op reis ga dan reserveer ik mijn hotelovernachtingen eigenlijk altijd via Booking.com. De website vind ik ideaal om te gebruiken en biedt genoeg keuze- en zoekmogelijkheden. De app werkt snel en overzichtelijk en omdat al mijn gegevens erin staan is een reservering zo gemaakt. Inmiddels heb ik al de Genius status en krijg ik regelmatig leuke aanbiedingen.

Here – voor het navigeren tijdens een roadtrip 

Here – voor het navigeren tijdens een roadtrip
Ik hou van roadtrips en meestal neem ik mijn navigatiesysteem mee. Voor het geval mijn Tom Tom het begeeft of voor het geval dat ik eerder verwacht, dat ik weer eens vergeten ben om het apparaat een update te geven, is een kaart op je telefoon ook handig. Here is een gratis navigatie app waar je voor je reis gratis de wegenkaarten op kunt downloaden. Het voordeel is dat de app je de route wijst zonder dat je data gebruikt. Voor deze app moet je natuurlijk wel van te voren weten waar je naar toe gaat.

Google Translate

Google translate app
Mijn collectie woordenboeken gaan niet meer mee op reis. De slimme Google Translate app helpt mij regelmatig op reis als ik weer eens niet duidelijk kan maken wat ik bedoel of als ik een gesprek wil voeren met iemand die een taal spreekt die ik niet versta. Nadeel is wel, je moet wifi hebben om er gebruik van te kunnen maken. kosten.

Buitenlandse Zaken Reisadvies app

Buitenlandse Zaken Reisadvies app
Voor elke reis die ik maak check ik altijd even het huidige reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik laat me hier niet altijd door leiden, zoals je ook kan lezen in dit artikel; “Het Parool, reizen op eigen risico“, maar ik vind het wel een aanrader om het altijd even te checken zodat je op de hoogte bent van de actuele situatie in een bepaald land.

Tips om hoge telefoonkosten in het buitenland te voorkomen
Geen wifi in de buurt en wil of moet je toch echt even op internet? Check deze tips:

  • Vergeet nooit om je mobiele data uit te schakelen als je op reis gaat;
  • Koop van te voren een sim only abonnement om de kosten laag te houden;
  • Schakel automatisch updaten uit, hiervoor heb je ook speciale apps die je data verbruik bijhouden.

Welke apps gebruik jij op reis?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email