Cucina Alpina, genieten van de Zuid-Tiroolse kookkunsten en mediterrane lekkernijen. Het kan in het Tratterhof hotel restaurant in Meransen.

Cucina Alpina in Tratterhof hotel restaurant in Meransen

Het Tratterhof Mountain Sky Hotel in Meransen is een zogenoemd ‘Gourmethotel’ in Zuid-Tirol. Dat betekent dat je hier volop kan genieten van ‘Cucina Alpina’, oftewel proeven van de Zuid-Tiroolse kookkunsten en mediterrane lekkernijen.

In het Tratterhof hotel restaurant kan je op culinaire ontdekkingsreis. Naast uitgebalanceerde culinaire gerechten en Zuid-Tiroolse specialiteiten die lokaal worden ingekocht bij onder andere boeren, bereiden ze in het Tratterhof hotel restaurant op verzoek uiteraard ook gluten- en lactosevrije gerechten. Het belangrijkste is dat je eet wat je zelf wilt, mag eten en dat je geniet!

La Cantina is het panorama restaurant in het luxe wellness hotel in Meransen. Je ziet het restaurant met uitzicht op de hoofdfoto van dit artikel in winterse sferen. Hieronder zie je op de foto de aangrenzende wijnkelder van het panoramische restaurant. In de wijnkelder Cantina Alpina kan je alle heerlijke wijnen uit Zuid-Tirol, Italië en de rest van de wereld proeven.

In restaurant La Cantina kan je samen genieten van romantische avonden met culinaire hoogstandjes en goede service. Maar ook met vrienden of vriendinnen ben je natuurlijk van harte welkom om te proeven van het goede Zuid-Tiroolse leven. En wil je echt uitpakken? Kies dan voor een romantische avond voor twee waarbij je verwend wordt met een 7-gangen gourmetmenu. Dit romantische arrangement is op basis van beschikbaarheid en tegen een meerprijs te reserveren.

Verblijf je als hotelgast in het Tratterhof Mountain Sky Hotel in Meransen dan kan je gedurende de dag tijdens je verblijf in het bargedeelte tussen 12.00 uur en 20.00 uur nog meer culinaire hoogstandjes proeven als aanvulling op het halfpension. Uiteraard geldt hier wel een meerprijs voor, maar voor culinaire reizigers is het de moeite waard dat te overwegen.

Davide Carbone is de chef-kok van het Tratterhof hotel restaurant La Cantina. Zijn kookfilosofie bestaat uit vier principes:

  1. Kennis;
  2. Cultuur;
  3. Verfijning;
  4. Respect voor de grondstoffen.

De meeste regionale producten die lokaal worden ingekocht dragen het kwaliteitszegel van het overkoepelende merk Südtirol. Davide vind het belangrijk om zoveel mogelijk te koken met seizoensgebonden producten. Het is een traditie van hem om de Zuid-Tiroolse keuken te eren met creatieve interpretaties. Krijg jij al trek?

Bij alle gerechten wordt er een bijpassende wijn geserveerd. Evelyn is de gediplomeerde sommelier van het hotel. Ook leuk zijn de wekelijkse wijnproeverijen die zij organiseert waarbij zij graag haar passie deelt voor de mooiste wijnen.

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de geheimen van de ‘Zuid-Tiroolse broodknoedelkunst’? Mevrouw Gruber, onthult één keer in de week tijdens een kookcursus de geheimen van de Zuid-Tiroolse broodknoedelkunst. Laat je door haar meenemen naar de keuken van het Tratterhof hotel restaurant en rol samen met haar je broodknoedels en kaasknoedels.

Ook inspirerend voor de culinaire liefhebbers zijn de culinaire evenementen die regelmatig in het gourmethotel in Meransen worden georganiseerd waarbij je langs een reeks alpenlekkernijen uit Zuid-Tirol wordt gevoerd.

♥ Maak hier een reservering voor het gourmet diner.
♥ Informeer naar beschikbaarheid van wellness arrangementen.
♥ Lees hier onze uitgebreide informatie over het Tratterhof Mountain Sky Hotel.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Tratterhof hotel restaurant in Meransen

Krijg jij al trek om de Zuid-Tiroolse kookkunsten en mediterrane
lekkernijen te proeven in het Tratterhof hotel restaurant in Meransen?

Print Friendly, PDF & Email